Directorul spitalului incriminat face precizări

[slideshow_deploy id=’49390′]

Azi, un articol publicat pe site-ul realitateadeialomita.net a încins spiritele în Spitalul de Urgenţă Slobozia. „La Spitalul Județean de Urgență din Slobozia intervențiile chirurgicale efectuate de medicii ortopezi se realizează cu scule potrivite pentru instalatori sau mecanici. O atestă imaginile puse la dispoziția noastră de un cadru medical, oripilat de modul în care sunt tratați pacienții în acest spital…” Pe site-ul realitateadeialomita.net a fost postat un filmuleţ „cu  imagini în care un medic încearcă să scoată  un colier ortopedic unui pacient. Intervenția are loc în blocul operator al spitalului din Slobozia și a fost realizată cu circa 2 săptămâni în urmă”. Urmare a scandalului mediatic în care au fost implicaţi medicii şi, desigur, marianamanagerul unităţii spitaliceşti, presei i-a fost transmis acest

COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere cele prezentate în articolul din 22.03 .2019 cu privire la anumite aspecte ale activităţii medicale din SJU Slobozia, vă precizăm urmatoare:

  1. Instrumentarul prezentat în imagini nu mai este folosit, la acest moment intervenţiile ortopedice sunt realizate cu instrumentar nou. După cum se poate vedea din imagini cel puţin una dintre fotografii este din anul 2015. Cheile erau folosite la montarea şi demontarea dispozitivelor de tracţiune pe bolnavi, iar acestea nu ajungeau niciodată în contact direct cu pacientul.
  2. Cleştele prezentat în imagini este un vestigiu de pe vremea când se opera cu tije ENDER care trebuiau ajustate la lungime. La ora actuală spitalul dispune de implanturi de ultimă generaţie pentru tratamentul patologiei de traumă şi ortopedie.
  3. În prezent în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia se utilizează instrumentar de ortopedie nou, ceea ce pune sub semnul întrebării buna credinţă a celui ce a facut publice fotografiile înainte de a cere un punct de vedere conducerii spitalului. În ceea ce priveşte imaginea ce prezintă o zonă de pardoseală cu modificari de culoare precizăm că face parte dintr-o cameră de depozitare iar suprafaţa este acoperită de vopsea epoxidica pătată de iod.
  4. Cât despre preluarea de imagini din sala de operaţii şi difuzarea acestora în mass-media fără acordul pacientului şi al echipei medicale, aceasta constituie încălcarea atât a legii confidenţialităţii, a legii drepturilor pacientului cât şi a regulamentului de ordine interioară a spitalului. Imaginile surprind secvenţe din timpul extragerii unui material de osteosinteză (tijă) montat în os cu câţiva ani înainte şi care, în cursul procesului de vindecare, a dobândit aderenţe strânse cu materialul osos; în imagini sunt surprinse eforturile medicului ortoped de detaşare a acestei tije.

Manager

Ec. Iancu Mariana

Distribuie dacă ți-a plăcut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *