Pentru ialomiţeni, e „tot un drac”!

Distribuie articolul:

editorial POZA fbŞi iarăşi stă să se pogoare toamna peste oameni şi ogoare… Şi anul acesta avem alegeri. Prea deasă-i chemarea la urne, dar cum ar putea să le pese parlamentarilor şi guvernanţilor, dacă interesele de partid şi de grupuri politice o cer, nu? Căci, cu fiecare scrutin, alţi bani publici se alocă de la buget. Este lucru ştiut că, din banii alocaţi, sunt recompensaţi patronii firmelor care au sponsorizat campaniile electorale desfăşurate, atât „pă persoană fizică”, cât şi pentru partid. Fiecare campanie electorală se dovedeşte a fi un bun prilej pentru ca, de exemplu, tipografiile în care s-au tipărit afişele cu moacele candidaţilor, să primească o „comandă” pentru a tipări, bunăoară, buletinele de vot. Ca să nu mai vorbesc că între două campanii toate tipăriturile instituţiilor statului se pot executa la aceleaşi tipografii care – aţi ghicit! – au tipărit şi afişele din care zâmbesc prefăcut candidaţii! Cine împarte banii publici pentru „desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor”, bla, bla, bla, contează doar în cazul în care ne-ar interesa „meandrele concretului” din spatele prefectului apolitic şi, desigur, din spatele preşedintelui de judeţeană de partid şi de stat. Deocamdată, pe noi nu ne interesează. Şi, mai mult ca sigur, nici pe vreun „Organ” cu atribuţiuni de control! În schimb, pe mulţi dintre cetăţenii cu drept de vot îi interesează să afle dacă chiar contează schimbarea care se va săvârşi în ziua de 2 noiembrie a anului de graţie 2014, dată la care preşedintele Traian Băsescu va fi înlocuit de unul dintre cei pe care formaţiunile politice îi vor trimite să se bată pentru ocuparea celei mai înalte funcţii în stat: Preşedinţia.
Contează sau nu votul românilor, al ialomiţenilor, cui credeţi că îi mai pasă, din moment ce procentul acela ridicol de mic, al celor care votează, se dovedeşte a fi fost suficient pentru ca, în Ialomiţa, PSD să guverneze de aproape 25 de ani? Dacă şi-atunci când la guvernare a fost PD-L, aici, în Ialomiţa, tot PSD a domnit, cum ar putea vreun ialomiţean neînregimentat politic să creadă că judeţul acesta mai are şanse să se elibereze de sub jugul celor ce formează mult prea multe „pete roşii” pe harta României? Şi-atunci când nici măcar nu mai pot nutri speranţa că Opoziţia galben –alb – albastră mai poate pune frână în calea expansiunii celor „roşii” la culoarea de partid, mulţi alegători aleg să nu se mai prezinte la vot, pentru ca, mai apoi, să se şi resemneze la gândul că şi dacă ar fi votat, votul lor n-ar fi contat…
Timp de 25 de ani, ialomiţenii l-au avut în fruntea lor pe Hanaru, pe Savu şi, de vreo 10 ani, pe Silvian Ciupercă. Prefectul Marian Bălan şi, după el, pleiada de prefecţi aşa-zis apolitici, n-au contat decât în măsura în care primarii le-au dat importanţă. Sigur că, fiecare în felul lui şi-a făcut mendrele cu instituţiile statului, chipurile, numind în conducerea lor directori presupus buni manageri! Dar, frâiele administraţiei, dar şi baierele pungii cu bani publici, tot în mâinile preşedinţilor „Judeţenei de partid şi de stat” au stat! Faptul că, în comparaţie cu Hanaru şi cu Savu, Ciupercă nu s-a căpătuit cine ştie ce, nu constituie o bilă albă contabilizată în dreptul lui, deoarece, avid de Putere, ca să-şi păstreze scaunul i-a lăsat pe aghiotanţii săi să sugă vîrtuos din aproape toate lucră(tu)rile de investiţii şi, desigur, din prea scumpele achiziţii de bunuri şi servicii. Vicepreşedintele Muşoiu şi subprefectul Costică sunt doi dintre „băieţii de mingi” pe care se bazează preşedintele (jucător) de talie judeţeană, atunci când mânuieşte „din condei” obiectivele strategic alese, nu întru dezvoltarea economico-social-culturală a judeţului şi întru propăşirea ialomiţenilor, ci întru acumularea de capital – fie şi numai electoral, treacă de la mine! – în contul său şi al ciracilor săi, de ieri, de azi şi, probabil, de mâine! Aşa că, plecarea lui Băsescu şi urcarea pe tron a lui Ponta, nici n-ar avea cum să fie percepută ca o schimbare notabilă pentru ialomiţeni. Căci, după ce vor trece alegerile prezidenţiale, în 2016, şi dacă preşedintele Ciupercă nu va mai fi reales, mai mult ca sigur tot un PSD-ist va conduce destinele Consiliului Judeţean Ialomiţa, maşinăria de partid fiind prea tare înţelenită în hăţişurile activităţii financiare a economiei judeţului, mai ales în zona interferenţei sectoarelor public-private. Din păcate, marasmul în care a ajuns activitatea din mai toate domeniile, nu determină o stare de efervescenţă în rândul populaţiei, cetăţenii preferând a se complace în starea de decădere financiară şi chiar morală, în care i-a adus conducerea eminamente roşie a acestui judeţ. Singurul răspuns pe care cetăţenii îl oferă celor care îi (mai) întreabă ce aşteptări au de la prefiguratele alegeri electorale, din păcate, este cel care lasă să se înţeleagă că oricine ar veni la Putere, pentru ialomiţeni „e tot un drac!”…


Distribuie articolul:

5 thoughts on “Pentru ialomiţeni, e „tot un drac”!

 1. psd (scris intentionat asa)nu mai este demult un partid, ci o asociere de tip mafiot; a se vedea bucuria lui ponta plagiatorul si ineptiile debitate de ,,nasul” adrian nastase 4 case.

 2. @Mike. Mă bucură revenirea ta cu ocazia apropiatelor alegeri.Cred că mie mi-a fost adresată specificarea scrierii „psd”. Totuşi, demult, înseamnă cândva, odată. În cazul de faţă trebuia să fi scris „de mult”, adică psd este de mult timp o asociere de tip mafiot. De ce nu-ţi exprimi aprecierea şi faţă de celelalte partide?! Să fie uşă de biserică?! Chiar n-ai auzit de Marian Hoinaru, de Vasile Iancu (cel cu sechestru pe toate cele), şi alţi „democraţi” mai mult decât penali?! Dacă o ţinem iar din nou (să ştii că nu e pleonasm) langa cu ba p’a mă-ti …
  P.S.: Ce părere ai despre Ioan Ghişe, cel pe care eu îl voi vota din toată inima, singurul oponent adevărat al matrafoxatului de la Cotroceni care a chefuit în cârciumă cu gaşca, în loc să comemoreze aşa cum trebuie cei 70 de ani de la întoarcerea armelor, România alăturându-se aliaţilor contra Germaniei hitleriste. D’aia râde lumea de noi. Ai văzut Polonia?! Ce manifestaţii, ce splendoare! În faţa securistului Băsescu, Regele Mihai a fost un trădător, nu un salvator de ţară. Ruşine derbedeului cretin şi analfabet, un om total incult şi necivilizat, un adevărat golan care, din păcate, a „condus” România zece ani. Şi, vorba lu’ nea Take Brucan (Saul Bruckner) ne mai trebuie încă pe atât să ne revenim, să ştim ce este adevărata democraţie. Unde ai dreptate, ai. Cu psd-unpr-pc, cu pnl-pdl şi alţi matrafoxaţi politic, România va ajunge şi mai jos decât astăzi. Votează GHIŞE, cel puţin în primul tur!!!

 3. Mulți dintre noi ne exprimăm nemulțumirile față de un partid, de o anumită persoană, în schimb ,când este să mergem la vot, stăm acasă. Numai prin vot majoritar se poate schimba ceva, iar prin vorbe………… La noi ”sunt prea mulți scribi și vorbitori, decât înfăptuitori”.

 4. :))))))) hai las-o-n bălării..cu tipografii…da* ce nu știai că tac su lu aia cu ciunga-n gură și țâța la vedere, e socialist..scârbă de comunist-parvenit, în apucături și lucrături…și cumătru cu hoinarii??))Io-i știu..de când le acordam consultanță financiară..lui..și vulpii de contabilă..în defavoarea grupului majoritar de acționari cu plămânii futuți de plumb, și mamelucilor de la comaap, traficanți de spații comerciale și terenuri:))În acei ani, poliția și parchetul erau rahați la masa lui Vișan sau Hoinaru…I a mai sortat viața..în ambele tabere, unii la pensie, alții la pârnaie ))Acu*..toți golanii ca ăștia..fac asociații..sau sprijină asociații..d astea cu oameni pt fraieri..și..hai să ne plimbăm cu blica..după ce v am futut mămica, copii:))Pentru mine..nu contează cine e..și ce belește la CJ sau Cl..din banul public!! Trebuie să înțelegeți, Toți ziariștii și jurnaliștii..că nu se autosesizează vreun independent de procuror..după scrieri d astea ..descifrate de cunoscători..în ale hoțiilor:)) După cum v-a fost demonstrat…șefii parchetelor erau niște LEPREE..așa..că nu știu ce pretenții s avem de la femeile ajunse șefe..până mai ieri pe post de me..purtătoare de cuvinte..d alea blonde ..fără..sutien:))))))))))))De dosarul cu traficul de carburanți de la portul Ion Roată..nu se mai știe ceva….de Mită la BaC..la fel…de ciordeala la înmatriculări la mașini de lux, pe ștampila lui Stoica..la fel…de auditul promis de Stoica…ciu-ciu:))..iar de Sala Palatului cu scene de scene…nici vorbă de ciordeală…e lucrarea complicată..n are parchetul unul cu sula sculată:))Păi unde plm trăim?? Ia întrebați i zilnic pe domnii procurori..despre aceste cazuri..și să vedeți muie de răspunsuri..în conformitate cu legea :)Păi căcatul ăla de Ciupercă..e în funcție pt că oamenii legii nu și fac treaba…că dacă parchetele fură conduse de depravați și ordinari ca Hristescu și Cristudor…cine plm să stea cu ochii pe ciorditorii roșii!!Da i independentă justiția..și presa..tot la fel:))Și-n județul nostru e o floare de mac…acaparează tot dacă nu-i jumulită la timp, căci un câmp de maci în floare…tulbură orice minte iubitoare:)Daa..de rahații ce conduc locala serei…le spun că le apreciez și iubesc secretara:))

 5. Dacă Traian Băsescu va fi din nou suspendat, iar preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu se va retrage din cursa electorală ca să asigure interimatul, conform Constituţiei vom avea şansa să se instaleze la Cotroceni preşedintele Camerei Deputaţilor, cunoscutul Valeriu Zognea (colegul lui Mihai Viteazu).

  Asta-i pohta ce-o pohtim (vorba colegului). Nici nu contează de ce va fi suspendat Băsescu – ştie el de ce. Vreo 40 de zile, cât va ocupa postul, Şobolanul cu elice – (cum, cu admiraţie, l-am poreclit acum vreo doi ani, când funcţia i-a schimbat mersul – de la Mersul trenurilor la elicopter) – va fi un poem politic în proză.

  Va face show, cum se zice la ”Te cunosc de undeva” (alte referinţe culturale n-am).

  Sper ca Ponta să nu ne strice distracţia, trimiţându-l pe Tăriceanu să plimbe, interimar, cucuveaua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *