„Dacă şi noi am munci aşa, acolo pe câmp şi-n grajduri..”.

Distribuie articolul:

 

Potrivit Agerpres, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) are, la ora actuală, un personal de numai 1.500 de angajaţi, total insuficient pentru a putea analiza cele peste 130.000 de proiecte depuse până în acest moment. Agenţia suportă încă efectele măsurii luate de fostul guvern în 2010, când s-a dispus diminuarea cu 10% a personalului APIA şi al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP)”, a afirmat Daniel Constantin.

Potrivit declaraţiilor multora dintre fermieri (care au dorit să-şi păstreze anonimatul, şi pe care i-am întrebat dacă sunt mulţumiţi de ajutorul acordat şi dacă li se pare că sunt puţini birocraţii şi, prin urmare, acesta-i motivul pentru care sunt probleme în accesarea fondurilor şi a subvenţiilor, dezvoltării agriculturii ialomiţene), salariaţii APIA nu fac decât să solicite fel de fel de hârtii şi să le îndosarieze, dacă-i întrebi ceva, mulţi habar nu au de viaţa lor. Cred că au fost angajaţi pe criterii politice, altfel nu înţeleg cum de sunt aşa aerieni. Mergeţi într-o dimineaţă să vedeţi la ce oră încep să vină la muncă angajaţii din clădirea care, altădată, se nume Direcţia Agricolă! Să vedeţi cât timp îşi beau cafeaua şi cât timp pierd făcând schimb de informaţii legate de subvenţionarea terenurilor pe care majoritatea le au, fie în proprietate, fie în arendă. Ei cred că dacă şi-au trecut pământurile pe numele neamurilor, noi nu ne prindem că şi-au dezvoltat afaceri fiindcă lucrează acolo, la APIA şi în toate celelalte instituţii care, chipurile, lucrează pentru agricultori? Cum să fie puţini angajaţi? Cine-a zis aşa ceva? Miniştrii şi primul ministru, de-ar pune camere de luat vederi în birourile instituţiilor, mai mult ca sigur că s-ar cruci de cum se munceşte la Stat (…) Dacă toţi ceilalţi angajaţi ar munci ca birocraţii din instituţiile cu profil agricol, dacă şi noi am munci aşa, acolo pe câmp şi-n grajduri, n-ar mai avea nici o leţcaie să cheltuiască ei, hoardele de guvernanţi, aşa să le transmiteţi în articolul acela de ziceţi că vreţi să-l scrieţi! (…)

(I.G.)


Distribuie articolul:

One thought on “„Dacă şi noi am munci aşa, acolo pe câmp şi-n grajduri..”.

  1. Cine pune pret pe spusele omului dator vandut turnatorului dan voiculescu? Nici macar aia de-au votat, ca prostii, usl!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *