Prefectura Ialomiţa cheltuieşte peste 10 miliarde de lei vechi pentru alegerile europarlamentare

Distribuie articolul:

Dacă vă întrebaţi ce mai fac prefectul Gigi Petre şi subprefectul Marin Constantin, ei bine, aflaţi că nu numai mie mi se pare că singura lor pre(a)ocupare este desfăşurarea în condiţii optime a scrutinului din 25 Mai 2014, data la care şi ialomiţenii vor „pune umărul” la instalarea în funcţii europarlamentare a unor politicieni de… prin partidele aflate pe scena politică a ţării. Dacă vă întrebaţi pentru ce anume prestaţie este plătită tânăra purtătoare de cuvânt (cea pe care prefectul ne-o prezenta ca fiind numită prin Ordinul nr. 379 din 17.09.2012 drept director al Cancelariei Prefectului şi, prin urmare, şi cea care se va ocupa, dacă nu de transmiterea către presă a unor comunicate , măcar de postarea pe site-ul instituţiei, a cât mai multor informaţii de interes cetăţenesc), aflaţi că domnişoara n-are cine ştie ce aplecare şi spre a mulţumi curiozitatea jurnaliştilor. Cât de mare îi este salariul reprezentând răsplata (ne)muncii ei, nu ştim. În schimb, ştim că anul trecut, pentru salariaţii aflaţi în subordinea lui Gigi Petre s-au cheltuit 3.209.730 lei RON, iar în anul acesta sunt de cheltuit, tot pentru salarizarea angajaţilor în cadrul Instituţiei Prefectului, fix 2.850.000 lei, adică un pic mai puţin faţă de anul trecut. Şi cum 32 de miliarde, respectiv 28 de miliarde de lei vechi sunt bani nu glumă, nu ne îndoim că don’şoara are un salariu de-a dreptul „nesimţit”! Şi mai ştim că azi, 24 aprilie 2014, pe site-ul Instituţiei Prefectului Ialomiţa privitor la noutăţile în materie de acţiuni desfăşurate de către onor conducerea Prefecturii, ne „sare-n ochi” doar amărâta aia de ştire postată în urmă cu mai bine de o lună, mai precis, în data de 18 martie a.c. Ce contează că, poate, mulţi dintre noi am vrea să aflăm cine-s beneficiarii banilor ce se „toacă” pe tipărirea buletinelor de vot, pe „cartuşe” de toner pentru imprimante la care, numai prefectul ştie ce se tot xeroxează, informaţia în acest sens fiind sublimă, dar lipsind cu desăvârşire, cum bine zis-a Caragiale! 

(I.G.)    


Distribuie articolul:

23 thoughts on “Prefectura Ialomiţa cheltuieşte peste 10 miliarde de lei vechi pentru alegerile europarlamentare

 1. Nuuuuuuuuuuu…ești răutăciosă Ioană:)) Comunicarea se face și cu aspectul fizic, iar la fizic io zic că are aplecare spre comunicare, iar după data angajării , 17 09 2012, n-a cerut-o domnu Gigi..și cred că nici subtalentul din Albești….cred că durduliul din Buzău ne încântă cu volubila comunicatoare:)) Da recunosc că mi se umplu gura de apă, că-s pofticios:))

 2. Ionica, dragă, cum ai ajuns la concluzia că 2.461.000 este „un pic mai mult” decât
  3.209.730?! Dacă aşa ştii tu să faci calcule, stau şi mă întreb cum ţii contabilitatea firmei tale.

  1. Bine, domnule SORIN. E posibil să fi scris AŞA fiindcă, în mintea mea, n-a putut fi posibilă o scădere a sumei reprezentând salariile …Am rectificat…Puteai, totuşi, să nu te arăţi aşa de supărat. Mai ales că nu spui nimic despre subiectul articolului…

 3. Bine’nţeles că lui Dănuţ îi curg balele, ca oricărui bărbat, Elena fiind, probabil, cea mai frumoasă femeie din Prefectură. În concluzie, dl. prefect mai arată o dată în plus că are gusturi rafinate, cel puţin la femei. Ăsta poate fi un motiv de invidie chiar pentru un ziarist nepărtinitor, d’apoi pentru unii bulagnii „independenţi”.

 4. Ce comunicate de presa ??? „Don’şoara” e platita bine pentru prestaţii in particular cu nea jiji muşchi, ca doar de aia a adus-o acolo ! Ii comunică lui la urechiuşă ce vrea sa auda..vorbe, vorbuliţe. Că altfel ce o duce capul să facă ? Şi ca sa fie oficial a lui a numit-o şi prin ordin semnat cu mare drag de el, poate o ia si acasa. SE ŞTIE !!!!

