Preşedintele CJI „se sparge-n figuri” dând 12 MILIARDE lei vechi câtorva ONG

Distribuie articolul:

* Şase, mai exact! Ca de fiecare dată, adoptând o mimică de parcă ar fi „mutat munţii din loc”, Victor Moraru a desfăşurat zilele trecute o conferinţă de presă, cu scopul de a prezenta opiniei publice, cui anume a aprobat el „finanţări nerambursabile alocate din bugetul judeţului Ialomiţa pentru activităţi nonprofit de interes general pentru anul 2017, conform Hotărârii CJI nr. 50/23.03.2017”…

În sala mică de şedinţe a instituţiei pe care o conduce domnia-sa, mai mulţi jurnalişti decât reprezentanţi ai Fundaţiilor şi Asociaţiilor. Miraţi de prezenţa în număr atât de mic chiar şi în fericitele ocazii, acelea în care primesc bani de la buget, aveam să fim repede lămuriţi de către chiar Victor Moraru – omul care pare să le ştie şi să le şi înţeleagă pe toate, în profunzimea lor. Spunem asta, având în vedere schimbul de replici pe care l-am avut, atât cu ’mnealui, cât – mai ales! – cu unii reprezentanţi ai ONG, cei care s-au simţit deranjaţi de întrebările vizând activitatea ce pare cel puţin anemică, poate şi din cauză că presa nu D7K_3210este invitată să consemneze despre acţiunile derulate, mai ales din banii publici. Căci, cu o mină vizibil schimbată, de-acum vădind sila de-asemenea pretenţii cârcotaşe, domnul Moraru a început a perora, de genul: „ Ăsta a fost şi unul dintre obiectivele noastre: să revitalizăm ONG-urile (…) Este destul de greu, ştiţi şi dvs, să fie finanţate din fonduri private. Cred că această mişcare a ONG-urilor trebuie să fie încurajată de către noi. Societatea civilă are nevoie de susţinerea noastră (…) noi încurajăm să se înfiinţeze cât mai multe ONG-uri (…) Deprinşi şi noi cu atare reacţie „alergică” la păreri contrare celor „eminamente pozitive” prezentate de către cei care, fie sunt salariaţi subalterni de-ai dumnealui, fie sunt jurnalişti care scriu contra-cost despre D7K_3212astfel de „măreţe realizări” nici nu ne-a mai mirat atitudinea obraznică a unei doamne care ne-a replicat : „ …cred că dvs trebuie să vă puneţi o problemă, de ce n-aţi fost invitată, ca ziar, la acele activităţi. Acum aveţi o carte de vizită să o daţi la fiecare?”. Sigur că mi-am dat seama că madama n-a avut în vedere posibilitatea jurnalistului de a înainta către oricare ONG o adresă cu întrebări, la care, conform legii, Fundaţiile sau Asociaţiile sau altfel de „structuri asociative” au obligaţia să ne răspundă! Altfel, ar fi ştiut că nu este ONG 1 Adeloc în dauna mea, ca jurnalist, asemenea atitudine ce s-a vrut a fi un afront!  Afront s-au vrut a fi şi replicile dure ale unui alt reprezentant al altei ONG (Asociaţia Romilor O Del Amenca, care a primit 200 de milioane de lei vechi), un domn care s-a simţit „lezat la amoarea lui de familist”. Mă refer la marea familie a celor ce se consideră marginalizaţi, şi pe care el zice că îi reprezintă, şi-n numele lor a şi depus un proiect, va încasa banii şi va face…educaţie sanitară…Şi fiindcă fraza „proiecte depuse în sesiunea a II-a” ne face să ne întrebăm cât s-o mai fi cheltuit în cea diONG 3ntâi sesiune, dar şi dacă nu cumva beneficiarii sunt cam aceiaşi, mai-mai că ne dă ghes să scriem adresa aia…!       

De trei ori femeie….

Cu riscul de a ne muştrului iarăşi PSD-ista Luminiţa Trifan, am să prezint păreri ale  celor care au aflat că madama a primit bani pentru a pleca într-o excursie, chipurile, ca să participe la un Festival-concurs de dansuri populare. Căci, deşi super-ocupată să fie profesoară (şi directoare!) la Şcoala din comuna Săveni, domnia-sa mai găseşte timp şi pentru a fi consilier judeţean (care, se presupune, citeşte sutele de hârtii pline cu zecile de proiecte de Hotărâre ale CJI, aprobate lunar, şi prin votul ’mneaei!), dar şi pentru a fi ONG-istă! Şi, în această calitate, s-a bucurat să poată apărea în presă ca fiind promotoarea dansului popular pe care îl va prezenta Asociaţia „Sf. Cuvios Sava cel Sfinţit” Săveni, în aşa-numitul „Turneul în lume Participarea ansamblului de dansuri Cununa Bărăganului” la concursuri internaţionale”, pentru asta alocându-i-se din partea CJI, suma de aproape 200 de milioane de lei vechi. „…noi mergem într-un turneu, la invitaţia unor reprezentanţi din Spania. Suntem la a treia ediţie de genul acesta, am fost plecaţi şi în Macedonia şi în Bulgaria, tot în cadrul acestui proiect (…) Prin această activitate promovăm imaginea judeţului (…)” a glăsuit, suav, doamna profesor, şi consilier, şi ONG-istă, FEMEIA 3 ÎN 1, ce mai!          

 

 

 

 

 

 


Distribuie articolul:

One thought on “Preşedintele CJI „se sparge-n figuri” dând 12 MILIARDE lei vechi câtorva ONG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *