Magia unei chitare, pe scena Sălii Europa din Slobozia

Distribuie articolul:

Joi, 22 septembrie 2022, ora 19:00, Sala Europa din Slobozia găzduiește un recital extraordinar de chitară susținut de carismaticul chitarist Maxim Belciug, unul dintre cei mai apreciați muzicieni români de astăzi. Evenimentul, care este o premieră pentru publicul din Slobozia, promite o întâlnire unică cu magia unei chitare și cu muzica sclipitoare, de la baroc la flamenco, ce poate fi împărtășită cu acest instrument solist.

Întâlnirea cu Maxim Belciug într-un recital de chitară solo este pur și simplu o desfătare. Dacă, în formulele de duo cu care ne-a obișnuit în ultimul timp, chitaristul caută cu eleganță să-și pună în valoare partenerul, atunci când rămâne singur cu chitara sa el lasă în urmă constrângeri și mode și își permite să viseze din vârful degetelor. Iar visele sale sunt molipsitoare. O fi poate sonoritatea specială a chitarei, atât de diferită de timbrul cunoscut al unei viori sau al unui pian, ori îmblânzirea totală a tehnicii care pe mulți instrumentiști îi ține captivi, însă la Maxim Belciug un lucru e cert: chitara plânge și iubește și dansează pe una și o mie de voci, ca o orchestră ireală care atacă pasional, fără să-i pese de drumul înapoi. Lipsite de luciul exterior al punerii în scena, recitalurile sale oferă în schimb un prilej de încântare. Și de mirare. De mirare că se mai poate, azi, asculta pe o scenă „muzică ce se încăpățânează să sune altfel decat cea izvorâtă din trecerea mai mult sau mai puțin ritmată a arginților sunători dintr-o mână în alta”, cum spunea, cândva, însuși chitaristul, referindu-se la chitara sa prolifică, ce i-a adus faima de artist al Încântărilor.

 

Așadar joi, 22 septembrie 2022, chitara vrăjită a lui Maxim Belciug va răsuna pentru prima dată pe scena Sălii Europa a Consiliului Județean Ialomița, într-un eveniment oferit de către Asociația Culturală Kitarodia și Centrul Cultural „Ion Perlea” în cadrul proiectului „Musica Perennis”, desfășurat cu finanțare de la Ministerul Culturii. Concertul începe la ora 19:00, iar intrarea pentru public este liberă.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *