Perseidele – la noapte – spectacolul Cerului!

Distribuie articolul:

Ca de obicei, în luna august își face apariția curentul de meteori Perseide. Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi.  În noaptea de JOI spre VINERI, pe cer vom putea vedea spectacolul oferit de Mama Natură.

Potrivit https://www.astro-urseanu.ro/perseide.html , pentru PERSEIDE perioada de activitate este între 17 iulie și 26 august.

În această perioadă se pot observa, pe lângă meteorii ce nu aparțin unui curent (sporadici), și meteori care par că vin din constelația Perseus.

Maximul curentului va veni cândva în noaptea de 12 spre 13 august, începând cu ora 01 TLR.

Cu o noapte înainte vom putea observa panta ascendentă, în noaptea de maxim vom observa maximul și cu o noapte după, panta descendenta a maximului, în intervalul 11-14 august.

Cea mai buna perioadă de observare este după miezul nopții până dimineața. Orice meteor al cărui traiectorie inversă ajunge în constelația Cassiopeia (între Cassiopeia și Perseu) este o „perseidă”.

Din fericire, anul acesta Luna se va afla într-o fază mică și va apune la ora 23, lăsându-ne un cer întunecat pentru observarea meteorilor.

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *