Ialomiţa: samsari de maşini duşi la audieri de poliţişti

Distribuie articolul:

O grupare din Ialomiţa specializată în evaziune fiscală în comerțul cu maşini second-hand aduse din străinătate a fost ţinta poliţiştilor ialomiţeni zilele trecute. Prejudiciul calculat de anchetatori adus statului de gruparea din Ialomiţa se ridică la aproximativ 1 milion de euro, afirmă surse judiciare.

Polițiștii din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 62 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Bacău, Braşov, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa şi Vaslui, în cadrul a două dosare penale fiind puse în aplicare 31 de mandate de aducere. Cercetările în ambele dosare penale privesc 5 grupări infracţionale specializate în infracțiuni de evaziune fiscală. Aceşia sunt acuzaţi de faptul că prin intermediul mai multor societăţi comerciale ar fi fost achiziţionate autovehicule de la parteneri din spaţiul Uniunii Europene (Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franţa, Spania), pe care ulterior le-ar fi vândut în România, fără a înregistra veniturile în evidenţele contabile şi fără a declara operaţiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Activitatea infracţională a bănuiţilor ar fi fost săvârşită prin intermediul mai multor societăţi comerciale şi ar fi fost structurată pe diferite intervale de timp, în perioada 2016-2019. Prejudiciul total al celor cinci grupări este estimat că a cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 97 de milioane de lei (aproximativ 20 de milioane de euro).

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *