Liviu Dragnea decimează oştile demnitarilor

Distribuie articolul:

Potrivit AGERPRES, Ordonanţa privind reducerea numărului de posturi de la cabinetele demnitarilor a fost adoptată miercuri de Executiv, a anunţat vicepremierul Liviu Dragnea. Numai la Cabinetul primului-ministru nu s-au operat modificări, fiind în continuare alocate tot 18 posturi. „La viceprim-ministru cu portofoliu, miniştri de stat am scăzut de la 15 la 12 posturi. La viceprim-miniştri fără portofoliu – de la 13 la 8 posturi. Şi la miniştri delegaţi, secretarul general al Guvernului, şeful Cancelariei primului-ministru s-a operat o reducere de la 13 la 8 posturi. La secretari de stat, secretar general adjunct al Guvernului, asimilaţi ai acestora din cadrul ministerelor, Secretariatului General al Guvernului şi Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul rămân 4 posturi (cu un post mai puţin decât până la adoptarea ordonanţei amintite – n.r.), iar la conducătorii de organ de specialitate al administraţiei publice centrale cu rang de secretar de stat – 3 posturi (mai puţin cu un post -n.r.)”, a susţinut acesta. Liviu Dragnea a ţinut să precizeze că premierul Victor Ponta le-a solicitat miniştrilor ca până la finalul lunii martie să vină cu noi propuneri pentru reducerea numărului de personal. „În ce priveşte reorganizarea ministerelor şi structurilor din administraţia publică centrală, primul-ministru a cerut tuturor miniştrilor ca până la 30 martie să se realizeze o analiză serioasă, din punct de vedere funcţional şi al eficienţei funcţionării ministerelor, în aşa fel încât toţi miniştrii să vină cu o nouă propunere de reorganizare în sensul reducerii numărului de personal”, a adăugat Dragnea.
De asemenea, Liviu Dragnea a estimat că, în urma reorganizării ministerelor, vor fi aproximativ 60 de posturi de secretari de stat în cadrul Guvernului. „Abia după ce vom finaliza procesul de reorganizare pentru toate ministerele o să vedem care este numărul total al secretarilor de stat. Pot estima că s-ar putea să ajungă numărul de secretari de stat undeva spre 60. Către 55-60, dar este o estimare. Trebuie să vedem cu ce propunere vine fiecare ministru”, a spus acesta. Liviu Dragnea a precizat că se va ţine cont ca, în medie, să fie doi secretari de stat pentru fiecare minister. „În medie, o să ne apropiem de principiul doi secretari de stat pe minister. La unii miniştri delegaţi sunt şi vor fi decât câte un secretar de stat. Sunt câteva excepţii – la Ministerul Afacerilor Interne, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (la acesta din urmă putând fi trei secretari de stat -n.r.). Vor fi de regulă câte doi secretari de stat pe minister, dar s-au făcut şi excepţii în sus sau în jos”’, a mai spus acesta. Astfel, potrivit vicepremierului, la Ministrul Agriculturii ar putea fi trei secretari de stat, la Ministerul Marilor Proiecte un singur secretar de stat, la Ministerul Tineretului şi Sportului – doi secretari de stat, iar la Ministerul de Externe ar putea fi trei secretari de stat.
În ceea ce priveşte Departamentul Afacerilor Europene din cadrul MAE ar putea fi un secretar de stat, iar în subordinea ministrului delegat pentru problemele românilor de pretutindeni ar putea fi tot un secretar de stat.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *