DSP Ialomiţa nu mai are salariaţi „pozitiv” la testare, dar are deficit de personal

Distribuie articolul:

Cu ceva timp în urmă, tot aici, în ziarul Ştirea, titram despre acele foarte multe cazuri (focar în toată regula, ce mai!) de salariaţi ai DSP  http://www.dspialomita.ro/ depistaţi cu coronavirus. https://ziarulstirea.ro/dsp-ialomita-14-din-59-de-salariati-au-covid/

Azi titrăm că nu mai sunt „virusaţi” cei solicitaţi/nevoiţi să facă anchete epidemiologice la domiciliul celor ce s-au prezentat la UPU şi, în urma testelor, rezultatul a fost „pozitiv” pentru coronavirus.

„ Avem deficit de personal, da!  Problemele sunt cu personalul, că noi am avut şi angajaţi pe o perioadă de numai 6 luni. Şi nu s-au mai finanţat posturile…! Noroc că avem şi voluntari …! Am făcut solicitări către Guvern, dar toate DSP-urile se confruntă cu aceeaşi situaţie! Ce-am putut să facem este să aducem personal de la Feteşti, de la Urziceni, am lucrat chiar şi 12 ore, am stat mai mult la serviciu şi am mers înainte…! Ce puteam să facem mai mult? E-adevărat că judeţul Ialomiţa stă mai bine decât alte judeţe, dar şi aici tot vin câte 10 -15 pe zi! Am propus în Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, ca două localităţi care au peste 1,5 indicele să se ia măsuri de închidere a localurilor, purtarea măştii la 100 metri în jurul unităţilor şcolare…” ne-a declarat Dan NOEL –directorul DSP Ialomiţa când l-am întrebat ce se mai întâmplă în judeţ. Şi l-am întrebat, deoarece în statisticile prezentate în mass-media centrală, din ce în ce mai multe judeţe se confruntă cu un număr crescut şi în continuă creştere, de pacienţi care chiar dacă nu au dezvoltat boala COVID (care presupune simptome), din păcate au fost depistaţi „pozitiv” la coronavirus -19.

L-am întrebat pe domnul director cît de repede se desfăşoară aşa-numitele ANCHETE EPIDEMIOLOGICE, astfel încât cetăţenii să nu intre în panică din cauza timpului scurs, de multe ori, în defavoarea sănătăţii lor afectată de coronavirus? L-am mai întrebat în ce condiţii   oamenii depistaţi „pozitiv” sunt, totuşi, lăsaţi acasă, recomandarea fiind izolarea? Directorul Noel ne-a declarat: „ E vorba de cei care trebuie duşi la evaloare, da! În genaral, să ştiţi că sunt duşi, aproape am intrat în normal. Sunt duşi şi la Feteşti, şi la Urziceni, şi la Slobozia. Se face evaluarea clinică, dar asta depinde şi de capacitatea spitalelor, şi de aparatură (…) Prima măsură este izolarea. Se face ancheta epidemiologică ca să se afle contacţii. Apoi medicii trimit Buletinele „pozitiv” către Ambulanţă ca să-i ducă pentru evaluare, la spital. Acolo, la spital, li se face radiografie pulmonară, analize biochimice examen de specialitate şi, în funcţie de starea de sănătate, fie se internează, fie se întoarce la domiciliu.

DOUĂ pericole, la „preţ” de unu’

Saturaţi fiind de informaţii/atitudine panicardă, în dorinţa de a mai linişti un pic inimile ialomiţenilor speriaţi de ştirile alarmiste, l-am mai întrebat pe directorul Noel dacă judeţul Ialomiţa are şanse să nu fie unul în care numărul cazurilor să crească exponenţial. Răspunsul domniei-sale: „ Coronavirusul poate să ţină până la anu’ pe timpul ăsta! Da’ vreau să vă mai spun o veste proastă; vine sezonul rece şi vom avea şi GRIPA SEZONIERĂ care este foarte, foarte asemănătoare cu infecţia SARS – COV- 2 (…) Ştiu şi eu că, din păcate, nu se găseşte în Farmacii vaccinul ANTIGRIPAL. Dar nu este vina mea. Noi, DSP, am primit vaccin antigripal, prima tranşă, pe care conform metodologiei l-am repartizat medicilor de familie. Lipsa vaccinului din Farmacii, este problema importatorilor! DSP nu are voie să facă importuri de vaccin! (…) Noi, cum am primit vaccinul, cum l-am distribuit. Urmează să mai primim, desigur! Noi am făcut solicitări de cantităţi foarte mari pentru Ialomiţa (…)

Farmaciile de ce nu sunt obligate…?

Având cunoştinţă despre restricţiile şi „indicaţiile preţioase” cu care sunt asaltate firmele HORECA, l-am întrebat pe directorul Dan NOEL dacă nu cumva ar trebui să le spună „factorilor decidenţi”, atunci când se întâlneşlte cu aceştia în şedinţele acelor Comandamente pentru Situaţii de Urgenţă, că Farmaciilor ar trebui să li se ceară să URGENTEZE punerea pe piaţă a necesarului de vaccin ANTIGRIPAL? Mai ales că, iată, există temerea că, în cazul unora, s-ar putea suprapune cele două infecţii. Răspunsul directorului a fost: „ Da, vă înţeleg. Aşa este. Noi, vinerea, la avem videoconferinţă cu Ministerul. Eu am trecut pe listă şi această problemă: a lipsei vaccinului ANTIGRIPAL, din Farmacii! Dacă înainte de rugam de ei, acum (…) V-amintiţi că, în urmă cu câţiva ani, vaccinul a venit de Crăciun. Lumea tăia porcul şi salariaţii DSP duceau vaccinul la medicii de familie. Însă, vreau să vă spun că, pe plan european, este criză de acest vaccin! Pentru că, din cauza pandemiei de coronavirus, oamenii au început să vrea să se vaccineze şi antigripal.”


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *