IALOMIŢA. Recensământ – stadiu, statistici

Distribuie articolul:

În intervalul 14.03 – 04.04.2022 al perioadei de autorecenzare și autorecenzare asistată pentru recensământul populației și locuințelor 2021 au fost completate un număr de 26.715 chestionare la nivelul județului Ialomița. Dintre acestea, 11.442 au fost completate în mediul urban (42,8%) și  15273 în mediul rural (57,2%).

Situația zilnică a autorecenzării pe județe se poate descărca de pe site-ul recensământului la adresa https://www.recensamantromania.ro/situatie-autorecenzare  .

Cel mai mare număr de chestionare completate la nivelul județului Ialomița s-a înregistrat în municipiul Slobozia, mai exact 5.662. La nivelul celorlalte municipii și orașe s-au completat 5.780 chestionare.

În mediul rural, se evidențiază localitatea Coșereni cu 682 chestionare completate, urmată de Făcăeni 641, Borănești cu 630, Perieți 561, Bărbulești cu 553 și Ciochina cu 526.

La polul opus un număr de 10 de localități din mediul rural nu a depășit numărul de 100 chestionare completate.

„Dorim să reamintim locuitorilor județului Ialomița că perioada de autorecenzare și autorecenzare asistată continuă până la 15 mai 2022 și adresăm rugămintea de a utiliza în continuare, în număr cât mai mare metoda autorecenzării. Lista locațiilor, harta interactivă precum și programul de funcționare ale centrelor de Autorecenzare Asistată din localitățile județului Ialomița sunt disponibile pe site-ul Direcției Județene de Statistică Ialomița accesând următorul link: https://ialomita.insse.ro/anunturi/lista-punctelor-de-autorecenzare-asistata-in-judetul-ialomita/

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021 vă rugăm să consultați www.recensamantromania.ro ( site unde poate fi accesată PLATFORMA DE AUTORECENZARE). Pe acest site a fost inclusă și o secțiune de întrebări frecvente  https://www.recensamantromania.ro/intrebari-frecvente/ , grupate pe 11 categorii care explică cei mai importanți termeni folosiți în chestionarul de recensământ” precizează conducerea Direcţiei de Statistică Ialomiţa..


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *