Prefectura Ialomiţa evidenţiază AMENZILE!

Distribuie articolul:

* Sunt 5 luni de când şi România se luptă cu pandemia. Că, la noi, această molimă NU A FOST DECLARATĂ OFICIAL, demonstrează când de (i)responsabile au fost, dintr-un început, autorităţile.

Că, NUMAI în România „s-a dat ordin pe unitate”, prin care Comandamentul de Acţiune condus de Raed Arafat, A INTERZIS prefecturilor să comunice presei, informaţii despre starea din fiecare judeţ, demonstrează cât de premeditată a fost MANIPULAREA populaţiei. Sunt cinci luni, aproape 6, de când dinspre Prefectura judeţului Ialomiţa arareori a fost emis un Comunicat. O singură conferinţă de presă şi-a permis doamna prefect Manea Toniţa! Auzind, pe surse, că „băieţii deştepţi” ai „Operativei” au mizat pe faptul că o să facă presa mare tam-tam pe subiectul supus atenţiei, am zis: pas şi ne-am văzut de treaba pe care o avem la acest ziar. Azi, însă, treaba ne-a fost întreruptă de acest Comunicat de presă. Şi, imediat ce l-am citit, ne-am întrebat de ce PÂNĂ ACUM nu s-a raportat, zi de zi, la nivel de judeţ? Crede doamna Manea că mai înteresează pe cineva această simplă statistică? Noi îi garantăm că nu! Poate, doar, pentru statisticieni să mai conteze!

Statistici …desuete!

La data de 20.07.2020, situația epidemiologică la nivelul județului Ialomița de la

începutul pandemiei se prezintă astfel:

– număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 – 594;

– număr persoane vindecate: Covid-19 – 403;

– număr total de decese Covid-19 – 30.

Începând cu data de 04.07.2020 sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I. din județul Ialomița au actionat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a legislației în vigoare.

În ultimele 24 de ore, echipele mixte (politie, jandarmerie, politie locală, situații de urgență, ANPC) au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și sanitară, precum și a prevederilor legale în vigoare. În urma controalelor au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 15 sanctiuni la Legea nr. 61/1991 in context COVID- 19 și 3 sancțiuni pentru fapte de natură economică în context COVID-19. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 9.900 lei.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *