Comerțul ilegal, sancționat în continuare de jandarmi

Distribuie articolul:

Jandarmii din cadrul patrulei de intervenție Urziceni, au fost sesizați miercuri 05 aprilie a.c., în jurul orei 13.30, despre  faptul că un bărbat comercializează pește pe  raza comunei Manasia, direct dintr-o mașină.

Jandarmii au intervenit conform sesizării și au identificat bărbatul care vindea direct dintr-o autodubă, pește din speciile “caras”, “crap novac” și “crap românesc”. În timpul verificărilor acesta a declarat că achiziționase peștele cu prețuri cuprinse între 6-12 lei, de la o pescărie din București și îl comercializa cu prețuri între 8-14 lei. Jandarmii i-au întocmit bărbatului de 41 de ani din comuna Alexeni, județul Ialomița, actele jandarmi comertde constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută de art. 64, din O.G.23/2008, modificată prin Legea 187/2012, iar cantitatea de aproximativ 80 kg pește a fost predată la Direcţia Sanitar Veterinară – circumscripția Urziceni, unde  s-a dispus confiscarea şi denaturarea întregii cantităţi.

Jandarmeria sfătuiește consumatorii produselor din pește, să le achiziționeze numai din centre autorizate și verificate igienico-sanitar. De asemenea, recomandă cetăţenilor să apeleze numărul unic de urgenţă 112, ori de câte ori observă vreo încălcare a legilor sau a altor acte normative în vigoare.

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *