Dezbatere publică, în prezenţa DOAR a funcţionarilor publici?

Distribuie articolul:

CJI dezbatere prezidiuCel mai probabil, aşa are Ciupercă impresia că trebuie să se desfăşoare aşa-numitele DEZBATERI PUBLICE: cu prezenţa subalternilor săi şi nu în prezenţa cetăţenilor – contribuabili sau doar beneficiari! – care, la o adică, ar trebui să vină din tot judeţul, nu numai din municipiul Slobozia.

De ani de zile, de când onor conducerea executivă a Consiliului Judeţean Ialomiţa se pretinde a fi transparentă în deciziile ei, tot aşa se procedează: se scot din „producţie” hoardele de birocraţi şi se „raportează cu mândrie proletară” că Bugetul judeţului a fost dezbătut public. În realitate, cum spuneam, bugetul este CITIT cu intonaţie de către cei aşezaţi la masa prezidiului, nici unul dintre cei prezenţi neîndrăznind să critice aşa-zisa viziune a conducerii de partid şi de stat.
Programată pentru data de 03.20.2014, începând cu ora 11:30, CJI dezbateredezbaterea publică a Bugetului de Venituri şi Cheltuieli a CJI pentru anul 2015 s-a desfăşurat în prezenţa celor pe care i-am surprins şi noi în fotografiile ce, la o adică, pot sta mărturie că nu exagerăm atunci când susţinem că, în fapt, ceea ce fac preşedintele Ciupercă şi-ai lui, numai dezbatere nu se poate numi!

Alţi bani pentru cam aceleaşi deziderate…

Pentru acest an, Bugetul CJI este în sumă de 146.589.000 lei. În lei vechi, aceasta înseamnă aproape 1.500 de miliarde. Adică, un purcoi de bani încăpuţi pe mâna lui Ciupercă şi-ai lui. An după an, mare parte dintre obiectivele de investiţii prinse în Lista din 2015, au tot fost puse pe tapet. Cum era de aşteptat, şi anul acesta regăsim printre priorităţi: modernizările efectuate la cam aceleaşi drumuri începute undeva în negura istoriei recente a conducerii PSD, enervant de repetabila finanţare a modernizării sălii de spectacole din incinta Consiliului Judeţean Ialomiţa, CJI buget negoitacontroversatele lucră(tu)ri efectuale la Spitalul Judeţean, precum şi ineficientele şi inoportunele cheltuieli cu aşa-zisele Cursuri de pregătire profesională a birocraţilor de prin CJI şi unităţile subordonate acestuia. Despre fiecare în parte, la vremea iniţierii proiectelor, dar şi pe parcursul derulării acestora, noi am tot scris. Şi, desigur, vom mai scrie, fie şi numai din cauza faptului că, iată, au fost repuse în aşa-numitul „Program investiţii Consiliul Judeţean Ialomiţa”, un program tipărit într-un pliant pentru care, nu ne îndoim, s-au cheltuit şi deloc modice sume de bani publici, nu numai munca salariaţilor de mila cărora, la dezbaterea cu pricina, în chiar discursul său, a părut că plânge Ciupercă.
Aşadar, în curând le vom (re)lua pe rând…
(I.G.)


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *