Primării, Bugete, Realizări …

Distribuie articolul:

Ocupându-ne mai mult cu prezentarea faptelor politicienilor de la Centru, din păcate nu ne găsit timp pentru a pritoci pe activitatea altor Unităţi Administrative, aşa cum sunt toate celelalte Primării din judeţ. Fiindcă, deşi nu recunosc, politicienii implicaţi în desfăşurarea campaniilor electorale au intrat deja în pregătirea „terenului” în care să (ră)sădească promisiunile de pe urma cărora vor culege voturile, ne propunem şi noi să prezentăm, rând pe rând, cât mai multe dintre realizările cu care actualii primari / viitorii candidaţi se pot lăuda, de-acum şi până-n ceasul deschiderii Secţiilor de votare.

Azi, Căzăneşti…

CazanestiPentru anul 2015, bugetul Primăriei însumează 10.783.300 lei, adică peste 100 MILIARDE lei vechi. Din aceşti bani, mai mult de jumătate se cheltuiesc pe funcţionarea instituţiei. Mai precis 4.900.300 lei. Din această sumă, 2.322.000 lei, adică peste 23 MILIARDE lei vechi sunt alocaţi pentru salarizarea birocraţilor din Primărie şi, desigur, pentru salariile cadrelor didactice şi nedidactice din cadrul unităţilor de învăţământ de pe raza localităţii. Diferenţa până la cele 50 MILIARDE lei vechi repartizate pentru funcţionare o reprezintă cheltuielile de întreţinere, adică utilităţile (apa, încălzirea, energia electrică) şi alte bunuri de consum.
Şi dacă înţelegem, iată, că jumătate din buget se cheltuieşte pentru funcţionare, iar cealaltă jumătate se cheltuieşte pentru dezvoltare, atunci se cuvine să trecem în revistă obiectivele de investiţii, începute anul trecut şi încă aflate în derulare şi în acest an premergător anului viitor care, cum vă spuneam, este an electoral.
Cea mai mare investiţie, începută anul trecut şi aflată încă în derulare, o reprezintă lucrările de reparaţii capitale la Liceu Tehnologic. Potrivit răspunsului oferit ziarului nostru, valoarea lucrărilor executate se ridică la fix 486.113 lei, ceea ce înseamnă aproape 4,9 MILIARDE lei vechi. Acestei sume de bani i se adaugă şi cea alocată pentru împrejmuirea Liceului, cu un gard care costă fix 98.095 lei, adică aproape 1 MILIARD lei vechi.
O altă investiţie la fel de mare, începută tot anul trecut, este cea de reabilitare a străzilor: Dascăl Vasile Popescu; Florilor; Şcolii vechi; Nachita Nastase; Dispensarului; Gavrilescu. Aceste străzi au fost beneficiarele unor lucrări pentru care s-a achitat din bugetul Primăriei suma de fix 4.693.200 lei, adică aproape 4,7 MILIARDE lei vechi.
Cum modernizarea străzilor este una dintre priorităţile primarului, oricare ar fi el, alte două străzi au intrat în vizor spre a fi reabilitate, şi-anume: str. Speranţei şi DS 238, pentru care deja s-a cheltuit, numai pentru SF (proiect), peste jumătate de MILIARD lei vechi.
Ca majoritatea primarilor, din motive pe care mulţi cetăţeni le cataloghează a fi electorale, şi Primăria Căzăneşti a alocat Bisericii sume importante de bani publici. Astfel, partea ei de contribuţie pentru construcţia Bisericii Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Naşterea Maicii Domnului, anul trecut şi în acest an, alocaţiile din buget s-au ridicat la 110.000 lei, adică peste 1 MILIARD lei vechi. Şi lista continuă cu alocaţia bugetară pentru Pictura Bisericii Sf. Ierarh Nicolae, lucrare pentru care, anul trecut şi în acest an, s-a achitat suma de 80.000 lei, adică 800 milioane de lei vechi.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *