Poliţia pare a fi cu ochii şi pe lemne, cherestea, etc …

Distribuie articolul:

La începutul acestei luni, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au efectuat o verificare la sediul unei unităţi economice de pe raza municipiului Feteşti, cu obiect de activitate comercializare de material lemnos.
În urma activităţilor derulate, poliţiştii au constatat că există o lemnediferenţă între stocul scriptic şi cel faptic de aproximativ 10 m3, lemn de foc din specia salcâm.
Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei şi a fost aplicată măsura complementară de confiscare a contravalorii volumului de 10 m3, care nu a fost identificată în depozitul unităţii.
Poliţiştii au oprit în trafic o autoutilitară condusă de un bărbat de 52 de ani, din judeţul Mureş, care transporta cherestea.
Întrucât în urma verificării documentelor de provenienţă, poliţiştii au constatat că există o diferenţă între cantitatea menţionată pe avizul de însoţire (5,20 m3) şi cea din autoutilitară (0,4 m3) au aplicat conducătorului auto o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 2.000 de lei.
Totodată materialul lemnos transportat a fost ridicat în vederea confiscării şi predat Ocolului Silvic Slobozia.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa a mai precizat şi că în contextul derulării planului de acţiune „Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”, au fost intensificate acţiunile desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii furturilor de material lemnos şi a comercializării ilegale a „pomilor de Crăciun” pe raza judeţului Ialomiţa.
Acţiunile au ca scop păstrarea integrităţii fondului forestier naţional prin prevenirea tăierilor ilegale de arbori din păduri, descoperirea faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea şi comercializarea materialului lemnos.
Astfel, toată luna trecută, poliţiştii ialomiţeni au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor legale privind transportul şi comercializarea de material lemnos şi au constatat 2 infracţiuni, ambele în flagrant. Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la 55.000 de lei.
De asemenea, pe parcursul activităţilor derulate, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 120 m3 de material lemnos din speciile salcâm, fag, molid, plop şi stejar, în valoare de aproximativ 21.000 de lei.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *