Feteşti. Primul Festival de tradiţii PESCĂREŞTI

Distribuie articolul:

Aşezarea geografică a municipiului, în proximitatea Braţului Borcea, a fost şi continuă să fie cum nu se poate mai propice pentru tot ce înseamnă activităţi cu specific pescăresc, dar şi activităţi conexe îndeletnicirii de veacuri.

După ani şi ani, din raţionamente administrativ-politice, dar şi care ţin de nevoia de-a pune în valoare specificul zonei, Primăria Feteşti a hotărât să iniţieze „Festivalul tradiţiilor pescăreşti”.

Cu ajutorul financiar, logistic şi uman acordat de către Consiliul Judeţean Ialomiţa, iniţiatorii acestei manifestări cultural-gastronomice vor desfăşura, timp de două zile, prima ediţie. Zilele deducate acestei prime ediţii sunt 26-27 august 2023.

40.000 lei fi-vor cheltuiţi, din care numai 10.000 lei vor fi suportaţi din bugetul Primăriei municipiului Feteşti, restul fiind contribuţia CJI la această manifestare.

Asociaţia Pescarilor profesionişti a intrat şi ea în această asociere. Fără bani, dar cu specialişti în arta prinderii peştelui. Ce soiuri vieţuiesc în apa Dunării, rămâne să aflaţi, chiar din spusele specialiştilor care vor prezenta informaţii în cadrul manifestărilor celei dintâi ediţii a Festivalului iniţiat prin propunerea primarului Laurenţiu Şonchereche. 

Potrivit încrisurilor ( WikipediA), Borcea este brațul care se desparte de cursul principal al Dunării în amonte de Calarasi in punctul de trecere bac Calarasi – Ostrov și se reunește cu fluviul în aval în apropierea localității Giurgeni.

Pe acest braț se află orașele Călărași și Fetești. Acest braţ are aproximativ 100 de km lungime.


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Feteşti. Primul Festival de tradiţii PESCĂREŞTI

  1. Asta a fost initiat sa inlocuiasca promisiunea ca la Fetesti se va face un mic port unde sa acosteze si cele cateva vase de croaziera care trec pe bratul Borcea. Deasemeni promisiunea aducerii de autobuze electrice si a conductei de gaze. Sunt curios ce va iesi cu 10.000 de lei de la primarie, poate doar o masa pescareasca pentru „fruntasii” in intrecerea socialista!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *