Colegiul Medicilor s-ar putea lepăda de „feudali” dacă…

Distribuie articolul:

Deputatul Tudor Ciuhodaru şi-a anunţat candidatura la preşedinţia Colegiului Medicilor din România (CMR). Cât de mult îi afectează această „mutare” pe mai-marii Colegiului Medicilor din Ialomiţa? 

Tudor Ciuhodaru a declarat pentru AGERPRES că nu ar fi luat decizia de a candida dacă nu ar fi avut susţinerea colegilor şi dacă nu i s-ar fi cerut acest lucru. El a precizat că doreşte condiţii de muncă adecvate pentru medici, salarizare corespunzătoare, dar şi desfiinţarea „feudelor baronilor din sănătate”. Medicul a vorbit despre „feudele baronilor din sănătate” care, în opinia lui reprezintă „sistemul împământenit, sistemul în care există oameni care conduc de 20 de ani, iar rezultatele nu se văd, sistemul în care se împiedică promovarea celor care sunt cu adevărat valoroşi în sistemul medical, locul în care nu poţi promova dacă nu ai avizul seniorului”.

Auzind acestea, dar şi câte altele asemenea, cetăţeni ai acestui judeţ ne-au declarat că nutresc speranţa că, aşa, poate că acel Colegiu al Medicilor din Ialomiţa va rezolva plângerile depuse întru rezolvarea cazurilor considerate de ei ca fiind unele de malpraxis. Enumerăm doar câteva, dintre toate acele cazuri despre care …Un caz este cel al medicului Octavian Alexandrescu de la Urziceni, acuzat de un pacient că i-a uitat în abdomen un pansament. Un alt caz este cel al dr. Marinescu, cel despre care presa a consemnat că a chiuretat atât de superficial o gravidă încât aceasta a rămas în continuare tot gravidă, pacienta acuzând complicaţii apărute ulterior, şi care i-au pus viaţa în pericol. Alt cazul este cel al medicului Ioan Mănăilă, considerat vinovat de moartea unui bebeluş. Un alt caz vizează scandalul în care a fost implicat ginecologul Valentina Dinu, acuzată că asistarea la naşterea unui copil a fost atât de deficitară încât, ulterior, copilul a fost diagnosticat cu multiple şi foarte grave probleme de sănătate.
Cât de mult îi afectează această „mutare” pe mai-marii Colegiului spital CM dr LunguMedicilor din Ialomiţa? Ştiind cum şi, mai ales, de către cine este condus acest organism, nu putem nici măcar să nutrim speranţa că vor fi măcar uşor sancţionate cazurile de „neatenţie” a unora dintre cadrele medicale din unităţile spitaliceşti ialomiţene. Pe site-ul www.cmr.ro figurează ca preşedinte dr. Vasile Olaru; vicepreşedinţi: dr. Paul Ţentea, dr. Octavian Alexandrescu, dr. Paul Pogorevici; Secretar dr. Doru Didiţă. Un număr impresionant de medici ialomiţeni (vreo 27 ) ocupă diferite funcţii în structura de conducere a Colegiului Medicilor Ialomiţa.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *