IALOMIŢA. Polițiști condamnați pentru luare de mită și trafic de influență

Distribuie articolul:

La data de 03.11.2017, Curtea de Apel București a mențiunut DGA politisti fbsentința penală pronunțată de Tribunalul Ialomița, dispunând condamnarea definitivă a inculpaților:

  •  CATRINESCU NICOLAE, agent de poliție în cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Fetești, la pedeapsa de 5 ani și 8 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția;
  • BĂLAN FLORENTINA GINA, funcționar public în cadrul unei primării, la pedeapsa de 2 ani și o lună închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice;
  • CHIVU VALERIU SORIN, șeful Postului de Poliție Bordușani, la pedeapsa de 2 ani cu executarea pedepsei închisorii, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. În ceea ce îl privește pe acesta, instanța a descontopit pedeapsa de 7 ani și o lună, aplicată inculpatului într-o altă cauză penală, instrumentată de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul DGA fbJudeţean Anticorupţie (S.J.A.) Ialomița, inculpatul având în total de executat 7 ani și 9 luni închisoare.

Hotărârea este definitivă.

Ofițerii S.J.A. Ialomița au efectuat mai multe acte procedurale în cauză, în baza delegărilor dispuse de procurorul de caz. În  fapt, s-a reținut că, în anul 2015, agentul de poliție Catrinescu Nicolae a pretins și primit bonuri valorice de carburant de la un conducător auto, suspect în cauză, pentru a-și exercita în mod defectuos atribuțiile de serviciu. Totodată, agentul de poliție Chivu Valeriu Sorin împreună cu inculpata Bălan Florentina Gina și-au traficat influența pe lângă agentul de poliție Catrinescu Nicolae, în  schimbul sumei de 3000 lei, pentru ca acesta să nu sancționeze contravențional o societate de transport al cărei angajat a fost surprins în timp ce conducea un camion care nu deținea, în termenul de valabilitate, verificarea metrologică a aparatului tahograf. Suma de bani a fost remisă ulterior agentului de poliție Catrinescu Nicolae de către o persoană, suspectă în cauză, angajată în cadrul societății de transport.  În cursul urmăririi penale a rezultat că agentul de poliție Catrinescu Nicolae a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, administrând în fapt o societate comercială din Municipiul Fetești, iar în acest context o obținut credite bancare, împrumuturi de la persoane fizice, a semnat ordine de plată și documente contabile, fiind împuternicit de administratorul de drept al societății comerciale.

 

 


Distribuie articolul:

One thought on “IALOMIŢA. Polițiști condamnați pentru luare de mită și trafic de influență

  1. Domnilor Procurori când veniți sa luați și politisti locali de la Tandarei care au prejudiciat statul cu miliarde scăzând debite,impozite și amenzi din UAT Tandarei si tot județul cu chitante false fabricate cu manutza.lor de impostori?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.