Elevii din Ialomiţa cer autorităţilor locale DEZBATERE pe Buget!

Distribuie articolul:

Consiliul Județean al Elevilor Ialomița, unica structură de reprezentare a elevilor la nivel județean, solicită factorilor decidenți de la nivel județean o dezbatere privind bugetul local al județului nostru. Este important ca toți factorii implicați să conștientizeze problemele pe care le întâmpină elevii atunci când vine vorba de transportul local gratuit, bursele pe care le merită, dar nu le primesc întotdeauna și alte subiecte pe care considerăm prioritare în acest moment, precum condițiile din școli.

Pe data de 9 martie, bugetul de stat aferent anului 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial, după ce a fost aprobat de Parlamentul României și promulgat de Președintele țării. Acum urmează ca fiecare autoritate județeană și locală să elaboreze bugetul după care se va ghida în anul 2021, în funcție de prioritățile care pe care le urmăresc. La nivel național, Consiliul Național al Elevilor a reușit să convingă factorii de decizie să impună un prag minim al burselor acordate în sistemul de învățământ românesc. Astfel, după demersurile elevilor reprezentanți de la nivel național, s-a stabilit un cuantum minim al burselor, de 100 de lei pe lună.

În acest context, este important să avem o dezbatere publică, la nivel județean, despre viitoarele sume pe care Consiliul Județean le va aloca pentru învățământ. Împreună putem afla de ce este nevoie pentru ca educația din județul Ialomița să ofere societății de mâine oameni responsabili, integri, care vor putea fi mândri de condițiile de care au avut parte în mediul școlar. De finanțarea complementară depinde o serie de factori care pot schimba experiența elevilor în cele șase ore pe zi petrecute la școală: renovarea sălilor de c

urs, paza și protecția elevilor, digitalizarea educației și altele. Pe această cale, invităm toți cetățenii interesați și organizațiile de reprezentare a societății civile din județ să ni se alăture pentru a aduce pe agenda autorităților județene teme de interes pentru comunitate, astfel încât bugetul aferent anului 2021 să ajungă spre domenii care să ofere o dezvoltare prielnică elevilor din județul nostru.

„Solicităm o dezbatere la nivel judeţean, de preferat în mediul online, prin care, atât decidenții, cât și elevii reprezentanți să poată avea o discuție liberă, prin care să putem rezolva o parte din problemele descoperite. Suntem conștienți că acestea sunt multe, însă considerăm la nivelul Consiliului Județean al Elevilor Ialomița că prin colaborarea celor două structuri putem rezolva problemele elevilor. Conform Legii Educației Naționale, elevii trebuie să beneficieze de transport gratuit, burse aferente, condiții prielnice în școli. Avem nevoie ca drepturile elevilor să fie respectate pentru a putea avea un mediu benefic.” – a declarat Maria Mihaela Eftimie, președintele Consiliului Județean al Elevilor Ialomița.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.