Vaccinul antirabic nici nu ar trebui să lipsească!

Distribuie articolul:

Rabia este mortală, în lipsa injectării celor cinci doze de vaccin antirabic. În cazul în care câinele este atins de turbare, cel muşcat are la dispoziţie doar 72 de ore pentru a se vaccina. Apoi, dacă serul nu i s-a administrat, nimic nu mai contează, victima moare. Zilele trecute serul antirabic nu a mai fost de găsit în unităţile spitaliceşti.
Deşi o astfel de sincopă nu trebuia să existe, cică, spitalele „vor avea până la sfârşitul acestei săptămâni ser antirabic”, a declarat joi pentru AGERPRES directorul Departamentului de comunicare al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.
Ea a precizat că unităţile sanitare achiziţionează aceste produse direct de la distribuitori sau producători şi că nu există o achiziţie centralizată la MS.
„În urma semnalelor primite, MS s-a interesat la producătorul autorizat Sanofi – Pasteur care a spus că există pe piaţă 50.000 de doze de vaccin antirabic. Serul antirabic, care este diferit de vaccin, a fost recepţionat ieri. Ieri a venit în România un transport din Franţa cu ser antirabic. Până la sfârşitul săptămânii se va găsi în spitale, astfel încât să nu mai existe probleme”, a spus Oana Grigore.
România se confruntă cu o criză de ser antirabic, a declarat joi pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş, doctor Cătălin Apostolescu. El a precizat că serul este folosit numai în situaţiile în care există suspiciune de rabie

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *