Muzeul Agriculturii – expoziţie „Telefonul de-a lungul timpului”

Distribuie articolul:

Slobozia. 31 Mai 2016. O zi însemnată în pagina Istoriei tehnicii D7K_5199moderne, întru aducere aminte a vremurilor de început, pe când Alexander Graham Bell inventa microfonul şi, mai apoi, telefonul.

Convinşi că telefonul are o istorie interesantă, de la brevetarea aşa-numitului „dispozitiv capabil să emită şi să recepţioneze cuvinte rostite” şi până la telefonia din prezent,   specialişti ai Muzeului Agriculturii, în colaborare cu specialişti ai Muzeului Judeţean Buzău, au expus privirilor curioase ale vizitatorilor clasice telefoane, dar şi aparate de telefonie, de dată recentă ca producţie. Numărului mare de exponate li s-au adăugat foarte multe fotografii D7K_5198înfăţişând nu numai telefoanele vremurilor dintru începutul folosirii acestui mijloc de comunicare, ci şi telefonistele şi  oamenii care, în negura Istoriei telefoniei, chiar stăteau la rând în faţa cabinelor telefonice, pentru a putea vorbi, desigur, numai după ce introduceau în aparat, rând pe rând, câte o fisă,D7K_5213 adică o monedă, două, trei, câte trebuiau, funcţie de cât dura convorbirea telefonică…

Inventatorul care a dăruit omenirii primul telefon a realizat prima convorbire în data de 10 martie 1876, în oraşul american Boston, capitala statului Massachusetts. La celălalt capăt al firului, într-o  cameră învecinată, se afla Thomas Watson asistentul inventatorului. În cei peste 100 de ani, invenţia a tot fost îmbunătăţită, perfecţionată, până ce a ajuns ca în zilele noastre să se prezinte D7K_5218sub forma telefoanelor mobile, fără de care nu credem că am mai putea comunica tot atât de repede, măcar!

Convinşi fiind de-această dependenţă a noastră, specialiştii din cadrul celor două Muzee au adunat într-o colecţie merituoasă colecţie tot ce s-a putut, în materie de telefonie. Şi-asta, deoarece au vrut să ne arate aproape totul „despre cum a apărut şi a evoluat cel mai popular şi cel mai folosit mijloc de comunicare şi cum s-a dovedit a fi o binefacere pentru omenire”.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *