Peste 800 de milioane de lei vechi – „captura” pe două zile a IPJ

Distribuie articolul:

STIRE amenzi 1Dintr-un comunicat de presă remis mass-media, am reţinut că în acest sfârşit de săptămână, 25 – 27 iulie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 240 sancţiuni contravenţionale aplicate, 9 certificate de înmatriculare retrase şi 19 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 101 conducători auto, 14 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 80.000 lei.

Exemplificări:
Două accidente rutiere s-au produs pe şoselele ialomiţene, în cursul zilei de duminică, 27 iulie a.c., în urma cărora a rezultat decesul unei persoane şi vătămarea corporală a alteia.
Primul eveniment rutier s-a produs în jurul orei 04.30, pe DN 3B, în localitatea Făcăeni. Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că, în timp ce un tânăr de 26 de ani, din localitate, conducea un autoturism pe raza comunei, a acroşat cu partea din faţă un pieton, care se deplasa pe marginea părţii carosabile, un localnic de 56 de ani.
Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma accidentului, a rezultat decesul pietonului, care a fost transportat Serviciul de Medicină Legală Ialomiţa, în vederea efectuării necropsiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi conducere a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
Cel de-al doilea accident rutier s-a produs în jurul orei 16.20, pe DN 2A, în afara localităţii Andrăşeşti. Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 40 de ani, din judeţul Suceava, conducea un autoturism din direcţia Constanţa către Urziceni, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a pierdut controlul volanului. Autoturismul a părăsit partea carosabilă, intrând în impact cu un copac aflat în acea zonă.
În urma producerii accidentului, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto şi a pasagerului din dreapta, o femeie de 37 de ani, ambii fiind transportaţi la unităţi spitaliceşti de pe raza municipiului Bucureşti, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
În acest sfârşit de săptămână, trei conducători auto au fost depistaţi de către poliţiştii rutieri, în timp ce conduceau autoturisme, fără a respecta prevederile legale în vigoare. Doi dintre aceştia, un tânăr de 25 de ani şi o femeie de 63 de ani, ambii din municipiul Feteşti, au fost depistaţi în cursul zilei de vineri, în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Un alt conducător auto, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din oraşul Amara, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, deşi consumase băuturi alcoolice. În urma testării alcoolscop, rezultatul indicat de paratul Drager a fost de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.STIRE amenzi 2
Şi pentru că amenzile nu se aplică numai urmare a neregulilor petrecute în trafic, din cauza conducătorilor auto, ni s-a comunicat şi că poliţiştii de investigare a fraudelor au identificat vineri, 25 iulie a.c., în incinta unei societăţi comerciale de pe raza localităţii Munteni Buzău, o cantitate de aproximativ 3.900 kg cereale, pentru care reprezentanţii societăţii nu deţineau documente de provenienţă.
În cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 10.000 lei, totodată fiind luată măsura complementară de confiscare a întregii cantităţi de cereale. În toate cazurile a fost întocmit dosar penal, urmând a se da soluţie prin unităţile de parchet competente.

 

 


Distribuie articolul:

One thought on “Peste 800 de milioane de lei vechi – „captura” pe două zile a IPJ

  1. De când cu legea de protecție a datelor…știrile cu comunicate de IPJ…sunt un fel de labă tristă în statistică:))Nu…e enervant..276 ăla e în vigoare..și voi dați știri de la instituția asta condusă de retardatul ăla de Oprea:)) Doctor în doctorate:)))))))))))Căcat de stat…Băsescu , un securist..Ponta coabitac și premier, Oprea….cumătru cu ponta,Maior…nașul de cununie al lui Ponta,…Rus…iar ministru…nașul de cununie al lui Maior, de la SRI!! CE STAT DEMOCRAT,,,să moară mă sa lui Ponta:)) La pușcărie cu Voiculescu…să fie și loc de răzbunare între securiști:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.