 5. Subiectul articolului…e prefectura și cheltuiala (futerea)banilor pe alegeri, ca idee principală:) altă idee în comunicare …e poza cu țâțoasa comunicatoare…dar unii bătuți în cap de soare…analizează cifre…nu țâțe:))))))))))))

 6. Sorine cu judetul asta amarat, crezi ca ne intereseaza gusturile prefectului la multele lui femei ? care e mai frumoasa, care e mai buna, etc. ???? sa se faca treaba , nu cu gandul la muieri si frecat menta

 7. Io când eram mic…eram îndrăgostit de doamna lu prefectu…dar de țâtoasa în comunicare, asta de-i în poză lângă perfect….bine că nu=i ăla de la psd în poză…că mi strica imaginația :))Dar poate o păruiește Gabriela..să facă ziarele știri:))

 8. Poate se intereseaza cineva cat cheltuie MAI cu vincentiu ploiesteanu. Ma refer la faptul ca inspectorul sef de la jandarmi este sluga credinciosa a ips. in noaptea de inviere mai aveam putin si luam lumina de la colonel. asta este nimic pe langa faptul ca il insoteste cu masina de serviciu pe la toate slujbele din judet. oare sa fie rasplata pentru traficul de influenta pentru prelungirea-prelungirii in functie?

 9. Daca tot cheltuie (arunca) guvernul psd atat, io zic sa mergem la vot. Sa nu-i lasam pe prosti si pe lepre sa decida pentru noi!

 10. Sunteţi penibili. Credeţi că dacă era vreuna mai boccie, lălâie şi balcâză, judeţul nostru ar fi fost mai performant?! Cifrele Prefecturii mă interesează la fel de mult ca ale oricărei unităţi bugetare, angajaţii cărora fiind plătiţi şi de mine.
  Analizele cheltuirii sumelor alocate are cine să le facă, dacă sumele au fost cheltuite legal sau nu, dacă sunt mari sau nu. Dacă instituţiile sau firmele private ar performa în funcţie de mărimea ţâţelor, România ar sta, poate, cel mai bine din Europa, ţinând cont de tonele de silicon folosite, mai nou cât de ilegal se poate. Iată cum, unii deja s-au ars.

  1. SORIN, femeia asta NU E PLĂTITĂ ca să fie frumoasă! Ea este ditamai directoarea Cancelariei prefectului, pricepi? Ei, şi pentru asta madama ARE (sau aşa ar trebui!) nişte RESPONSABILITĂŢI. Tu ştii ce fac atâţia indivizi în Prefectură? Că-s vreo 56, parcă…Ţie ţi se pare normal ca eu să muncesc 12-14 ore ÎN FIECARE ZI pentru un salariu de numai 2000 de lei, pentru care PLĂTESC IMPOTITE vreo 1.600, ceea ce înseamnă că eu AM GRIJĂ să produc 3.600 de lei dacă vreau să-mi rămână „în mână ” 2.000? Păi, şi de ce i-aş îngădui ăstora să încaseze 4 – 6.000 ca să nu ştiu ce „freacă? CĂ pe mine vă permiteţi să mă desconsideraţi criticându-mă, deşi nu mănânc din banii voştri!Dar pe birocraţii total INEFICIENŢI, văd că-i toleraţi, fir-ar ea să fie de atitudine civică!

 11. Nu cred să aibă un salariu aşa de mare. Păi atunci, Ionica, hai să terminăm dracului odată cu instituţiile bugetare şi să ne conducă privaţii, mai ales cei de libertate fiindcă, după cum se vede, se pricep la toate şi la tot. Cele mai mari hoţii se fac de „privaţi” cu banii de la stat. Ăştia ar trebui exterminaţi, şpăgarii statului, nu un oarecare funcţionar de doi lei care-şi face treaba cum poate el mai bine pentru un salariu de rahat. Că tu ţi-ai „făcut” un salariu modest, este treaba ta. Probabil ai considerat că nu meriţi mai mult, modestia caracterizându-te, sau n-are nici un rost să dai la stat taxe aiurea pentru un venit mai mare pe care, sigur, l-ai putea realiza. Nu ştiu ce ai cu salariaţii statului, însă, te asigur că sunt mulţi care-şi fac treaba cu onestitate, oameni care nu trebuie confundaţi cu şpăgarii puşi pe criterii politice, oameni care n-au nici în clin, nici în mânec (aşa e corect, pentru eventualii corectori)cu activitatea instituţiilor pe care le „manageriază”.

 12. In ce priveste salariul vezi site-ul prefecturii, asta, daca cumva gasesti acolo vreo informatie reala si de actualitate. Nu e un salariul de doi lei, pentru „munca ei”, si a altora chiar..iar pe spagarii pusi pe criterii politice tot in astfel de institutii ii gasesti, mai ales cei care „manageriaza”, nu pe la privati. Dar vad ca vezi doar ce place ochiului sa vezi.

 13. Nu suntem penibili, Sorine!!! Ziaristul își face treaba, ne informează cât ne vor costa europarlamentarele, dar ne spune și cum stă comunicarea Prefecturii, adică la fel de rău ca atunci când fu condusă de Teculescu. Prefectura comunică doar când sunt calamități sau când Prefectul are vreun război politic cu altă parte a puterii. Noi, cititorii, mai facem și haz de necaz…sau cel puțin io fac asta, că sunt sătul de câte nereguli semnalează presa despre cum toacă banii instituțiile. Dacă recitești tot ce s-a scris despre neregulile de la spital….sau despre cele de la alimentarea cu apă a orașului, o iei cu capul tot întrebându-te unde sunt organele statului…unde este Prefectul și ce face, o citi și presa din județul unde el reprezintă guvernul?? Dar cu așa bunăciuni prin cancelarie, numai de citit nu-ți arde:)

 14. Marii manageri „privaţi” au adus cele mai mari regii din România în pragul falimentului, „băgându-le” în insolvenţă, adică să mai poată fura niţeluş fără ca acei creditori să aibă vreun cuvânt de spus. Poate vă spun câte ceva mari manageri precum Manole Marinel, Vlase şi alţi experţi în ţepe şi insolvenţe, ca să nu mai vorbim de d’alde Copos, care plânge de mama focului prin instanţe. Când premierul Ponta a vrut să schimbe Legea Insolvenţei, toţi escrocii au sărit de cur în sus, încercând să demonstreze cum ei, marii oameni de afaceri, prin restructurare, reorganizare, vor face firmele lor mult mai profitabile decât au fost vreodată. Hai sictir!

 15. Nu fiti rai, ca a aparut o informare pe site-ul prefec. festivitatile de ziua veteranilor incep la ora 10.50 si se termina la ora 11.05, CU TOTUL !!!!! RAPIDA TREABA. Hai ca e tare faza ! Se pare ca juna ţaţoasa alui nea prefectu isi arata adevarata valoarea !!!! Nici macar ceasul
  nu-l cunoaste

 16. De Elena o chema,
  Sper ca Troia n-o voia,
  Ca sa-i faca concurență
  Udrei cea fara decență,
  Tot palatul si cu Gigi
  Au decis sa-i pupe nurii.

 17. @Paris(ule), daca tot te dai in versuri, puteai forta o licenta poetica de dragul penultimei rime, de exemplu,inlocuind numele lui Gigi cu echivalentul sau in maghiara, Ghyuri; nu ca am fi vecini cu Har-Cov, dar tot sunt conationalii nostri in guvern,la putere, alaturi de baronii nostri dragi, psd-unpr-pc-etc..

 18. Doamna I.G.,

  Va este rusine cand sunteti corectata d.p.d.v. gramatical? Nu este etic si deontologic sa stergeti comentarii care nu contin limbaj nepotrivit, doar pentru simplul fapt ca va atrag atentia asupra greselilor din frazele pe care cu obscur si vag talent le sloboziti pe site.

  Numai bine!

  1. Domnule „andreivasilescu” mie mi-ar fi ruşine să fiu în pielea dvs….Greşelile mele care nu-s nici impardonabile şi nu-s nici multe, nu ar fi trebuit să vă determine să faceţi „un capăt de lume”. Aşa după cum v-am mai spus, NU VĂ CER EU să-mi citiţi articolele şi nici nu vi le bag pe gât. Acesta e un site pe care eu public nişte informaţii pentru cei care au nevoie de ele sau cei care citesc doar ca să fie şi mai informaţi. În fond, ce urmăriţi dvs? Să arătaţi celor ce citesc articolele mele, cât sunt de proastă? Şi cu ce vă încălzeşte o atare atitudine? V-am mai spus şi pe e-mail că nu mă interesează părerea dvs şi nici a celor care nu sunt mulţumiţi de presataţia mea!!! Eu sunt convinsă că ÎN FAŢA CELOR PE CARE AR TREBUI SĂ-I CORECTAŢI ŞI/SAU CORIJAŢI, nu suflaţi o vorbă! Dar, de! Mulţi v-aţi nărăvit în a terfeli jurnaliştii care MUNCESC şi, PE BANII LOR, vă informează…Şi, dacă ar fi prima dată când DOAR asta faci: mă corectezi, fără a avea o părere şi despre fondul articolului, ar mai fi cum ar mai fi! Să ai nu ştiu câte postări pentru aceeaşi mică greşeală, n-are cum să nu devină enervant! Dumneata insişti şi nu înţeleg ce-ai cu mine? Ce faci dumneata pentru mine, şi cu ce-ţi sunt eu datoare, ca să-ţi TOT permiţi să mă agasezi încercând să-mi demonstrezi cât de proastă sunt? Şi-apoi, cine eşti dumneata? Şi somitate să fii, procedând astfel nu demonstrezi decât că eşti un om chinuit, cu un caracter pipernicit şi un comportament jalnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.