Ciupercă dă 30 de miliarde pe mîna unor patroni aflaţi în atenţia DNA

Distribuie articolul:

Sfîrşitul de an 2012 a venit cu un „cadou“ de final acordat de Consiliul Judeţean Ialomiţa sub forma unui contract de lucrări. Ei bine, preşedintele instituţiei, Vasile Ciupercă, cel care ştie cel mai bine cum se aplică teoria împărţirii banului public, pentru că ne aducem aminte a dat bani de „sorcovă şi pluguşor“ primarilor USL chiar înaintea Sărbătorilor, trebuie să fie foarte atent. Atent, pentru că firma pe mîna căreia a dat contractul în valoare de aproape 30 de miliarde de lei vechi este în atenţia procurorilor DNA Cluj în scandalul în care fostul primar al municipiului din Ardeal a fost arestat pentru luare de mită. El ar fi primit „atenţii“, sub formă de concedii plătite chiar de patronii firmei cu care preşedintele Ciupercă a încheiat în 27 decembrie 2012 mega-contractul din bani publici. Ştie cineva unde a petrecut preşedintele CJI Sărbătorile de iarnă?

                  Trei concedii la DNA. Urmează al patrulea?

Pentru început, să vă facem precizarea că firma despre care facem vorbire se numeşte Electrogrup SA Cluj-Napoca, deţinută de fraţii Teofil şi Simion Mureşan, o societate cunoscută la nivel naţional şi cu afaceri care însumează aproape 100 de milioane de euro anual. La cifra în cauză îşi aduce acum contribuţia şi judeţul Ialomiţa, care va vărsa prin semnătura preşedintelui Vasile Ciupercă aproape un milion de dolari în conturile Electrogrup. Firma a intrat în atenţia procurorilor de la DNA Cluj după arestarea fostului edil al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, pentru luare de mită. Patronii de la Electrogrup i-ar fi plătit cîteva concedii familiei fostului primar, pe atunci aflat în funcţie, vorbindu-se despre o vacanţă în Grecia la una dintre vilele patronilor Electrogrup, un weekend la Viena, dar şi despre o escapadă tocmai în însoritul Dubai. Anterior, potrivit procurorilor DNA Cluj, firma încheiase un contract cu Primăria Cluj-Napoca pentru instalarea unui sistem de 300 de camere de supraveghere în oraş, contract care se ridica la suma de un milion de euro. E adevărat, suma este puţin mai mare faţă de cea pe care Electrogrup o va încasa de la Consiliul Judeţean Ialomiţa. Ce va face Electrogrup pentru cei aproape 30 de miliarde de lei vechi de la bugetul judeţului? Potrivit contractului numărul 6421 din data de 27 decembrie 2012, firma clujeană se va ocupa de proiectarea şi execuţia lucrărilor la obiectivul „Asigurarea energiei electrice pentru funcţionarea unor instituţii publice din judeţul Ialomiţa prin captarea energiei verzi solare din parcul solar fotovoltaic Gura Ialomiţei, de 0,5 Mw“. Fraţii Mureşan trebuie să realizeze proiectul tehnic, detaliile de execuţie, caietele de sarcini, documentaţia tehnică pentru autorizarea construcţiei, documentaţiile pentru avize şi acorduri, dar cea mai importantă lucrare va fi cea de realizare a parcului fotovoltaic propriu-zis de 0,5 Mw. După cum ne aducem aminte, parcul de la Gura Ialomiţei este prima astfel de iniţiativă din judeţul nostru din fonduri publice, urmînd a fi realizat în patru etape, fiecare cu o durată de cîte 6 luni. Oficial, investiţia se va amortiza în maxim nouă ani, urmînd ca în alţi 16 ani să producă profit pentru bugetul Consiliului Judeţean. Unul dintre cîştigurile publice este acela că utilizarea resurselor regenerabile va conduce la costuri mai mici pentru energia electrică astfel obţinută. Neoficial, este o luptă pentru obţinerea certificatelor verzi care vor putea fi tranzacţionate ulterior în comunitatea europeană la preţuri ce pot depăşi şi de 100 de ori investiţia iniţială. Şi noi, ca şi dumneavoastră, ne întrebăm cine va pune mîna pe acestea. Pînă să ne răspundă preşedintele Ciupercă, îl aşteptăm să revină din concediu. Pardon, ală era primarul Apostu.

George ŞEITAN


Distribuie articolul:

3 thoughts on “Ciupercă dă 30 de miliarde pe mîna unor patroni aflaţi în atenţia DNA

  1. Sa va vedeti de treaba! Cotizeaza la cine trebuie, inclusiv DNA si servicii, deci au protectie in continuare…

  2. Respectuos, rog presa sa cerceteze daca Consiliul Judetean Ialomita diriguit de ciuperca-psd a stabilit in vre-un fel CE SE INTAMPLA CU PANOURILE SOLARE DUPA CE LE EXPIRA PERIOADA DE PRODUCTIE? Dupa 10 ani, de exemplu, ne vom trezi cu un parc fotovoltaic care nu mai este functional, iar reciclarea/distrugerea deseurilor reprezentate de acele panouri fotovoltaice va reprezenta o mare problema! Prostilor usl, la asta v-ati gandit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *