Mamele trebuie să cunoască riscul purtării în spate a ghiozdanului!

Distribuie articolul:

 

AGERPRES informează că un raport realizat pe această temă a deformării coloanei vertebrale a copiilor şcolari, cică, aşteaptă să fie pus la dispoziţia Ministerului Sănătăţii, pentru a sta la baza unui posibil program naţional pentru prevenirea şi combaterea acestor boli

Scolioza este o modificare a curburilor fiziologice, mai ales în regiunea lombară, în plan frontal, luând forma literei „C” urmată de o modificare compensatorie apărută în zona următoare, realizând litera „ S”. Această deformare, observată mai bine din spatele persoanei sau din faţa sa, se manifestă spre dreapta sau spre stânga, în funcţie greşelile de poziţie ale coloanei. Scolioza apare de obicei în copilărie sau în adolescenţă şi este asociată cu factori congenitali, cu factori locali (durerea sau spasmul muscular), cu alte afecţiuni musculare sau nervoase ori cu inegalitatea membrelor inferioare. Cifozele sunt deviaţii ale coloanei vertebrale în planul vertical de simetrie, prin exagerarea curburilor normale ale coloanei vertebrale. Cifoscolioza este o deviaţie dublă a coloanei vertebrale, cu convexitate posterioară şi curbură laterală. Netratate, în timp, aceste afecţiuni se pot permanentiza, iar în momentul în care persoana încearcă să adopte o poziţie corectă, se declanşează durerile de spate.


Distribuie articolul:

One thought on “Mamele trebuie să cunoască riscul purtării în spate a ghiozdanului!

  1. Credeti ca noi ,parintii, nu cunoastem riscurile purtarii ghiozdanului in spate ?! Dar cei care se ocupa de sanatatea copiilor la nivel national stiu ca ne forteaza sa punem in spatele copiilor nostri , zilnic, in jur de 7 kg sau chiar mai mult ? Pentru ca trebuie sa le punem , pe langa manualele supradimensionate , cate un caiet special, cate una sau doua culegeri , si nu mai stiu cate alte materiale la fiecare materie !!!Asa ca ne straduim sa-i ducem la scoala pana in clasele mai mari.Dar si mai tarziu se deformeaza coloana ! Ar trebui ca Ministerul invatamantului sa puna STOP afacerilor cu culegeri si caiete speciale . Iar noi ,parintii, sa ne rugam sa gasim un ortoped competent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *