Părinţii copilului victimă a spitalului din Slobozia – răspuns pentru directoarea Mariana Iancu

Distribuie articolul:

* Un caz de malpraxis, daună de 500.000 euro. Spitalul n-are bani! Un copil şi părinţii lui încă suferă – fizic, moral şi social! – şi încă se luptă pentru dreptate, într-un caz de malpraxis  

O căutare pe Google îi poate ajuta pe toţi cei ce doresc să citească ce s-a consemnat despre părinţii cărora le-a fost umbrită bucuria venirii pe lume a copilului lor, din cauză că un medic ginecolog l-a „condamnat” la dizabilitate. Recent, pe site-ul www.ziarulstirea.ro, am postat la secţiunea VIDEO   https://www.ziarulstirea.ro/spitalul-din-slobozia-probleme-dar-si-bucurii/ ) un material de presă prin care aduceam la cunoştinţa cititorilor noştri că pentru acest caz de malpraxis spitalul din Slobozia a fost condamnat de instanţa judecătorească să plătească o despăgubire în valoare de 500.000 euro, este departe de a se fi încheiat. Urmare a declaraţiilor făcute de doamna Manager Mariaspital DESPAGUBIRIna Iancu, părinţii copilului suferind din cauza medicului ginecolog, ne-au rugat să publicăm aceste precizări.

Ca urmare a comunicatului de presă susţinut de managerul Spitalului de Urgenţă Slobozia în data de 11 martie 2017, dorim să facem următoarele pecizări:

  1. Aşa cum doamna manager precizează, dosarul de malpraxis este început în luna februarie 2010. Raisa este născuta pe 1.09.2009. Niciunul din reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Slobozia nu ne-a contactat în această perioadă de timp deşi noi am sesizat Colegiul Medicilor în paralel cu organele de urmărire penală. „Întâlnirea dintre avocaţii noştri şi avocaţii părintilor” este o minciună. Nu a avut loc nici o întâlnire între avocaţii Spitalului, avocaţii familiei şi cei ai medicului Dinu Valentina și, în contextul dat, nici nu va avea loc o astfel de întâlnire. Prezentarea acestei informații în presa locală nu reprezintă decât un exercițiu de imagine al managerului Spitalului și o încercare lamentabilă de a spital mariana cjiinduce în eroare opinia publică.
  1. „FINALUL DUREROS” despre care vorbeşte doamna manager nu este dat de Curtea de Apel Bucureşti, ci de Spitalul de Urgenţă Slobozia care prin medicii săi, în perioada 28.08.2009- 02.09.2009 ne-a asfixiat copilul şi i-a distrus lent şi sigur orice şansă de independenţă şi normalitate. Suferinţele copilului nostru au continuat în toată aceasta perioada de timp şi vor continua atâta vreme cât suportă consecinţele asfixiei suferite în acest spital. Deci, cu tot respectul pentru ignoranţa şi lipsa de empatie a doamnei manager, vă solicităm să vă retrageţi public acesteSpital despagubiri 3 cuvinte care sunt jignitoare la adresa DURERII NOASTRE FĂRĂ FINAL!
  1. „Sumele foarte mari de bani care trebuiesc plătite” (Vă rog să mă scuzaţi că vă corectez dar ştiţi, nu mă pot abţine când e vorba de limba română pe care învăţăm să o vorbim corect în şcoală!) sunt de fapt neinsemnat de mici pentru nevoile Raisei. Ne lasaţi impresia că sunteti victima acestei hotărări judecatoreşti, că „moşteniţi” în mod injust un caz de malpraxis al spitalului şi că, noi, părinţii şi copilul afectat de paralizie cerebrală, ar fi trebuit să stăm în banca noastră, aşa afectaţi pe viaţă cum suntem. De ce sa ne facemspital despagubiri datoria si sa facem dreptate copilului?
  1. „Doamna doctor Dinu NU a plătit o sumă“ . Vă rog, sună ca şi când acest doctor ar fi încercat să contribuie vreodată în procesul de recuperare al copilului pe care l-a chinuit la naştere! Vă solicităm o minimă documentare pe caz înainte de o conferinţă, ne arătaţi respect dacă faceţi asta!
  2. Doamna manager interimar, vă transmitem o fotografie a „copilului Uzea” ca să o priviţi în ochi şi să îi explicaţi dumneavoastră de ce ea nu este ca ceilalţi copii, de ce nu merge, de ce nu vede, de ce nu îşi poate folosi mâinile şi picioarele, de ce nu mestecă şi de ce suferă crize de epilepsie şi îi puteţi povesti şi despre „Finalul dureros” al spitalului. Iar dacă doreşte cineva să vadă cum este viaţa noastră după 01.09.2009, invităm pe oricine să locuiască cuspital despagubiri 2 noi şi să participe la îngrijirea Raisei!
  1. Ca să încheiem, conform hotărârii judecătorești obligația de plată este o obligatie „în solidar”. Nu există nici o nelămurire, de nici o natură, cu privire la titularii obligației de plata a sumelor datorate și nici cu privire la sumele de achitat. Opinia managerului Spitalului sub acest aspect este opinia unei persoane fără pregătire juridică. Hotărârea judecătorească trebuie executată și nu discutată în presă. În acest context ar fi de dorit să se evite dezinformări ulterioare pentru a nu fi nevoiţi să acţionăm în judecată conducerea Spitalului.”

Distribuie articolul:

One thought on “Părinţii copilului victimă a spitalului din Slobozia – răspuns pentru directoarea Mariana Iancu

  1. Pacat,mare pacat pentru un inger de copil. Cat despre managerul spitalului, tot mare pacat pentru ca este atat de rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *