Piperea: Cine l-a scos pe cauţiune pe Cîţu?

Distribuie articolul:

Binecunoscutul avocat Piperea, într-o postare pe pagina de socializare, trimite către acoliţii premierului, dar mai ales către populaţie, acest raţionament ipotetico-deductiv, urmat de întrebarea zdrobitoare: Cine l-a scos pe cauţiune?    

„ Să zicem că_Cîțu ar avea de mers în SUA, în calitate oficială. Nu poate. Are cazier penal. Să zicem că_Cîțu ar avea de semnat acte oficiale în SUA sau cu entități rezidente în SUA. Nu poate. Are cazier penal. Reabilitarea în SUA nu a intervenit de drept și nici nu a fost obținută.  Din punct de vedere moral și politic, nici nu conta dacă ar fi obținut-o. Inscripția “funny” de pe tricoul cu care ieșise la protestul din 10 august 2018, “nu luăm prizonieri” și sloganul “fără penali în funcții publice”  îl obligă la demisie.

Naive-s justificările (ca să nu zic prostești) cu “păcatele tinereții”. Cîțu era ditamai ăla în 2001, avea 29 de ani! O fi fost tânăr doar dacă emoțional rămăsese la vârsta de 12 ani (lucru care e și mai valabil azi…). În plus, fapta lui Cîțu a fost gravă – delict de gradul 2, pentru care instanțele americane dau pedepse de până la un an închisoare. Ca la noi, de altfel. Înainte de a fi băgat la pușcărie, Cîțu a fost arestat preventiv. Cineva l-a scos pe cauțiune. Cine l-a scos pe cauțiune? Cumva cel care l-a recrutat pentru ceea ce vedeți toți că se întâmplă, adică vânzarea metodică a resurselor României și punerea noastră în captivitatea creditorilor, pe 150 de ani de acum încolo?”

Remintim faptele….

Un document oficial a ajuns în mâinile unor jurnalişti. Documentul atesta fără putinţă de tăgadă că actualul premier al României, domnul Cîţu, a fost încarcerat timp de două zile în SUA. Fapta s-a săvârşit acum 20 de ani , atunci când „infractorul” a şi fost CONDAMNAT de către un judecător (vezi facsimil) pentru vina de a fi condus sub influenţa alcoolului. Sau a drogurilor, suspicionează presa din România.

Întrebat despre atare întâmplare, premierul Cîţu nu a negat. Ba chiar a încercat să bagatelizeze, un pic, lăsând să se înţeleagă că sunt „ale tinereţii valuri”…Şi-aşa cum se întâmplă de regulă, imediat Cîţu şi-ai lui au „băgat la înaintare” posibilitatea ca „dujmanii” să-i fi făcut acest „pustiu de bine” taman acum când între el şi ex-premierul Orban se duce lupta INTERNĂ pentru preluarea şefiel PNL.  „Da, acum 20 de ani, a fost vorba de conducere sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. (…)„Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informație, apare acum, în competiția internă din PNL”, a declarat, în faţa presei, premierul Florin Cîțu.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *