FARMCONECT ediţia 2023 începe în curând la Slobozia

Distribuie articolul:

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România – FAPPR este o asociație profesională federativă formată din producători agricoli si reprezentanți ai lanțului profesional agricol din România, inființată în anul 2012. Suntem parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa și furnizează asistență tehnică, economică și legislativă pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România. FAPPR este un activ și constant partener de dialog civil al autorităților de la București și Bruxelles, militând, în numele membrilor săi, fermieri de cultură mare și unități care efectuează procesare primară, pentru soluții și măsuri de politici publice corecte și proporționale.

În misiunea FAPPR se găsește necesitatea organizării de evenimente cu specific care să reunească majoritatea producătorilor de cereale și plante tehnice în vederea găsirii unor soluții reale care să sprijine agricultorii. Ne-am implicat în acest gen de proiecte, devenind un experimentat organizator de evenimente în câmp, dedicate culturilor emblematice ale agriculturii naționale, dar și a numeroase Conferințe și seminarii dedicate perfecționării și educării continue a sectorului agricol.

Ediția a doua a FarmConect România va avea loc în intervalul 31 august – 03 septembrie 2023, la Slobozia, și va integra toate categoriile de interes pentru sectorul agro-alimentar: fermieri, procesatori, consumator final.  Conform organizatorilor aici este locul unde se vor reuni producători locali de hrană și de materii prime pentru industrie, producători, distribuitori de inputuri, fabricanți și comercianți de utilaje agricole și tehnologii digitale, esențiali pentru o agricultură performantă. Mai mult decât atât, vor fi prezentate concepte de agricultură tradițională și soluții moderne care vor modela viitorul sectorului agro-alimentar către performanță și sustenabilitate.

„Am mers mai departe, din dorința de a organiza un eveniment agricol complet, care să reunească toți actorii lanțului alimentar, să aducă față în față producătorii și consumatorii, și care să aibă o importantă componentă de educație și cultură agricolă; un eveniment complet dedicat agriculturii românești – FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești. Fermierii din România au astăzi capacitatea de a-și reprezenta interesele și pot face mai mult pentru a promova modelul de agricultură românesc. Un astfel de târg ne va da posibilitatea să arătăm cum facem astăzi agricultura în România, cum se produc hrana și materiile prime pentru industria agroalimentară și care este implicarea noastră, a agricultorilor, în dezvoltarea satelor românești. ” – Nicolae SITARU, Președinte FAPPR.

„Acest tip de eveniment va reprezenta mai mult decât un târg de agricultură, va constitui un apel la numeroasele provocări cu care se confruntă la nivel global fermierii:să producă în mod durabil pentru a găsi soluții la problemele legate de mediu și schimbările climatice, să asigure competitivitatea unui sector care este expus concurenței piețelor internaționale și să atingă toate obiectivele ambițioase prevăzute înstrategia “De la furcă la furculiță”.  – Alina CREȚU, Director Executiv FAPPR.

„Târgul FarmConect România este un eveniment distinct în primul rând pentru că este organizat de fermieri pentru fermieri. Cred cu tărie că se va remarca în peisajul evenimentelor din industrie tocmai prin atenția îndreptată către educarea și conștientizarea publicului larg în legătură cu particularitățile întregului lanț alimentar. Cu siguranță va deveni un reper în mediile agricole și de afaceri românești.” –  Cristina CIONGA, Director Adjunct FAPPR.

Prima ediție a fost un succes, oferind tuturor fermierilor din Bărăgan și nu numai, oportunitatea de a lua parte la un târg agricol altfel, modern, orientat spre a face mai puternice legăturile dintre actorii lanțului alimentar și consumatorul final.

Structural, evenimentul va păstra conceptul-fundament al FarmConect și va avea două componente: o componentă expozițională și una educativă.

  • Componenta expozițională va prezenta cele mai noi tehnologii agricole din domeniul geneticii, al tehnicilor inovative de fertilizare și protecție a plantelor, și va aduce mai aproape de fermieri cele mai performante utilaje agricole ale momentului. Vor fi prezenți producătorii locali care vor oferi, cu generozitate, rodul muncii lor.
  • Componenta educațională va oferi oportunitatea de intra în contact cu consultanță de calitate pentru provocările de bază ale agriculturii: fluxurile agricole, cum să eficientizăm resursele energetice, logistice și metodele folosite pentru a deveni un sector sustenabil, soluții pentru educarea noilor generații de agricultori și cum putem lua cele mai bune decizii pentru a mânca mai sănătos, direct de la producătorii autohtoni.

Toate aceste teme de interes major vor fi dezbătute pe larg, în cadrul Conferințelor Tematice ale FarmConect, împreună cu speakeri și moderatori cu o înaltă experiență în domeniu.

FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești  – un eveniment incluziv al agriculturii moderne, bazată pe digitalizare și sustenabilitate, pe inovație și progres, dedicat profesioniștilor din agricultură.

Târgul FarmConect România este organizat de FAPPR cu sprijinul Consiliului local al județului Ialomița și al Primăriei Municipiului Slobozia

Informații suplimentare despre prima ediție a FarmConect România puteți afla accesa https://farmconect.farmforum.ro/ și pagina de Facebook https://www.facebook.com/100064831779634/videos/242950701745608

https://www.facebook.com/100064831779634/videos/1148882169026884 și canalul de Youtube dedicate: https://youtu.be/EZ2Eff9_tHU


Distribuie articolul:

One thought on “FARMCONECT ediţia 2023 începe în curând la Slobozia

  1. Forumul Agricultorilor si Procesatorilor Profesionisti din Romania – FAPPR este o initiativa importanta si necesara. Prin evenimentul FarmConect Romania, organizatorii au creat ocazia de a educa si constientiza mai bine societatea despre utilitatea sectoraoului agricol, provocarile si oportunitatile existente. De asemenea, acest eveniment va reprezenta un forum important unde fermierii si procesatorii din Romania vor avea sansa de a colabora si de a fi parte din solutiile care vor modela viitorul agriculturii nationale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *