E oficial! Marian Pavel candidează la şefia CJ Ialomiţa

Distribuie articolul:

Preşedintele PSD Ialomiţa, senatorul Marian Pavel, a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă faptul că PSD a intrat în linie dreaptă pentru alegerile locale care, cu toată incertitudinea provocată de virusul Sars-Cov-2, se pare că vor avea loc pe 27 septembrie 2020. „De ceva timp circulă în spaţiul public şi pentru nu a mai lăsa acest zvon să umble aşa, într-o stare de incertitudine, da, preşedintele partidului în Ialomiţa, Marian Pavel va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa. Este un lucru pe care mi l-am asumat acum 3 saptămâni, am avut o discuţie cu presa la un moment dat şi v-am spus că NU se bucură de susţinerea mea actualul preşedinte al CJ pentru funcţia de preşedinte.”

Victor Moraru trebuie să-şi caute de lucru

Acesta a mai spus că actualul preşedinte al CJ Ialomiţa, Victor Moraru, va rămâne probabil în cadrul organizaţiei şi că acesta urmează să primească propuneri pentru „demnităţi înalte”, cel mai probabil fiind vorba despre o funcţie în Parlamentul României. Senatorul Marian Pavel a mai afirmat faptul că această candidatură a sa este un lucru normal care avea să se întâmple, acestea indicând faptul că preşedintele filialei judeţene trebuie să preia frâiele Consiliului Judeţean din propriul judeţ. Acesta a mai spus că au fost consultări la nivelul CEx-ului PSD şi că 98% dintre membri au fost de acord şi susţin această candidatură a sa.

Sabia are două tăişuri în politică

Întrebat despre motivele pentru care acesta nu mai susţine o nouă candidatură a lui Victor Moraru, preşedintele PSD Ialomiţa a spus că se abţine de la comentarii şi nu va critica fostele guvernări locale, aşa cum nu au făcut-o nici predecesorii săi. „Daţi-mi voie ca ceea ce înseamnă deciziile politice sau…pe mine nu o să mă vedeţi niciodată criticând actul administrativ sau ceea ce s-a întâmplat în perioada guvernării PSD în Ialomiţa, pentru că a fost o guvernare PSD, asta trebuie să se înţeleagă. De ceva ani, noi guvernăm în judeţul ăsta, şi toate proiectele şi toate programele care sunt realizate astăzi necesită un timp de maturitate.” a afirmat preşedintele PSD Ialomiţa.

O notă personală asupra acestor rânduri trebuie să vină şi din partea redacţiei ziarului Ştirea, deci iat-o: Este adevărat ceea ce a afirmat senatorul Pavel, şi-anume că din 1990 şi până în prezent, guvernarea locală a fost condusă în exclusivitate de Partidul Social-Democrat, însă această sabie cu care Marian Pavel îşi despică adversarii politici are două tăişuri şi involuntar îl răneşte şi pe cel care o mânuieşte în luptă.

Carevasăzică dacă senatorul Marian Pavel atribuie toate succesele pe plan local şi judeţean guvernării social-democrate, într-o lume utopică ar fi fost vital ca acelaşi om politic să-i atribuie PSD-ului şi toate eşecurile fix în aceeaşi frază în care laudă propriul partid, abia atunci puteam discuta despre reformarea PSD. Printre eşecuri putem enumera: Parcarea subterană începută de Gabi Ionaşcu, continuată de Alexandru Stoica şi pe care preşedintele CJI Victor Moraru şi primarul Adrian Mocioniu au promis că o vor finanţa în integralitate cu bani europeni, lucru care s-a dovedit că a fost cât se poate de fals; Apa care curge la robinetele slobozenilor este tot o catastrofă a acestora, senatorul ex-primar al Sloboziei, Gabi Ionaşcu (PMP) lăsată moştenire primarului Stoica Alexandru, care s-a încăpăţânat să se certe cu o întreagă comunitate locală, susţinând că apa este bună pentru băut; Parcul IMM este tot o invenţie a partidului condus în prezent de senatorul Pavel, parc ce nu a atras nici măcar o societate din afara judeţului, iar cele care în prezent construiesc viitoarele hale de lucru îşi schimbă numai locaţia, fără crearea de noi locuri de muncă aşa cum preconizau autorităţile locale, iar exemplele pot continua la nivelul fiecărei localităţi din Ialomiţa.

Gheorghe Tinel „chemat la luptă” de Marian Pavel

„Eu am o problemă cu domnul Tinel! Este preşedintele Partidului Naţional Liberal şi l-aş invita să candideze la preşedenţia Consiliului Judeţean, să avem o dezbatere frumoasă, nu să stea ascuns în spatele partidului şi de fiecare dată să se ducă pe un post eligibil la parlamentare. Domnul Tinel ne-a ameninţat acum câteva luni că va candida şi va câştiga Consiliul Judeţean şi eu îl aştept să vină să candideze. Şi îl mai rog să lase vizitele pe la primarii PSD că nu vor trece la PNL.” Întrebat fiind despre o eventuală candidatură a lui Victor Morau la „lupta” pentru şefia CJI şi despre „ameninţarea” pe care acesta o reprezintă pentru propria-i candidatură, senatorul Marian Pavel a afirmat că toţi contra-candidaţii săi sunt un potenţial pericol şi că acesta nu-şi subestimează adversarii politici.

Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *