Paul Toma – fostul patron ELDAGA – va scăpa mai repede din închisoare

Distribuie articolul:

8936-1Paul Cristian Toma, fostul patron al ELDAGA a fost dat dispărut de la sfârșitul lunii septembrie 2009. Acesta dispăruse după ce în prealabil făcuse un autodenunț. După o perioadă destul de lungă în care autoritățile române l-au căutat prin toată lumea, Toma Paul Cristian a fost găsit în 2013 în Spania, acolo unde se ascundea de ceva vreme. Autoritățile locale spaniole au solicitat informații polițiștilor ca urmare a unor activități ilegale pe care fostul patron ELDAGA le-ar fi întreprins pe teritoriul Spaniei. După câteva luni de filaj, acesta a fost arestat și extrădat în România. Cu toții ne aducem aminte despre cel mai mare jaf-financiar comis vreodată în Ialomița, care însumează vreo 500 de miliarde lei vechi. În autodenunțul său, singurul de acest fel din toată istoria ialomițeană post-decembristă, au fost puși la zid mai mulți afaceriști ialomițeni, dar și câțiva oameni politici din județ, care au fost suspectați de implicarea în comiterea mai mult infracțiuni. Printre aceștia se numără Ilie Sima-actualmente director al Semrom Muntenia S.A. și implicat ulterior și în alte dosare de judecată, precum și Marian Hoinaru-fost deputat PNL și acesta implicat în diverse scandaluri, cel mai mare fiind cel iscat în urma cumpărării frauduloase a „Hanului Piraților” din Năvodari. În 2013, acesta a fost condamnat în mai multe dosare, la 10 ani de închisoare cu executare și 5 ani interzicerea drepturilor. La începutul acestui an, inculpatul Paul Toma, s-a prezentat în fața instanței de judecată, dar după câteva altercații dintre apărătorul său acuzat de înșelăciune și completul de judecată, procesul s-a amânat. Zilele trecute, am descoperit un document, potrivit căruia în data de 7 martie 2014, s-a dat o soluție favorabilă inculpatului Paul Toma, soluție prin care Tribunalul Ialomița a dispus reducerea pedepsei de la 10 ani la 3 ani, 10 luni și 20 de zile și 1 an pedeapsă complementară, după prevederile noului Cod Penal. Pe site-ul Tribunalului Ialomița, pentru data de 13 august 2014, este programat un alt dosar în care se cere contopirea pedepsei aceluiași Paul Toma, probabil nemulțumit de soluția dată în martie de către Tribunalul Ialomița. Deși ne-am fi așteptat ca până acum toți cei implicați în dosarul Eldaga să fi fost întemnițați, se pare că, în cazul celorlalți „s-a pus batista pe țambal”, singurul care trage ponoasele fiind Paul Toma, ceilalți bucurându-se de libertate și chiar de funcții de conducere. Și totuși cei 500 de miliarde de lei cum vor fi recuperați, dragă justiție ?!

Cristina Ghinea


Distribuie articolul:

3 thoughts on “Paul Toma – fostul patron ELDAGA – va scăpa mai repede din închisoare

  1. Sigur ca „s-a pus batista pe țambal” Ce nu se stie care au fost complicii si adevaratii beneficiari din acest prejudiciu ??? Cei 500 de miliarde de lei vor fi recuperati de la CONTRIBUABILI !!!

  2. A dat ăsta, Toma Paul, o declarație-autodenunț…de te ia durerea de cap socotind la sutele de miliarde….facturi fictive și cecuri folosite în obținerea de credite!! Zice Paul că era prieten cu Marcel Tudor…golanul ăla de polițai ieșit la pensie și scăpat de pârnaie(plătește Tache Cornel și pt el))….interesant e că Paul zice că polițistul Marcel Tudor l-a sfătuit și ajutat să dea foc la arhivele firmei Eldaga…iar în autodenunț…nu pomenește de vreo datorie la fisc sau de lucrători de la fisc sau gardă:)) dar în denunț..e Dascălu, Taifas, Cristudor,Hoinaru,Vișan, Sima, Marcel Tudor…..o combinație de oameni de afaceri și unii ai legii!!Oricum articolul e varză…n-are documentare și conexiuni relevante….nu indică inculpații ,păgubiții și alte relații!!Se sugerează că judecătorii sunt incorecți, corupți….ceva în genul ăsta:)) Datoriile ăstuia, cele de la bănci…s-or fi stins(incorect)prin provizioane……ce are la stat …și cui a dat la partide, nu spune în denunț..nici de milionul de dolari primit ca rambursare de tva, cu toate că firma era în insolvență)) Așa că dacă vrei să fii ca soacră-ta…caută mai bine și informează-te, măi Cristina:))Și de Can-Can///aia a lui Poul…o ardea cu-n popă, se spovedea:))))))))))))))

  3. Beneficiarii au fost pdl/pnl de la acea vreme. Dacă scapă repede, înseamnă ca a „cooperat”. Băieți, vindeți-va repede bunurile sa nu pățiți ca Voiculescu. Sau vi se pot anula si vanzarile astea??? Nea Hoinaru si Paul sa spună unde au dat ȘPĂGI IMENSE pentru lucrările cu statul……Unde au ajuns? In declarațiile de avere?:))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.