Pompierii şi SMURD Ialomiţa – intervenţie ca după un cutremur…

Distribuie articolul:

Azi, 22 septembrie, începând cu ora 10.00, în Slobozia s-a cutremur 2desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, având ca temă „Managementul şi gestionarea situaţiilor de urgenţă determinate de producerea unui cutremur de mare intensitate în municipiul Slobozia, de către componentele Sistemului Judeţean de Management al Situaţiilor de Urgenţă”. pompieri SMURDConform unui scenariu gândit de specialiştii în strategii în domeniul intervenţiei de urgenţă, seismul a avut intensitatea de 7,2 grade pe scara Mercalli şi a provocat pierderi de vieţi omeneşti şi distrugeri însemnate. Astfel, în municipiul Slobozia, 86 de persoane au decedat, 346 au fost rănite iar 486 sunt date dispărute, structura de rezistenţă a mai multor blocuri de locuinţe a fost afectată, iar la o conductă de transport şi distribuţie a gazului metan de pe strada M. Basarab a fost înregistrată o avarie. De asemenea, mai mulţi elevi ai Şcolii Generale nr. 1 au rămas captivi sub dărâmături şi la etajele pompieri 2superioare, după ce scările interioare s-au prăbuşit, iar la Liceul de Arte „Ionel Perlea” s-a produs un incendiu la sala de sport, fiind solicitată intervenţie pompierilor.
În cadrul aplicaţiei a fost prezentat şi un model restrâns al unei tabere de sinistraţi, în parcul de la Catedrala Episcopală din Slobozia.
La exerciţiu au fost angrenate forţe şi mijloace ale instituţiilor statului care fac parte din aşa-numitul Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *