Ialomiţa are două cabinete noi pentru vaccinarea cu serul produs de compania Moderna

Distribuie articolul:

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, împreună cu cele două noi fluxuri/cabinete pentru vaccinare cu serul Moderna, judeţul Ialomiţa va ajunge la 15 puncte de vaccinare până la acest moment.

„Cifrele de la ora 14:00 pentru cele 15 fluxuri în judeţul Ialomiţa arată astfel: 7.051 persoane au fost înscris pe lista de aşteptare; 4.341 persoane au fost notificate; 4.600 persoane au fost programate. Prin cele 15 fluxuri/cabinete vor trece săptămânal peste 5.000 de persoane. Orice cabinet deschis ne ajută să atingem obiectivul pe care ni l-am asumat, iar din luna iunie, aşa cum a precizat premierul Florin Cîţu, să facem un prim pas spre revenirea la viaţa de dinainte de pandemie. În luna iulie vrem ca rezultatele să ne arate că cel puţin 10 milioane de persoane au fost vaccinate pe întreg teritoriul României” a adăugat Baciu.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţa, în data de 30 martie, faptul că din 6 aprilie vor fi deschise 12 cabinete de vaccinare cu serul Moderna pe teritoriul României dintre care două în Ialomiţa, iar din 13 aprilie vor fi deschise 144 de cabinet noi la nivel national unde va fi administrat vaccinul Pfizer. „Un alt element de noutate, pe 6 aprilie vom deschide aproximativ 12 cabinete noi în mai multe judeţe pentru administrarea vaccinului produs de compania Moderna. Am reevaluat cantităţile care urmează a fi livrate către România şi putem creşte cu cel puţin 1.000 de persoane vaccinate în fiecare zi din acest tip de vaccin”, explica el.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *