Deputatul Muşoiu face bilanțul activității sale parlamentare din ultimul an

Distribuie articolul:

Președintele executiv al PSD Ialomița, deputatul Ștefan Mușoiu îşi face bilanţul activităţii sale parlamentare odată cu intrarea în vacanţa parlamentară. „Este obligația oricărui parlamentar de bună-credință să le explice cetățenilor ceea ce face pentru ei la Parlament, motiv pentru care îi țin la curent pe ialomițeni, pe rețelele de socializare, cu toată activitatea mea, dar și a echipei PSD Ialomița. Nu sunt adeptul prezentării constante a unor rapoarte de activitate kilometrice pentru că acestea, de multe ori, ajung să plictisească sau nu prea stârnesc interesul. Și totuși am decis să vă prezint acest bilanț al celor două sesiuni ale anului parlamentar încheiat, respectiv septembrie-decembrie 2022 și februarie-iulie 2023, la solicitarea expresă a unor colegi de-ai dumneavoastră din presă. Dumnealor mi-au cerut acest lucru în primăvară, când nu avea nicio justificare, motiv pentru care mi-am schițat, în linii mari și în completarea acțiunilor deja prezentate public, și o altă parte dintre intervențiile diplomatice, politice și legislative pentru perioada cât PNL a condus Guvernul”, și-a explicat demersul deputatul PSD.

93 de întrebări pentru diverşi miniștri

Din prima zi de activitate parlamentară în calitate de deputat ales în decembrie 2020, respectiv din 1 februarie 2021, și până astăzi, Ștefan Mușoiu le-a sesizat mai multor miniștri 93 de probleme cu care se confruntă românii. Iar 39 dintre aceste întrebări le-a adresat colegilor miniștri în sesiunile de toamnă și de primăvară ale anului parlamentar recent încheiat. „Am aceleași preocupări ca oricare alt român, plus unele specifice ialomițenilor, motiv pentru care subiectele acestor solicitări de explicații oficiale, direct de la miniștri, au vizat măsurile necesare decelerării abandonului școlar, poluării, dar și îmbunătățirii calității aerului și al tuturor celorlalte condiții de trai al cetățenilor, prin atragerea fondurilor europene și a altor finanțări comunitare nerambursabile. Sunt la fel de interesat și de soluțiile guvernamentale propuse pentru atragerea tinerilor pe piața muncii, protejarea minorilor de toate tipurile de capcane de pe internet, precum și de cele necesare pentru susținerea acordată IMM-urilor și dezvoltării economice a României. Mă rezum să punctez doar aceste teme, pe care oricine le poate regăsi reflectate în activitatea mea prezentată pe site-ul Camerei Deputaților, alegând să vă anunț că voi continua să îmi agasez cu noi întrebări colegii miniștri și din toamnă, astfel încât românii să aibă răspunsuri directe, oferite de titularii portofoliilor de la Palatul Victoria”, susține deputatul ialomițean.

După 3 ani de mandat şi 80 de legi inițiate

Cât privește inițierea legilor, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, Ștefan Mușoiu, este prezentat, de pagina electronică a Parlamentului României, ca inițiator al 80 de proiecte de acte normative. Dintre acestea, 27 au fost promulgate și își produc deja efectele. Restul sunt în procedură legislativă. „Tranzitul proiectelor prin Parlament a fost mereu dificil din cauza unor situații intempestive care se produc și pentru care trebuie să implementăm, în maximă urgență, cadrele legislative necesare. Nu e vorba de amatorism politic, cum își permit unii să afirme din necunoștință de cauză, ci de rezolvările imediate pe care le clamează unele OUG sau alte tipuri de hotărâri. Cu toate acestea, am reușit să trec, în ultimele luni, alături de colegii mei de la PSD, mai multe proiecte de lege care au ajuns la promulgare, pe masa președintelui, în timp ce altele 3 au intrat în vigoare, iar celelalte vor intra la votul final, cel mai probabil, în primele ședințe din septembrie”, precizează președintele executiv al PSD Ialomița. Legea pentru prevenirea şi combaterea cancerului, cât și cea care a completat noile reforme în domeniul sănătății, cea privind stimularea investiţiilor în eficienţă energetică, ori actul normativ care reglementează în plus, pentru o siguranță sporită a tuturor participanților la trafic, transportul de mărfuri și de persoane, ori organizarea mai fermă a evidenței populației sunt câteva dintre propunerile deputatului ialomițean care s-au concretizat în acest interval de timp.

Spaţiul Schengen și tratativele diplomatice

„Prin prerogativele legislative, pe care mi le conferă funcția de deputat, voi continua să mă implic în rezolvarea tuturor problemelor și situațiilor cu care se confruntă ialomițenii și nu voi înceta să militez pentru ca banii Ialomiței să rămână în județ. Județul Ialomița trebuie să beneficieze de oportunități și soluții și mai concrete de finanțare, conform potențialului său”, dă asigurări Mușoiu. De asemenea, acesta mai spune că va continua dialogurile și demersurile cu oficialii europeni din calitatea sa de președinte al Comisiei pentru afaceri europene, astfel încât obiectivul Schengen să se transforme în realitate cât mai curând, dar și pentru întărirea cooperării cu statele membre UE și extracomunitare, cât și cu partenerii de peste Ocean.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *