PD-L: „Ciorbea nu îndeplineşte condiţiile legale pentru ASF”

* Liderul Grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor, Gheorghe Tinel, a declarat marţi, 1 aprilie 2014 că grupurile PDL părăsesc şedinţa plenului reunit, în opinia lor Victor Ciorbea neîndeplinind condiţiile legale pentru a ocupa un post în ASF.

ASF exercită atribuţii de autorizare, reglementare, supraveghere şi control asupra:societăţilor comerciale de asigurare, de asigurare-reasigurare şi de reasigurare; sistemului de pensii private; intermediarilor de operaţiuni cu instrumente financiare; societăţilor de servicii de investiţii financiare; organismelor de plasament colectiv; societăţilor de administrare a investiţiilor; consultanţilor de investiţii financiare, etc. Dar ASF mai este Autoritatea de Supraveghere Financiară, entitate despre care a vuit presa, mai cu seamă referitor la salariile de-a dreptul „nesimţite” pe care le încasau „jmecherii” de lucrau acolo, în frunte cu Dan Radu Ruşanu, cel care a băgat mâna până la cot în banii reprezentând Fondul de salarii al ASF. Pentru că a făcut tot felul de „permutări şi aranjamente” în ceea ce priveşte funcţionarea AST, Curtea de Apel Bucureşti a decis la începutul lunii martie a acestui an, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului preşedinte ASF Dan Radu Ruşanu. Aşa că după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală şi în cazul său, stimabilul a fost reţinut, pe 25 februarie 2014, pentru a fi cercetat în dosarul „Carpatica” , pentru favorizarea infractorului şi influenţare a declaraţiilor. Mai apoi, Mişu Negriţoiu a fost ales preşedinte al ASF, iar Victor Ciorbea a fost „uns” ca membru neexecutiv în Consiliul de Administraţie al instituţiei. Când au văzut una ca asta, Opoziţia a reacţionat. Potrivit Agerpres, deputatul ales într-un Colegiu Uninominal din Ialomiţa a spus, printre altele: «  Grupurile parlamentare ale PDL părăsesc plenul şedinţei comune pentru că noi nu înţelegem să bifăm o ilegalitate produsă în Comisiile de buget, finanţe din Cameră şi Senat prin validarea candidaturii domnului Victor Ciorbea. Am spus şi în plenul Comisiilor că domnul Victor Ciorbea nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a ocupa un post în ASF. Nu are ce să caute acolo. Dacă vreţi că continuaţi pe drumul început anul trecut prin validarea noii sau vechii conduceri a ASF cu finalitate la DNA nu aveţi decât să o faceţi, dar grupul parlamentar PDL nu va fi părtaş la această ilegalitate. În acest moment părăsim sala şi ne vom întoarce când vom avea de discutat Consiliul de Administraţie al TVR ».

 

 

 

Distribuie dacă ți-a plăcut:

9 thoughts on “PD-L: „Ciorbea nu îndeplineşte condiţiile legale pentru ASF”

 1. Nu am înțeles ce condiții legale nu îndeplinea Ciorbea, dar poate ne spune domnul Gheorghe altă dată, acum am înțeles că pdl mai există dacă a părăsit plenul:))

 2. Numirea lui ciorbea, ex-sindicalist,gropar al PNT-CD si politician asevit buzunarului propriu, este -de departe- un exemplu clar despre cum intelege psd sa guverneze RO. Asadar, raul numit psd exista, el continua sa ne deterioreze vietile.

 3. Pădurarul ăsta tupeist care, când era la putere, “făcea cărţile” în judeţul ăsta ca pe moşia lu’ tat’su, e şi prost pe deasupra. Nu degeaba i se spune CreTinel.
  Măi handicapat mintal, ce, e mai recomandat un şofer de-al bocului la controlul zborurilor, ROMATSA, sau alţi nemenstruaţi care nici n-au dat p’acolo şa şi şi-au “tras” salarii de mii de euro lunar?! Cât de nesimţit trebuie să fii să acuzi un jurist, totuşi un jurist, fost premier al României, “terminat” tot de Băsescu?! Nu sunt avocatul chiorpecului dar, de când a’nceput să-l toace pe marele jefuitor al ţării, mi-a devenit un pic mai simpatic. @ Doru. Dacă Victor Ciorbea este marele escroc al României, înseamnă că trăieşti în altă ţară.
  În ceea ce priveşte pedeleul, sau pemepeul, o şleahtă de băsişti hoţi şi tupeişti. Cum dracu se face că numai baronii pesede şi/sau penele sunt “săltaţi”?! Nu că ar fi uşă de biserică, dar, totuşi, nu există Udrea, Videanu, Berceanu, Băsescu & CO. şi alţi escroci mai mari şi mai mici din partidele criminalului de la Cotroceni?! Trebuie să fim foarte atenţi la alegeri, mai ales la cele prezidenţiale! Şi, aşa, ca să-i fac pe “democraţi” să latre, eu îl voi vota pe Corneliu Vadim Tudor. Dacă n-am murit până acum, cred că voi mai rezista în cazul vreunui eşec, în condiţia în care tribunul va ajunge la Cotroceni. În nici un caz Vadim nu este un analfabet precum Băsescu şi odraslele sale, pline de “succesuri”! Vorba cântecului “Fetele lu’ tata”. Alta ar fi fost România dacă, în anul de graţie 2000, aşa-zisele partide istorice n-ar fi votat cu Iliescu-kgb. Poate observaţi ce măsuri a luat Victor Orban în Ungaria, şi a fost reales cu aproape 50%. Orban a naţionalizat bănci şi alte obiective de interes naţional, în favoarea ungurilor. Şi, ce-a făcut U.E.?! Pe ea!

 4. Serios? Stiam io ca psd-istii sunt fete mari, in frune cu cei 9 mafihoti, pardon, presedinti de Consilii Judetene aparati de flacaul ponta-pompa! Numai leprele pot face afirmatii de genul ,,Danut”…Nu stiu daca ati observat: atunci cand este aratata adevarata fata a cancerului psd, vine ”Danut” cu exemple si din alte partide; atunci cand oameni din alte partide sunt aratati publicului, cu faptele lor, ce credeti? ,,Fanut” TACE, nu da nici un exemplu similar din psd, desi are de unde, Slava Domnului, partid mai plin de nenorociti decat psd-ul nu gasesti in RO!

 5. @SORIN: in timp ce fata lui tata Basescu nu candideaza, nevasta lui ponta=poma DA, ca-i trebuie bani pentru bona filipineza! Car despre ciorbea, ramane cum am zia! Iar in ceea ce priveste arestarile, io cred ca cine fura trebuie sa si plateasca in frunte cu baronii psd si dan voiculescu, turnator si hot ordinar condamnat deja in prima instanta. Daca nu furi, ce poate sa ti se intample? Da’ cum se face ca ardelenii, si in aceste vremi de grea restriste pentru psd-istii AFLATI PESTE TOT LA PUTERE, sunt mult mai cinstiti? Cat despre vc tudor, a carui candidatura a fost respinsa sub guvernarea psd, ce sa zic? I-a facut pe adevaratii patrioti sa se rusineze ca simt romaneste, cu cultura lui de neoprotestant…si limbile date cuplului ceausescu!

 6. @ Doru. E adevărat, Vadim i-a ridicat osanale dictatorului şi recunoaşte acest lucru, nu precum Andrei Pleşu care se dă “lovit”. Şi de-ar fi numai el… Silviu Brucan a greşti total atunci când a estimat că, odată cu trecerea a douăzeci de ani, România va cunoaşte adevărata democraţie. Ne aflăm în culmea dictaturii escrocilor transpartinici. Aia cu ardelenii, las-o! Ştiu mai bine decât oricare dintre regăţeni cum stă treaba cu ardelenii, mai ales cu cea a membrilor marcanţi ai U.D.M.R.. Sau, vrei să spui că ăia nu-s ardeleni?! Nu eu am jefuit pădurile României, indiferent dacă am fost sau nu la guvernare. Şi, în încheiere, te întreb doar atât: cum crezi că a ajunns un Ceteraş – ardelean -multimiliardar, dacă nu prin escrocherii?! Crezi că ce se întâmplă în ţara asta e O.K.? Sunt total de acord ca hoţii să intre la puşcărie (eu i-aş executa, în anumite condiţii), dar fără excepţii, adică TOŢI!!!

 7. @ Doru Dacă io nu vreau să vorbește cu tine despre baroneții roșii, asta e, te las pe tine să te umpli de succesuri:)) Mă înțeapă inima doar când citesc ceva despre feseniști, măi Dorule….așa că dacă mai și scriu…ori mă las de fumat…ori se lasă el de mine:)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *