Festivalul “Freeland” ne costă peste 9 MILIARDE lei vechi

Distribuie articolul:

  • Preotul Cătălin STANCIU, cel care este şi şeful peste Direcția Educație, Cultură și Tineret Slobozia (şi, implicit, peste Casa de Cultură a Municipiului) a declarat pentru ziarul Ştirea că atâta este bugetul alocat pentru distracţia ce se desfăşoară în Pădurea Peri situată la marginea oraşului.

 Întrebat de noi, dacă acestei impresionante sume de bani publici i se adaugă şi cheltuielile pe care DADP Slobozia le va face pentru buna funcţionare a activităţii, directorul Stanciu ne-a declarat: “ Este a doua ediţie a Festivalului. Într-adevăr, bugetul alocat, de anul ăsta, este mai mare cu 4 MILIARDE decât anu’ trecut. Anul trecut a fost, undeva la 500.000, anul ăsta sunt 900.000 lei. Iar, pe tipuri de cheltuieli, am cerut un bugeţel, ca să vă dau exact sumele, pe contractele făcute până-n momentul ăsta, din suma aceea de 900.000 , pe care v-am comunicat-o.

Cele mai mare sume sunt pe artişti şi pe scenotehnică. Artiştii ne costă 518.000 lei, iar scena este  212.000, scenotehnica cu tot ce înseamnă scenă, butaforii, tot ce se face la scenă, lumini, joc de lasere…

Şi după aceea mai sunt artiştii locali, 30.000, mai sunt publoicitatea care s-a făcut cu vreo 30.000, cazarea şi masa care e estimată la 40.000 lei. Pentru că nu vom şti costul final, decât când se termină Festivalul, că atunci avem situaţia exacctă! DADP se ocupă de amenajarea locaţiei respective, nu este în acel buget de 900.000 lei, are buget separat, din ce ştiu eu.

Amenajarea locaţiei, pentru că nu avem noi specificul, nu putem face noi, ca Direcţie de Cultură, dânşii au acolo la DADP toate utilajele necesare ca să amenajeze zona. Şi tot DADP se va ocupa şi de curentul electric care vine, şi anul acesta, pe generatoare electrice, pentru că în zonă nu există comexiune pentru necesaru’ de-acolo.

Cât priveşte generatoarele de electricitate, eu ştiu că este un Serviciu extrernalizat, profesional, care face chestiunea asta la mai muklte Festivaluri din ţară. Cel puţin aşa a fost anul trecut! Este un Serviciu cu o firmă care aduce 4 generatoare. Şi firma respectivă realizează o reţea de distribuţie curent pentru scenă, pentru furnizorii (comercianţii, n.r) care vor fi în Festival, iluminatul ambiental, chiar şi pe drumul de Poligon, pe care nu există iluminat (…)”  Sigur că nici actualei conduceri de partid şi de stat, nu îi pasă că locuitorii municipiului Slobozia, cei care nu sunt nici angajaţi în Primărie, nici membri/simpatizanţi ai primarului liberal, ci doar contribuabili la buget, critică disponibilitatea edilului Dragoş Soare, în a organiza tot felul de petreceri/chermeze! Chit că, atunci când nu era primar, ci în Opoziţie, musiu Dragoş Soare se făcea roşu la faţă, ca urmare a indignării ce-l cuprindea când citea în presă despre parangheliile primarului care păstorea la acea vreme!

Azi, lui Dragoş Soare i se pare că dacă o ţine tot într-o veselie, plătind porcoi de bani din visteria Primăriei, pentru tot felul de formaţii de muzică venite să-i distreze, tinerii o să-l voteze!

În realitate, când o fi să meargă la vot, tinerii îşi vor aminti, mai mult, de lipsurile în care se zbate acest oraş, de problemele pe care le au din cauză că în acest oraş, nimic „nu mai merge”, cel mai mare angajator dovedindu-se a fi Primăria. Ca să nu mai spun că foarte mulţi dintre inerii ce vor fi prezenţi acolo, nu au vârsta pentru a vota, başca unii, destui, vor fi plecaţi la Festivalul NEVERSEA, care se desfăşoară zilele acestea în Constanţa, pe Litoral. 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *