DSP Ialomiţa – 14 din 59 de salariaţi au COVID

Distribuie articolul:

Directorul Dan NOEL este reclamat (sub protecţia anonimatului) că, deşi ştia/vedea că subalternii săi se vaită de una, de alta şi au multe dintre semnele infectării cu coronavirus, din motive pe care noi nu putem decât să le bănuim – deocamdată! – nu a luat nici o măsură menită a preveni ceea ce avea să se întâmple; şi-anume infectarea multora dintre ei.

Zilele trecute, aflând „pe surse” că 4 (patru) angajaţi deja au fost „ştanţaţi” ca fiind bolnavi de COVID, am postat pe facebook un comentariu, în dorinţa de a atrage atenţia că „ceva e putred în …” instituţia ce poartă denumirea: DSP Ialomiţa. Ca un făcut, în câteva ore, pe adresa redacţiei Ştirea am primit un COMUNICAT DE PRESĂ, cu doar câteva rânduri, prin care ni se aducea la cunoştiinţă că sunt 4 salariaţi infectaţi cu SARS CoV-2, că aceştia au fost izolaţi şi s-a aplicat metodologia INSP. Din păcate pentru nivelul de apreciere din ce în ce mai scăzut în rândul populaţiei, directorul Noel nu s-a învrednicit a ne oferi minimum de lămuriri, parcă vădit intenţionând să ne pună pe noi să „ne facem temele” ca să putem să explicăm cititorilor ce presupune metodologia respectivă. Două zile mai târziu, dându-şi seama că nu mai poate „ascunde gunoiul sub preş”, directorul DSP Ialomiţa ne spune că „ s-a depistat un număr de 14 salariaţi infectaţi cu SARS CoV- 2…”. A se reţine că instituţia care se ocupă de Sănătatea Publică are 59 de angajaţi.

Ancheta epidemiologică…?

Am vrut să-l întrebăm pe domnul Noel dacă şi în cazul salariaţilor DSP se aplică legea, nu numai în cazul „oamenilor de rând”, cei care „până la a şaptea spiţă” sunt obligaţi să se izoleze, să se testeze, să îndure interdicţiile/restricţiile impuse de autorităţi? Ca de atâtea alte ori, şi de-această dată directorul a lăsat telefonul să sune până…ce ne-am lipsit să-l mai intervievăm. La o adică, ce credeţi că l-am mai fi putut întreba pe Noel, când ştiam cum „stă treaba” (murdară) acolo, în acea unitate în care, ani de zile, şi-au găsit loc călduţ de muncă (?) fie nevestele „băieţilor deştepţi” (şi cu ochi albaştri), fie alte rubedenii, pilele şi cunoştinţele „conducerii de partid şi de stat”? Să-l întrebăm despre banii cheltuiţi pentru „echipamente” şi alte „materiale de protecţia muncii”, despre dezinfectanţi, despre pregătirea profesional-epidemiologică a angajaţilor, despre hârtii/documente întocmite necorespunzător, despre numărul de apeluri telefonice la care nu a răspuns nimeni, deoarece organizarea muncii a avut nişte sincope demne de o analiză a managementului prestat de domnul Noel contra unui salariu revoltător de mare? Că, printre altele, am fi vrut să-l întrebăm chiar şi dacă-i adevărat că încasează salariu + sporuri de peste 30.000 lei pe fiecare lună. Ceea ce înseamnă peste 300 de milioane de lei vechi pe lună. Dacă acest câştig salarial în instituţile statului este sau nu o sfidare la adresa celor ce muncesc în mediul de afaceri, vă lăsăm pe dumneavoastră să apreciaţi! Noi, raportându-ne la salariu, nu prea vedem munca prestată de DSP Ialomiţa. Şi nu o vedem, în primul rând din cauza comunicării impardonabil de deficitară, şi-abia după aceea din cauza numărul mare de infectaţi, număr care demonstrează că acolo, la DSP Ialomiţa, nu prea s-au respectat „Normele”, indicaţiile domnului Nelu Tătaru – ministrul Sănătăţii, ale domnului Raed Arafat – şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă care are în subordinea sa şi DSP-urile! Până la finalizarea şi publicarea acestei ştiri, am primit un sms de la directorul Noel prin care ne anunţa că ne va suna şi va răspunde întrebărilor…Aşa că „fiţi pe recepţie” că urmează lămuriri!

 

 


Distribuie articolul:

7 thoughts on “DSP Ialomiţa – 14 din 59 de salariaţi au COVID

 1. Stimata redacție, în realitate sunt mai mulți angajați care au fost contacți direcți ai celor testați pozitiv, angajați care deja prezintă simptome clare de Covid, dar conducerea le refuză testarea.
  Este oare în regulă sau sunt în domeniul unor infracțiuni penale? Complicități sau prostie? Ignoranță sau lipsă de profesionalism?

 2. Felicitări redacției pentru curajul și onestitatea de a prezenta managementul dezastros al directorului DSP Ialomița, frica acestuia de răspundere și mai ales falsificarea datelor privind situația angajaților infectați cu Covid. Este pur și simplu inconștiență sau incompetență gravă să ascunzi situația din principala instituție care monitorizează evoluția locală a virusului. Omul acesta nu are ce căuta într-o astfel de instituție!!!
  Este de domeniul penalului ceea ce se întâmplă acolo.

 3. Reacția dumneavoastră promptă a dat curaj angajaților DSP Ialomița cărora li se refuză testarea de Covid, chiar dacă au simptome clare. Aceștia au decis sesizarea, în cursul zilei de azi, a Departamentului pentru Situații de Urgență și a Ministerului Sănătății.
  Sper să aibă curaj să sesizeze și organele de urmărire penală!

  1. Mulțumim oamenilor pentru că au avut încredere să ne semnaleze aceste abateri grave care se petrec chiar în instituţia care trebuie să vegheze asupra ialomiţenilor în aceste vremuri dificile. Sperăm să le fim de ajutor şi pe viitor în demersurile acestora, indiferent care sunt ele. Cu consideraţie, Victor Ghinea.

  2. Numai aşa, prin asumare, dublată de atitudine făţişă, se pot schimba lucrurile în bine. Vă asigur că redacţia ziarului Ştirea nu ma ocoli NICIODATĂ (indiferent de cât de multe „atracţii” i s-ar ivi în calea demersului jurnalistic) vreun subiect de interes cetăţenesc. Ionica Ghinea

 4. De ce nu se sesizează organele abilitate, pentru că acțiunile/inacțiunile directorului DSP Ialomița pot fi asimilate infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 Cod Penal?
  Nu mai avem procurori în Ialomița? Sunt ocupați cu ceva mai important?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *