PESTA PORCINĂ – subiect „fierbinte” în noua Lege privind exploataţiile

Distribuie articolul:

Am prezentat și votat astăzi (19.04.2023, n. Red) în plenul Camerei Deputaților Raportul asupra Proiectului de Lege privind exploatațiile de creștere a porcinelor și combaterea pestei porcine africane în România ( PLx. 578/2021).

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare stabilirea cadrului legal pentru prevenirea și controlul pestei porcine africane la porcinele deținute și cele sălbatice din România, cu scopul reducerii efectelor negative asupra sănătății animalelor, respectiv a consecințelor economice, sociale, culturale și de mediu, prin aplicarea măsurilor de control al pestei porcine africane.

Proiectul visează tipurile de exploatații de porcine pe teritoriul României și dimensiunea acestora, responsabilitățile operatorilor și cerinţele de biosecuritate pentru fiecare tip de exploatație, obligațiile operatorilor care dețin porcine in cadrul exploatațiilor tip gospodăresc și comerciale, strategia de management și de vânătoare a porcilor mistreți, creşterea capacității de neutralizare a subproduselor de origine animală, campanii de informare, cerinţele privind mișcarea porcinelor pe teritoriul României, realizarea controalelor oficiale veterinare și a altor activități de control interinstituțional de către autoritățile competente, in vederea urmăririi implementării acestor măsuri.”  îi informează pe votanţi, dar şi pe ceilalţi cetăţeni interesaţi de prevederile noilor legi, Raluca Dumitrescu – deputat de Ialomiţa în Parlamentul României. 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *