DSV Ialomiţa – Comunicat de presă

Distribuie articolul:

„ În scopul verificării respectării normelor de igienă sanitară veterinară în unitățile care produc, depozitează, transportă și valorifică produse de origine animală și non-animală, a combaterii furturilor de animale și a verificării respectării condițiilor legale prevăzute pentru transportul animalelor vii și a produselor de origine animală/nonanimală, D.S.V.S.A. Ialomiţa a efectuat, în luna septembrie 2013, un număr de 141controale, la nivelul unităților care produc, prelucrează, depozitează și comercializează produse alimentare de origine animală şi non-animală și 7 verificări în trafic, în colaborare cu reprezentanții IPJ Ialomița şi Garda Financiară Ialomiţa.

În urma controalelor dispuse au fost aplicate un număr de 11 sancțiuni contravenționale, după cum urmează:

·                    2 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.000 lei, aplicate pentru două unităţi de fabricare a pâinii şi produselor de panificaţie, care comercializau produse alimentare către consumatorul final în spaţii neaprobate sanitar-veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă; pentru una din unităţi, ţinând cont că abaterea a fost repetată în decurs de 6 luni de la prima sancţiune, s-a dispus şi măsura contravenţională suplimentară de suspendare a activităţii de fabricare a pâinii, pentru o perioada de 1 an;

·   6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 49.400 lei, aplicate pentru unităţi de vânzare cu amănuntul a produselor de origine animală, în care au fost constatate următoarele deficienţe: nerespectarea legislației în ceea ce privește ambalarea şi etichetarea produselor alimentare, depozitarea și manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea de produse alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă, comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate expirat. Suplimentar a fost dispusă confiscarea şi dirijarea spre neutralizare a 19,38 kg. produse alimentare cu termen de valabilitate expirat şi a 23 kg. produse alimentare, depozitate în condiţii improprii;

– 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare 3.920 lei, aplicate pentru transportul animalelor vii cu mijloace auto neautorizate sanitar-veterinar sau neigienizate, vânzarea de animale fără documentele prevăzute de legislația în vigoare, nerespectarea măsurilor dispuse de autoritatea veterinară competentă cu privire la animalele bolnave. D.S.V.S.A. Ialomiţa a intensificat verificările privind respectarea condiţiilor sanitare veterinare din toate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică.”

 


Distribuie articolul:

2 thoughts on “DSV Ialomiţa – Comunicat de presă

  1. Acţiunile de prevenţie ar trebui să fie permanente!!!Cât despre evaziune şi contrabandă,trebuie căutat la importatori şi distribuitori…micii comercianţi evazionează ca să trăiască şi să poată da şpăgi(taxe de protecţie)la nemernicii ăştia ce se laudă prin comunicate cu activitatea lor de mafioţi de partid şi stat))la ăştia tot preacapabilul Puia e şăf..la gardă tot Ţenea=))))? Că la antifraudă nu mai e Tache….şi la dna Bebiţă)))Ai naibi ce mai lucrează ei)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *