Liviu Dragnea: „ Corupţia din sistem protejează contrabanda şi evaziunea fiscală”

Distribuie articolul:

Dacă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu vine cu un plan de măsuri privind evaziunea fiscală primul-ministru va înfiinţa o structură în subordinea Guvernului care se va ocupa de acest lucru, a declarat, vineri, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care a participat la un seminar economic.  „Corupţia din sistem protejează contrabanda şi evaziunea fiscală. În multe situaţii am vorbit cu foarte mulţi oameni de afaceri care sunt foarte nervoşi, foarte frustraţi pentru că ei sunt cei care plătesc taxele şi impozitele. Primul ministru a cerut ANAF şi încă aşteptăm să vină cu un plan de măsuri, un plan de acţiune pentru a rupe toate aceste structuri mafiote care protejează traficul de ţigări, contrabanda cu alcool, cu produse petroliere, cu produse agricole şi evaziunea fiscală”, a spus Dragnea.
Potrivit vicepremierului, dacă Fiscul nu vine cu un plan de măsuri este posibil ca primul ministru să înfiinţeze o structură dedicată luptei contra evaziunii fiscale care să fie în subordinea Guvernului. „Nu mai putem spera la o dezvoltare serioasă în România dacă păstrăm acelaşi sistem de plată a taxelor”, a adăugat Liviu Dragnea.
La sfârşitul lunii ianuarie, ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a anunţat că vor fi restructurate din temelii structurile de control, Garda Financiară, Comisia de Supraveghere şi Control Vamal, Unitatea de Investigaţii. „Vom restructura din temelii structurile de control, Garda Financiară, Comisia de Supraveghere şi Control Vamal, Unitatea de Investigaţii. Le-am cerut un raport acum 3-4 zile să îmi spună ce au confiscat, ce au făcut în luna ianuarie, toată Garda Financiară din România, toată structura de Control Vamal din România, toată Anti-frauda. Care credeţi că sunt rezultatele? Au confiscat cantitatea „enormă” de 978 de litri de alcool şi 1,3 milioane de bucăţi de ţigarete. Astea sunt rezultatele, ca să vedeţi eficienţa structurilor de control anti-evaziune. Vom înfiinţa o structură nouă cu oameni competenţi şi integri. Nu putem să reducem evaziunea fiscală şi nu putem să avem un nivel de colectare a veniturilor cu asemenea oameni”, a spus Chiţoiu la dezbaterile generale asupra Bugetului pe 2013 din comisiile reunite de buget – finanţe din Parlament.
Potrivit acestuia, cei care ocupă funcţii de conducere la nivelul acestor structuri nu au voie să aibă un mandat mai mare de trei ani de zile în acelaşi loc. Sursa: AGERPRES


Distribuie articolul:

7 thoughts on “Liviu Dragnea: „ Corupţia din sistem protejează contrabanda şi evaziunea fiscală”

 1. Despre coruptia din justitie, instrumentata de psd, la olteni ca si vicepremierul dragnea: o decizie aberantă a Curții de Apel Craiova a stabilit că minel prina poate participa la alegerile pentru primar în Slatina, chiar dacă a fost condamnat definitiv pentru corupție. În același document s-a luat decizia suspendării dreptului lui prina de a fi ales dar începând din 2016, timp de șase ani încolo! După ce condamnatul și-a depus dosarul de candidatură, judecătorii au îndreptat eroarea materială.
  Minel Prina avut un ,,noroc chior” după ce judecătorii i-au amânat cu patru ani interdicţia de a candida

  Recent, Curtea de Apel Craiova a publicat numele celor trei judecători care au permis lui Minel Prina să participe la alegerile de la Slatina, chiar dacă tot ei l-au condamnat la închisoare cu suspendare. Cei trei magistrați sunt: Mirela Ciurezu Gherghe, președinte de Complet, Claudia Lăutaru și Ana Maria Spiridon. Totul a început pe 7 decembrie 2012, când Curtea de Apel Craiova a decis condamnarea fostului director din primăria Slatina, Minel Prina, la patru ani de închisoare cu suspendare și interzicerea mai multor drepturi timp de șase ani, printre care și dreptul de a fi ales. Judecătorii au hotărât atunci că interzic inculpatului ”exerciţiul drepturilor prevăzute de articolul 61”. Legea amintită nu are nicio legătură cu interzicerea unor drepturi ci face vorbire la cu totul altceva, mai exact la condițiile eliberării condiționate. În acest context, cu decizia definitivă și greșită în buzunar, Minel Prina și-a depus candidatura pentru funcția de primar pe 12 ianuarie 2013, fără a întâmpina probleme. Trei zile mai târziu, magistrații au modificat eroarea materială, în loc de articolul 61 fiind trecut articolul 64, cel care, într-adevăr reglementează o serie de interdicții printre care și aceea ”de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat”. Pe 3 februarie, minel prina-psd a fost ales de locuitorii din Slatina cu 70 % din voturi.

  Viceprimar fără drept
  După alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, fostul primar de Slatina, darius vâlcov, a demisionat el fiind ales senator. Imediat, prerogativele funcției au fost preluate de minel prina, deși era condamnat definitiv. El a putut face acest lucru deoarece ”eroarea” materială a magistraților a fost îndreptată după cinci săptămâni, la exact o zi după termenul maxim de depunere a candidaturilor.INTERESANT, NU? Mai mult, judecătorii au reușit performanță să se contrazică flagrant în aceeași decizie: pe de o parte au stabilit că suspendă ”pedeapsa accesorie” de 6 ani dar în același timp îi interzic ”dreptul de a alege si de a fi ales în autoritatile publice sau în funcții elective publice”. Astfel, o frază din încheierea instanței de la Craiova arată că ” în baza art. 71 alin. 5 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei accesorii, aplicată inculpatului, pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale”. Tradus, asta înseamnă că judecătorii suspendă aplicarea interdicției de 6 ani pe perioada pedepsei principale de 4 ani de închisoare, chiar dacă pedeapsa este cu suspendare, nu cu executare.

  Contracte fără licitație: prina, fost director al Direcţiei Tehnice a Primăriei Slatina şi marian diaconu, fost viceprimar al municipiului Slatina, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în noiembrie 2009, fiind acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice. Primăria nu s-a constituit parte civilă. Procurorii DNA au stabilit că în perioada august 2004 – martie 2006 marian diaconu, în calitatea sa de viceprimar al municipiului Slatina, cu atribuţii de coordonare a Direcţiei Tehnice – Compartimentul Investiţii, Lucrări Publice, Licitaţii, şi minel prina, în calitate de director al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Slatina, au atribuit în mod ilegal unor firme 18 contracte pentru execuţia unor lucrări.

 2. Mai Virgile….Dragnea vorbeste despre coruptia din sistem(garda,vama,fisc,politie,sri,parchete),complicitatea acestui sistem corupt ce a facut posibil sa se faca contrabanda cu motorina in portul Ion Roata,pe faleza lui Marinica….iar anonimii evazionisti sunt prinsi dupa ce se fura si dispar zeci de milioane de euroi. Ce ne spui tu cu judecatorii olteni….tine de inspectia din CSMul basist….asa ca nu mai pune tu presiune pr justitie….ca se supara Haineala….si traduce MCV cu vreo recomandare de interzicere a postacilor cu spirit civic ca al tau:))

 3. Freedom House România şi British American Tobacco România au premiat joi câştigătorii ediţiei a III-a a programului anual „Supporting Investigative Journalism“, festivitate care s-a desfăşurat la Hotel Intercontinental.
  La această ediţie au fost acordate trei premii de câte 2.000 euro şi patru premii de câte 1.000 euro. Potrivit organizatorilor, cei şapte jurnalişti premiaţi au abordat subiecte de interes public, de la afaceri controversate la ilegalităţi din societatea românească, moderatorul evenimentului fiind jurnalistul Dan Tăpălagă, editor coordonator al platformei online HotNews.

  Marele premiu, în valoare de 2.000 euro, a fost adjudecat de către Daniel Befu (România liberă) – cu investigaţia „Traseul banilor publici spre conturile familiei Ponta“, de Cerasel Cuteanu (GORJNEWS) – cu investigaţia „Marga a minţit când a spus că nu a luat bani publici «de pomană» de la UCB Târgu-Jiu“ – şi de Justin Gafiuc (Gazeta Sporturilor) – cu investigaţia „Mafia pariurilor“. „Publicarea articolelor de presă şi a materialelor de televiziune în cele mai importante canale media din România dovedeşte impactul pe care acest program îl are, în continuare, în promovarea şi susţinerea jurnalismului de investigaţie. Mai mult decât atât, anchetele jurnalistice au avut un ecou atât de mare, încât au dus la sesizări, destituiri şi urmăriri penale“, susţin organizatorii concursului. Premiile în valoare de 1.000 euro, fiecare, au fost adjudecate de jurnaliştii Iulia Creţu, de la Ziarul de Vrancea (cu investigaţia Justiţia din Vrancea doarme în pat cu oamenii lui Oprişan), de Amalia Dascălu, de la Ziarul de Iaşi (cu investigaţia Filiera prin care dispar milioane), de Vlad Odobescu, de la YAHOONEWS!ROMANIA (cu o investigaţie în trei episoade despre „Târgul de identităţi“) şi de Ana Poenariu, de la DIGI 24 (cu investigaţia Ţiganii care au tocat banii pentru romi).

  Conturile familiei Ponta

  În investigaţia premiată de Freedome House şi British American Tobacco, România liberă dezvăluia conexiunile-cheie prin care o societate controlată de familia premierului avea acces, indirect, la bani publici. „Firma de contabilitate EXFIN 2000 SRL, la care asociat este Alexandra Herţanu (fostă Alexandra Ponta), companie fondată de mama premierului în funcţie, are un portofoliu important de clienţi abonaţi la contracte bănoase cu statul român. Printre clienţi s-a numărat şi o firmă transferată ulterior unui personaj implicat în scheme suspecte de spălare de datorii. Dezvăluirea vine în continuarea unei investigaţii a RL care arăta în premieră că firma de construcţii a cumnatului lui Victor Ponta are contracte de peste 100 milioane RON cu statul, inclusiv în tandem cu grupul de la Golden Blitz, apropiat de preşedintele Băsescu“, dezvăluia jurnalistul Daniel Befu în numărul din 10 septembrie 2012 al cotidianului România liberă.
  Sper ca l-am multumit pe ,,danut”, aratandu-i cum lupta presa LIBERA, nu leprele din trustul de presa al inculpatului-turnator dan voiculescu, cu CORUPTIA indusa de usl! SPER CA MAGISTRATII de la Craiova sa devina avocati cat mai repede cu putinta, oare ministrul justitiei o sa fie de acord?

 4. Nu exista presa libera,mai Virgile…..toti sunt lepre …e chestie de relativitate…tu zici de A3 ca s lepre…io zic de b1,HN,EZ,RL…tu povestesti de premiantii lu British Tobacco…io ti zic de premiile AIB 2012,unde A3 a obtinut premii de la organizatii de profil.Trust de presa bun….presupune multi bani….dar presa credibila se face cu indivizi cu libertate de constiinta dar si cu banii la vedere.Credibilitatea se masoara prin audienta….De British Tobacco am auzit(ca s fumator)…de Hotnews si Tapalaga am auzit de la finantatorul SIMA iar de delatorii premiati aud acum de la tine…deci sunt ziaristi cu nasu n suflet,deci necredibili:))

 5. danule,tu de centura esti,ca de varianta e sorina.Pai coconfunzi intentionat kata(imaginar) cu kumitele(real) ,ca sa-ti pice la drum de seara unu` de toba si altu` de ghinda,ca tu ma-ntelegi.Tu cre` ca te uiti prea mult la poze si,ce-i drept,in poza chiar pare blajin baronuu` asta,numa` ca viata bate poza si, bombonica ,consoarta aia managereasa ,cu care vicele se impreuneaza ,e din sistemul vituperat de el,mai Capitane.Sau au ajuns astia la un asa grad de profesionalism de nu-si vorbesc acasa de problemele de la serviciu, sau se aplica morala din bancu` ala cu spionajul romanesc?A?
  Cica in vechime unu` ar fi zis asa:,,Suntem ceea ce facem in mod repetat”.Si Teldrum chiar face si pe alea de nefacut.Ca acum sa zica bla-bla-uri de sistem,de la piovra.DRAGNEA E CHIAR SISTEMUL,E LUPUL PAZNIC LA OI.Ia uite ce zic unii dusmanosi pe blajinu` tau:
  „Contractele semnate de președintele Consiliului Județean Teleorman, pesedistul Liviu Dragnea, cu firma lui „de casă“ ar putea duce la pierderea unor finanțări de 743 de milioane de euro din bani de la UE. Un audit al Comisiei Europene a scos la iveală nereguli care ar putea duce la întreruperea plăților pe axa 2 a Programului Operațional Regional pentru România”.Al draku` si OLAF-ul asta!
  Si ne mai intrebam de unde atata autarhie la pontanaci.Clanul Soprano, bombonelule,pe langa care numitul de tine nu este decat o palida copie.Vezi ca pe aceeasi metoda se da si campeanca de la munca ,ca nu are a face cu sefa sa de cabinet (numita politic mah,nu functionar public!)si aia tocmai a fost silita sa-si dea demisia.
  Apropo`,ati terminat draku` auditele alea ,cu jaful pedelist,ca mi-e teama ca ma savarsesc si ma ridic la stele fara sa aflu dimensiunea sa cosmogonica?Ce-i ,a dat criza in voi,afla si uslamu`acum ca austeritatea e impusa de niste legi economice reci?Hai tata cu cornu` ala al abundentei odata ca sta votacu de sa zgaieste la taxe si se invata doar cu apa si paine.Fiti omenosi,ca daca tot ii puneti sa plateasca glontu` macar dati si voi o ultima tigara.Geneva ma,ca Verona a zis:lovitura de stat!
  Ah,ce tare-i ciuperca!

 6. Mai Davinciule,daca consumi Sorina pe varianta…e normal sa fii ciudos pe Dragnea si tinerele psdiste.Ce vina are Dragnea daca face ce facu Basescu si promoveaza o tanara ?Nu stii ca banul si puterea politica alaturate curvasariei reprezinta cel mai natural drog recreational?Cat despre coruptia ce zici ca i cuprinse pe pontaci…io zic c o fi anexa la pactul de coabitare pontaco basit…pe sistem barter,ciorditi si voi dar lasati pdlistii in pace…ce audit pe ministere..ce plangeri la parchet….presa e de vina ca pune presiune:))Cred ca asta i scenariul ce l traim..dupa ce vad cum lucreaza DNA….iar Ponta si Antonescu se comporta ca politistii,unul bland unul dur….ce l au incoltit pe infractorul Basescu.Vrajeala,bataie pe audienta,mentinerea electoratului in priza prin orice mijloace…..Vrei paine,Davinciule….la munca frate daca vrei sa se implineasca promisiunile electorale…sau ia circ si roaga te sa primesti..o sefa de cabinet…pe un poster:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *