O caravană sosită două zile în Ialomiţa i-a adus în faţa presei pe responsabilii cu Pandemia

Distribuie articolul:

Caravana a sosit vineri, 28 ianuarie 2022. Pe la ora 12:00, cu puţin înainte ca birocraţii să plece în week-end (ştiţi că ei, vinerea, termină ziua de lucru la orele 14:00) la sediul Consiliului Județean Ialomița, s-a desfășurat conferința de presă cu tematica „Susținerea Campaniei Naționale de informare și conștientizare pro-vaccinare #oamenicamine, care are ca scop declarat încurajarea populației să se vaccineze. Acţiunea a reuşit să-i facă pe mai-marii instituţiilor statului să percuteze imediat la chemarea Asociaţiei FILMEVENT.

Cum, degeaba s-ar fi întâlnit, dacă evenimentul nu ar fi fost mediatizat, jurnaliştii au fost invitaţi ca…să presteze!

Dar, fiindcă în cei doi ani de pandemie, instituţiile statului nu prea s-au învrednicit a comunica presei informaţii ce ţineau strict de judeţul Ialomiţa, fiind oarecum nevoiţi a „lua la cunoştinţă” doar „raportările de la Centru”, fireşte că unii dintre jurnalişti s-au simţit lezaţi în „amoarea” lor. Pe cale de consecinţă, imediat ce actorul Andrei Duban, ca moderator al întâlnirii, a dat startul întrebărilor, s-a produs „avalanşa”.

Erau acolo, în faţa jurnaliştilor, Vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița – Emil Cătălin Grigore; Subprefectul liberal – Tonița Manea, Viceprimarul PSD – Gabriel Mușat, Director D.S.P. Ialomița – Dan Noel, Președinte CAS Ialomița – Mihai Geantă, Dr. Andreia Radu – Președinte Asociația Medicilor de Familie, directorul Spitalului Județean de Urgență Slobozia – Liviu Patrichi, Dr. Victor Baciu – Șeful secției ATI Slobozia, Dr. Grigore Tomulescu – Coordonator Centru de Vaccinare Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Oameni care, chiar şi la doi ani distanţă în timp de la declanşarea urgiei, încă nu puteau răspunde la întrebări ceva mai „aplicate”, de genul: Câţi locuitori mai are judeţul? Raportat la care Recensământ se calculează aşa-numita: incidenţă, rată, în ceea ce priveşte numărul de infectaţi, de vaccinaţi, de morţi? Câţi copii erau internaţi, înainte de pandemie, în Secţiile de Pediatrie (şi chiar ATI) din cauza virozelor, a gripei sezoniere? Câţi copii sunt actualmente internaţi CU covid? (n.red, sunt doar 6 copii)  Dacă PCR face diferenţa între gripa sezonieră şi varianta Omicron? Dacă s-au făcut autopsii la decedaţii „ştanţaţi” ca fiind morţi DE Covid, nu CU Covid? De ce Caravana nu merge în Bărbuleşti, ci în (doar) două localităţi, ceva mai „domneşti”? A se reţine că, după întrebarea noastră, organizatorii au precizat că se vor deplasa, totuşi, şi la Bărbuleşti – comuna aceea cea mai săracă… „şi cu duhul”!

Întrebări multe, răspunsuri…

Aşadar, întrebările au fost multe. Întrebări, care numai lor li s-au părut a fi impertinente, nicidecum nouă, cei care timp de doi ani i-am tot „îmboldit” să iasă în conferinţe de presă, nu să aştepte să-i tot căutăm noi, să-i rugăm să ne lămurească!

Sigur că i-am fi întrebat şi pe iniţiatorii/organizatorii acestei deplasări cu CARAVANA „magică” de ce abia după doi ani s-au pornit prin judeţe, în Ialomiţa, şi de ce  doar/numai/decât în două localităţi? Dar, aflând că oamenii fac acest „desant” pe banii adunaţi din mediul privat, nu puteam avea „obrazul gros” să hulim ca şi când…! Mai ales că, oricât s-ar lăuda doamna Prefect Toniţa Manea ca… „reprezentant al Guvernului în teritoriou”, judeţul Ialomiţa este prea puţin vaccinat. Potrivit statisticilor, la momentul actual, doar 38% dintre ialomiţeni s-au vaccinat. Şi-asta, nu numai din cauza cetăţenilor! Şi nu din cauza presei!

Fiindcă, presa din Ialomiţa a mediatizat „la greu”. Iar interviurile din arhiva ziarului Ştirea, cu directori şi medici din Spitalul Slobozia, Spitalul Feteşti, Centrul de vaccinare, pot face oricând dovada interesului nostru.

Este lucru ştiut că, la nivel naţional, PNL+PSD = LOVE, chipurile „în binele Poporului”. Pe cale de consecinţă, la „masa verde” s-au împărţit Prefecturile. Aşa se face că judeţul Ialomiţa este, iarăşi, aproape „roşu”, atât CJI, cât şi Prefectura fiind conduse de PSD.  Fiindcă, totuşi, la „masa plină de bucate” trebuia să rămână, măcar de ochii lumii, şi PNL, doamna Manea Toniţa a trecut, iarăşi, în plan secund, fiind subprefect. Aşa „se spală pe mâini” cei care, vremelnic, ocupă funcţii politico-administrative! A mai spera că, vreodată, cineva o va mai trage la răspundere pe madam Toniţa Manea, e deja deşărtăciune, pierdere de timp…! Aşa că, de aceea nici nu am vrut să „o băgăm în corzi” şi s-o facem de râsul musafirilor! Că, la tupeul ’mneaei de a ne răspunde că „s-a muncit” în Prefectură pe perioada campaniei, şi de aceea nu a avut timp să comunice mai bine (?) cu presa, ar fi meritat un aplomb. Cum, însă, Președintele Asociației FILMEVENT – domnul Petre Năstase nu avea nici o vină ( ci, dimpotrivă, s-a străduit să mai „mişte” statistica, în favoarea creşterii numărului de vaccinaţi) am limitat numărul întrebărilor şi, desigur, am „îndulcit”, pe cât posibil, tonul…!

Comunicatul lor de…după!

„Întâlnirea de astăzi a adus la masa dialogului autoritățile publice județene și locale, lumea medicală din comunitate și reprezentanți ai mass-media din județ.

Începând din această săptămână la nivel național, se desfășoară și campania de vaccinare a copiilor, iar specialiștii ialomițeni prezenți la conferință, au declarat că, în județ, 6 copii au primit deja o doză de vaccin pediatric împotriva virusului Covid 19.

În acest weekend caravana va ajunge și la Făcăeni și Bordușani unde rata de vaccinare este foarte mică, iar duminică se va opri și în localitatea ialomițeană cu cel mai mic grad de vaccinare din județ, Bărbulești.”

Acestea sunt informaţiile oferite celor care vor să afle  cum, câţi, unde, ce şi cine trebuia să facă …în Pandemie? Da, se poate să înţelegeţi altceva, dar…cui credeţi că îi mai pasă, cine mai vrea să „trateze” cu seriozitate subiectul, cel puţin controversat, al acestui virus căruia i s-a exacerbat, politico-mediatic, taote valenţele viscerale şi de impact catastrofal? Noi, cei care ne-am vaccinat chiar şi cu trei doze, chiar avem, nu numai dreptul, ci şi datoria să aflăm răspunsuri la tot felul de întrebări.

Ionica GHINEA

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.