Consilierul Teculescu acuză primăria municipiului Slobozia de multe…„furăciuni”

Distribuie articolul:

* Urmare a auditului efectuat asupra documentelor financiar-contabile întocmite de către specialiştii Unităţii Administrativ Teritoriale (UAT) Slobozia, Curtea de Conturi a stabilit un număr îngrijorător de abateri , sumele mari de bani publici asupra cărora planează mari semne de întrebare reuşind să atragă atenţia consilierilor locali provenind din rândul Opoziţiei, desigur!

Cum în Consiliul Local al municipiului  Slobozia majoritatea aparţine USL, iar unii dintre consilierii consideraţi până mai ieri-alaltăieri destul de vocali au ales, din motive pe care noi doar le bănuim, chiar să „ia poziţia mutului” în faţa consilierilor Puterii, singurul care se mai agită e Teculescu, ex-prefectul judeţului şi, desigur, cel care şi-a dorit să ocupe scaunul primarului, dar…n-a fost să fie în asentimentul celor pe care, din patru în patru ani, PSD i-a momit cu aşa-zise „obiective de investiţii” în numele cărora, aşa după cum se vede în chiar Raportul întocmit de către angajaţi ai Curţii de Conturi s-au efectuat tot felul de „permutări şi aranjamente” care mai de care în sfidarea legii…bunului simţ, măcar! Şi dacă în numărul trecut al ziarului înfăţişam propriei dumneavoastră judecăţi valori  financiar-contabile înspăimântător de mari care nu ies la socoteală atunci când vine vorba despre înregistrarea în documente a valorilor terenurilor şi construcţiilor aparţinând patrimoniului municipiului Slobozia (vă spuneam că e vorba despre 549 de milioane de lei RON), azi vă spun că în ceea ce priveşte această abatere consemnată de către Curtea de Conturi, consilierul Teculescu a acceptat un interviu pe care îl publicăm integral

         Domnule Teculescu, înţeleg că, în ceea ce priveşte auditul, aţi luat şi dumneavoastră cunoştinţă despre concluziile la care a ajuns Curtea de Conturi. Ce părere aveţi şi despre abateri, dar mai cu seamă despre cuantumul valorilor reprezentând abaterile?

         Păi, consider că Administraţia este incompetentă. Clar! E mai jos decât mediul rural, ceea ce văd că este scris într-un Raport al Curţii de Conturi. Pentru că am avut şi eu de-a face cu Curtea de Conturi, ca primar, şi rapoartele erau mult mai bune decât acesta de oraş, care are şi Audit intern. Oamenii ăia, clar nu şi-au făcut treaba! Şi, a doua variantă, dacă nu e incompetenţă, atunci e furăciune! Furăciune în echipă! Adică, ştiu unii de alţii şi fiecare trage pentru că ştie că celălalt nu-i face nimic!

         Dar dumneavoastră consideraţi că este şi vina consilierilor locali?

         E clar că trebuia să existe un Raport al auditului intern, aşa cum şi acest Raport al Curţii de Conturi trebuia discutat cu membri Consiliului Local. Eu am intrat în posesia concluziilor aşa, prin alte surse, deşi în şedinţa trecută chiar am pus problema întrebând când va fi prezentat în plen, dar…e clar că n-au nici un interes să-l prezinte pentru că e în defavoarea administraţiei lui Stoica. Iar, ceea ce e acolo e clar că-i grav! Curtea de Conturi îndulceşte într-un fel folosind termeni tehnici, dar un expert contabil când analizează şi vede că inventarierea nu e făcută, că nu sunt înscrise în patrimoniu bunuri de-o aşa mare valoare, când se ajunge să se recepţioneze sau să se plătească lucrări fără să fie recepţionate şi fără să existe în realitate…Şi n-a fost făcut un control decât parţial, reţineţi! Căci nu se vorbeşte nimic în acel Raport despre Staţia de epurare! Nu se vorbeşte despre conductele de fier vechi reprezentând conducta dinspre Combinat, conducte care au fost tăiate şi ar fi trebuit să bage ceva bani în buget. (…) Eu mi-aş dori ca în urma acestui control, Curtea de Conturi să facă un nou control, de-această dată detaliat!

         Credeţi că e posibil? Ce interes să aibă Curtea de Conturi să revină? Poate ar trebui solicitat un control, nu credeţi?

         Aşa cum ştiu eu că se procedează, ei au planificări, după un an pe altul, adică abia peste vreo doi ani o să-i mai vină rândul primăriei Slobozia. Pe asta s-au şi bazat. Asta e! Raportul acesta trece aproape neobservat. Până peste doi ani toată lumea uită…Dar eu cred că-i şi rolul Consiliului Local să solicite..

         Păi, în condiţiile în care majoritatea consilierilor aparţine partidului din care face parte primarul, cum ar fi posibil să se solicite audit „de-a fir a păr”, cum se spune?

         Vă contrazic, căci eu văd o mare diferenţă faţă de 2012. Acum din acea majoritate despre care vorbiţi, face parte şi grupul de consilieri PNL, care are un viceprimar. Şi aceşti consilieri nu cred că vor să răspundă pentru ceea ce au făcut numai consilierii PSD. Şi-atunci eu cred că grupul de consilieri ai PNL ar vota altfel, ar vota pentru un control amănunţit…Ca să ştie măcar ce preia, nu?Pentru că pe multe teme, administraţia Ionaşcu – Stoica, în anul 2012 a clacat! Şi-atunci, de ce să pornească la drum cu un asemenea handicap, asumându-şi lucrurile rele pe care le-au făcut alţii? Dacă ei vor tăcea, atunci înseamnă că acceptă lucrurile aşa cum sunt ele de fapt, adică pun parte şi funcţionarilor din Primăriei care sunt dovediţi prin Raportul Curţii ed Conturi că au furat alături de ceilalţi…

         Ca fost primar, ce alte „Organe” consideraţi că dacă nu s-au sesizat până acum, măcar de-acum încolo ar putea să se sesizeze?

         E clar că avem un Inspectorat de Poliţie care poate să preia multe din temele respective. Apoi, mai e şi Direcţia Finanţelor Publice, care are un rol pe partea de patrimoniu şi inventariere, şi care primeşte Rapoartele (…) Acum am înţeles şi eu că acel proiect al meu cu privire la vânzarea bunurilor din domeniu public a fost respins pentru că am fi avut acces la o bază de date privind toate bunurile din domeniul privat, ce pot fi concesionate sau vândute, şi-atunci am fi văzut că ele NU sunt inventariate şi ar fi apărut întrebări legate de răspunderea şi a Consiliului Judeţean care are „Cartea albă” privind domeniul public. (…)

         Credeţi că directorii Primăriei ar trebui să fie primii răspunzători sau mergeţi pe considerentul că ei sunt slujbaşi şi nu îndrăznesc să-i dea peste mână primarului?

          Eu cred că a fost şi este o înţelegere de genul: voi executaţi ceea ce vă cer eu şi eu nu vă pun beţe-n roate la ceea ce vreţi voi! Şi s-a văzut asta atunci când s-au concesionat terenuri şi nu numai…Într-un cuvânt, se poate spune că „pun batista pe ţambal” sau „ascund gunoiul sub preş”…

         Credeţi că de-asta nici nu a făcut actualul primar, la momentul preluării mandatului, aşa-numita „descărcare de gestiune”?

         Păi, ne-aducem cu toţii aminte cum cu câteva zile înainte de alegeri vehicula constituirea de Comisii care să facă şi să dreagă…să-l „termine” pe Ionaşcu. Au trecut alegerile, au murit cu succes toate Comisiile alea…Auditul pe care-l tot clama Stoica, nici nu s-a făcut! Ba, mai mult decât atât, Curtea de Conturi ne spune acum că membrii Compartimentului de audit intern sunt incompetenţi! Între ghilimele, acesta-i cuvântul care reiese din Raport! Nota pe care o dau experţii Curţii de Conturi, auditului propriu ar fi trebuit să fie „insificient” dar şi-aşa, cu indulgenţă, scris „satisfăcător”, nu-i deloc un calificativ bun…Şi-atunci, despre ce audit mai vorbim, despre ce descărcare de gestiune mai poate fi vorba când actualul primar şi mare parte din actualii consilieri locali ai PSD au făcut parte din precedentul Consiliu, cel acre ar trebui să răspundă pentru toate neregulile consemnate în Procesul-verbal întocmit la încheierea controlului de audit efectuat de Curtea de Conturi? Repet, nu s-a făcut un control şi la documentele financiar-contabile pentru Staţia de epurare, alimentarea cu apă şi dezafectata conductă de termoficare a oraşului. Ceea ce spune multe despre controale…   


Distribuie articolul:

9 thoughts on “Consilierul Teculescu acuză primăria municipiului Slobozia de multe…„furăciuni”

 1. Vrăjeală de politician pdlist..întru coabitarea fsnistă,asta arată domnul fost prefect.Cu expertiza acumulată prin funcţiile deţinute în timp,domnul Teculescu poate „citi”neregulile cosmetizate în raportul curţii….şi înţeleg că nu-s puţine.Aşa că nu înţeleg de ce nu face domnul consilier nişte plângeri penale…să se lămurească măcar dacă există indicii suficiente ce-ar determina un procuror independent să dispună nişte expertize contabile nnepărtinitoare.Dar domnul exprefect îi cunoaşte pe independenţii parchetari şefi şi intuieşte soluţia de albire a administraţiei))…aşa că-i mai bine să ai muniţie de gargară politicianistă,decât să faci plângeri…să se dea vreun nup..şi să rămâi ca ţugulanul fără material de campanie))Bine..Teculescu a rupt primăria roşie când era prefect……cu buletinu de analiză al apei,că pe contractul de concesionare al lui Cristudor…nu-l negocie el..ci coana prefectureasă,ce nu fu la pdl şi nici juristă nu-i)))))Lasă-ne Medeline…ce tot te faci că lucrezi…când şi tu coabitezi..sau şantajezi primăretele cu interviuri şi rapoarte.Dacă ai ouă…faci plângere penală şi după aia conferinţe lunare…să pui presiune pe organ))Aşa… afară plouă…apa trece ..bolovanu coabitează)))Parcă te văd de UNU Decembrie pe scena cu oficialii,deh..ţi-e dor,te cred…dar mai aşteaptă,o veni şi rândul tău))

 2. Asadar, un document OFICIAL care incrimineaza usl, adica hotii, mincinosii, prostii! Cei care v-ati lasat inselati de psd, va place? Cretinul asta de ,,danut”, imputitul pensionar psd-ist, mai are putin si-l face pe domnul Teculescu vinovat de situatie! Mda, ce sa zic, Uniunea Scarbelor Libidinoase!

 3. Te-a prostit privirea umedă şi parşivă a domnului fosz prefect,măi Radule.Păi dacă nu făcu din postura de prefect ceva,crezi că rezolvă ceva cu interviul? Se mai face şi el auzit şi văzut de admiratoare))Dar voi cei din categoria maimuţelor mike vă iluzionaţi cu raportul curţii…..actul arată ceva deficienţe administrative,ce se vor rezolva într-un fel nepenal,aşa că staţi liniştiţi la locorile voastri în coabitare….că nu sunt pdliştii monumente de cinste.

 4. Domnule…. Danut,nu inteleg pentru cine lupti ,caci intalnindu-ne nu pari deloc postacul cuiva.Din cele scrise pe diversele site-uri lupti pentru cauza PNL-ului de dreapta.Cred ca,toate partidele au mizeriile lor dar OAMENII nu sunt toti la fel.Pentru ca ne cunoastem nu inteleg jignirile !Imi doresc sa fi la fel de combativ si in lumea reala nu doar virtuala !

 5. @Madalin Io-s postacul moguliţei…ce-mi este dragă ca ziaristă!!)) Crezi că trebuie să fii postacul cuiva pentru a îndrăzni să-ţi exprimi un punct de vedere?Crezi că-i normal să asişti pasiv la mizerabila propagandă băsistă ce a adus pe siteuri tot felul de fomişti?Sau crezi că mai rafinata propagandă uslistă,mânjită de coabitare e mai moţată cumva?Momentan,împotriva mizeriei sociale înfăptuită de clasa politică,nu se poate lupta decât pe siteurile unde puţinii ziarişti verticali o permit cititorilor. Dacă eram în alte vremuri…socializarea se făcea la o cană de vin…în tăcere…iar postarea se făcea în pădure la vânătoarea de hoţi şi trădători de neam))Cât despre „pnl de dreapta” şi alte alianţe salvatoare…..vă anunţ că nu-s partide doctrinare în România în sensul pur al definiţiei…sunt toate şi toţi niste organizaţii de hoţi…puşi pe parvenire şi căpuşarea bugetelor))Aşa că nu te contrazic că toate partidele au mizeriile lor..Dar OAMENII de partid sunt cam la fel de hoţi,minncinoşi,populişti,securişti mizerabili,şantajabili,dispuşi la compromis….diferă doar eticheta sub care-şi desăvârşesc mârşăvia,eticheta de doctrină de dreapta,de stînga..de centru..sau naţionalişti))Cât despre mizerabila securitate măgureană,ce face şi desface alianţele politice….asta e,a înviat în vremea Băsescului….şi duce pe culmi înalte trădarea şi dragostea de arginţi şi funcţii))Doar că dezvoltarea tehnicilor de comunicare foloseşte şi poporului nu doar serviciilor şi politrucilor….şi chiar nu văd vreo luminiţă să sclipească în scăfârliile luminaţilor decidenţi…..doar manipulare întru veşnica stăpânire a ciolanului))Dacă pe lângă Mădălin te numeşti şi Teculescu….te sfătuiesc să ai mare grijă cum te prezinţi public….chiar ai fost o umilă slugă de partid ca prefect….iar ce crezi că faci tu acum în şedinţele CL…nu-i politică…e circ,iar cu circ nici ppdd n-o să mai pupe vreun vot))))

 6. Numai un idiot ca ,,danut”poate vorbi de propaganda basista in timp ce Directorul Institutului National de Geologie a fost demis de uniunia scarbelor si leprelor, ce vor sa dea Rosia montana pe mana RMCG; doar un dobitoc ca ,,danut” poate crede ca prefectul poate decide intr-o primarie; numai un cretin ca ,,danut” poate sa nu spuna un cavant despre il cappo di tuti capi din psd Ialomita, in timp ce Presa cinstita ii prezinta ,,realizarile”, de pilda Hotararile nr.42 si 43 ale CJI…

 7. Doar maimuţele „mike”,postacii pdlişti turbaţi,scuipă tastatura când mă văd pe net)) Cu cât îmi adresează mai multe invective…cu atât mai mare este satisfacţia mea…cu atât mai convins sunt că nu scriu prostii…şi e cazul să continui postărela, cu toate că m-am cam plictisit şi… dezamăgirea produsă de usl m-a cam scârbit…şi chiar mă gândeam că-i în zadar,că””n-am pt cine lupta”… după cum se întreba minunea doctă de experfect))Dar dacă maimuţele băsiste insistă…io le regulez mai departe,nu-mi este greu a scrie…chiar e reconfortant pentru temperamentul meu))

 8. Marţi, 5 martie 2013, primarul comunei Pungeşti, pesedistul Mircia Vlasă, declara mândru Agenţiei Mediafax, după ce Consiliul Local luase decizia de a interzice pe veci explorarea/exploatarea gazelor de şist: „Iniţiativa îmi aparţine personal, ca primar al comunei, după ce, din discuţiile purtate cu localnicii, nimeni nu doreşte explorarea sau exploatarea gazelor de şist. În baza acestei hotărâri, nu vom elibera nici un act ce depinde de primărie pentru ca pe teritoriul comunei să se facă foraje”. Te-ai fi aşteptat să-l vezi ieri pe Mircia în viroagele de la Pungeşti, îmbrăţişându-se cu jandarmii, care veniseră, conform explicaţiilor şefului Jandarmeriei, să dea le dea sărumâna mămăiţelor din cordonul viu.
  De câteva zile, pe primar, care intre timp a permis Chevron sa foreze pe pamantul sau, l-a înghiţit pământul. Poate-i în concediu, şi-au dat unii cu părerea. Calomnie! Pe eroul anti-gaze de şist l-au răpit americanii de la Chevron. Îmi închipui că l-au legat fedeleş de preşedintele Consiliului Judeţean şi de primarul din comuna vecină, Băceşti, şi i-au dus în Polonia, ca să vadă cu ochii lor binefacerile fracturării hidraulice.
  Dar poate că nu l-au răpit, ci a plecat de bună voie, într-o vizită de lucru. (Dacă era primar de Roşia Montană era acum în Noua Zeelandă).
  O fi fost el zmeu din martie până-n septembrie. Dar, când a văzut cum se pune problema la centru, în Palatul Victoria, a-ntors-o şi el. Aşa-i în politică, uneori trebuie să iei viraje strânse… Amărăştenii din Pungeşti reuşiseră, în urmă cu vreo doua zile, să determine Chevronul să anunţe că suspendă lucrările. Dar tot nu se dădeau duşi din drum. Ziceau că nu pleacă până nu primesc ceva la mână. Oameni buni, vreţi să se întoarcă jandarmii? Ăştia nu dau la mână – doar la cap şi pe spinare. Ce parere aveti, primarele stoica si presedintele ciuperca, sunt pentru sau contre fracturarii hidraulice?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *