Ministerul Sănătăţii – controale în Spitale…

Distribuie articolul:

* Printre beneficiile pe care NU le ştiu pacienţii, bolnavii, contribuabilii la Fondul de sănătate se numără şi funcţiile pe care unii manageri le tot au în fel de fel de Comisii şi Comitete, în fel de fel de ONG-uri (ne)profitabile şi în fel de fel de structuri organizatorice…

ministrul SanatatiiMinistrul Sănătății va trimite Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie, a anunțat purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu, fiind vorba de verificări în legătură cu managerul unității medicale, dr. Monica Pop.

Va exista un control, aceasta este procedura legală. Trebuie să trimitem Corpul de control să constate și să probeze cu documente ceea ce se spune în această dimineață despre cazul doamnei Pop„, a precizat Colintineanu într-o conferință de presă. El a amintit articolul 178 din Legea 95/2006 referitor la ce poate și ce nu poate face un manager de spital.  „Pot să fac referire la articolul 178 din Legea 95/2006, care spune în mod clar că funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu exercitarea oricăror altor funcții salarizate sau/și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical din aceeași unitate”, a explicat Colintineanu. Purtătorul de cuvânt al ministerului a adăugat că, în cazul în care „se va proba acest lucru în urma raportului de control, atunci în mod evident cazul acesta va fi tratat cu maximă seriozitate, pentru că reprezintă o încălcare a legii”. Luni, pe site-ul jurnalistului Cătălin Tolontan a fost publicat un articol în care se spune, printre altele, că Monica Pop „este cel mai longeviv director de spital din Capitală și a beneficiat de sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa”. Potrivit Agerpres, ea a susținut că îl va acționa în judecată pe jurnalistul Cătălin Tolontan pentru „afirmațiile nereale”. „Tot ce a scris acolo este neadevărat sau în orice caz singurul adevărat este că am spus că nu am fost susținută politic niciodată, iar dacă aș fi fost, nu cred că era vreo problemă, dar nu am fost. (…) Categoric, domnul Tolontan a făcut asta ca să îmi dea în cap pentru că mi-am permis să îl contrazic și să spun că ceea ce a zis azi dimineață este o isterie care va duce la morți pur și simplu, pentru că sunt pacienți care nu mai au încredere în spitalele românești și se duc acolo când nu mai au ce să facă colegii mei medici. Consider că este o acuzație de genocid lucrul acesta, pentru că isteria pe care a creat-o este reală în proporție de 25%, dar nici atât nu e adevărat”, a spus Monica Pop. Medicul a adăugat că în privința conflictului cu ANI există o hotărâre judecătorească. „Avem hotărâre judecătorească în ceea ce privește conflictul cu ANI și, mai mult decât atât, ANI mi-a plătit și despăgubiri”, a punctat Pop.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *