Poliţiştii au explicat copiilor pericolele online

Distribuie articolul:

În cea de-a doua zi a „Săptămânii Prevenirii Criminalității”, polițiștii ialomițeni au continuat activitățile preventive, tema specifică de marți, 03 octombrie a.c., fiind prevenirea victimizării minorilor, cu accent pe domeniul prevenirii criminalității informatice.

 Recomandările valoroase și discuţiile deschise cu poliţiştii au făcut pipj-atestatearte din activităţile propuse de poliţişti pentru tineri în şcolile şi liceele din județ, atât în oraşe, cât şi în mediul rural.

Siguranța pe Internet a fost tema principală  abordată ieri, în care elevii au învăţat despre reguli de autoprotecție în mediul virtual, drepturile de autor, traficul de persoane și pornografia infantilă.

Tinerii, la rândul lor, şi-au prezentat propriile viziuni cu privire la violenţă, formele de manifestare a acesteia şi modalităţi de abordare a luptei Politie elevi 1împotriva violenţei.

Tinerii și-au însușit aspecte referitoare la prevenirea victimizării, în cadrul dezbaterilor despre identificarea situaţiilor de risc în care se pot afla şi luarea măsurilor de prevenire adecvate, pentru a evita unele situaţii de victimizare, prin conduita preventivă.

Totodată, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale le-au oferit copiilor demonstrații de încătușare și de control corporal al suspectului, precum și tehnici de autoapărare, la sala de scrimă a Stadionului Municipal Slobozia. Polițiștii le-au oferit copiilor flyere cu informații și recomandări privind pericolele din mediul online. Săptămâna Prevenirii Criminalităţii continuă în zilele următoare, cu teme diferite în fiecare zi.

 

 


Distribuie articolul:

One thought on “Poliţiştii au explicat copiilor pericolele online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.