Poliţiştii ialomiţeni merg în Şcoli pentru activităţi de prevenire…

Distribuie articolul:

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități informativ-preventive.

În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea violenței și a fenomenului de bullying în unitățile de învățământ.

Activitate se desfăşoară pe baza unui dialog, fiind abordate problemele specifice temelor prezentate, precum şi alte probleme cu care se confruntă elevii.

Totodată, elevilor le sunt prezentate aspecte privind riscurile asociate consumului de substanțe care creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Astfel, elevii sunt informați cu privire la dimensiunea, formele de manifestare și consecințele consumului de droguri, modalitățile de îmbunătățire a capacității de identificare timpurie a victimelor/potențialelor victime ale traficului și consumului de droguri, infracțiunile asociate consumului sau traficului de droguri și limitele răspunderii penale, promovarea unor modele pozitive de conduită școlară și extrașcolară, ca unică alternativă pentru reducerea victimizării în cazul traficului și consumului de droguri.

Un aspect important îl reprezintă şi informarea elevilor cu privire la răspunderea penală și contravențională, precum și consecințele actelor de violență fizică sau psihologică-bullying în unitățile de învățământ.

Zilele acestea a fost rândul elevilor claselor a VI-a și ai VIII-a ai Şcolii Generale din Gheorghe Doja, să intre în dialog cu poliţiştii ialomiţeni.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *