Ce se întâmplă cu serviciul, în cazul în care soţul/soţia intră în „izolare la domiciliu”

Distribuie articolul:

„…de ieri, 24.03.2020 sunt într-o situaţie penibilă. Soţia mea lucrează la spitalul judeţean de Urgenţă Slobozia la secţia Radiologie, fiind una din persoanele care a avut contact cu persoana din Ţăndărei infectată cu Covid – 19, nu direct, fiind în sala calculatorului; direct a avut colega ei, dar după aceea au stat împreună. Ieri au anunţat-o să stea acasă în carantină 14 zile, soţia m-a anunţat şi pe mine, aşa că, la rândul meu, am anunţat conducerea unităţii unde lucrez ( ANIF IALOMIŢA) . Cei de la conducere au hotărât că şi eu să mă duc în carantină acasă.  Acasă trebuia să vină o persoană de la DSP Ialomiţa să-i facă un test măcar soţiei, dar nici pâna la ora 9.00, astăzi, miercuri, nu a venit. În schimb soţia a fost sunată ca să se pregăteasca de lucru că nu mai vine nimeni să-i facă testul motivul fiind că „nu a pus mână pe bolnav” .

Eu am fost introdus pe site-ul ANIF (www.anif.ro) cum că sunt în carantină, iar ca să iau concediu medical îmi trebuie o aşa-numită Dispoziţie de la DSP pe care s-ar putea să n-o mai văd, în condiţiile date. (…) Gândiţi-vă ieri am trecut toată familia printr-o criză emoţională, de stres, iar acum hocus pocus vino la muncă fiindcă nu ai nimic. Bătaie de joc. Colegii de muncă mi-au transmis să nu vin la serviciu fără rezultatul testului, acum sunt şi „ciumat” (…) Astfel şi-a spus necazul una dintre „victimele colaterale” ale primului bolnav de coronavirus înregistrat la UPU Slobozia, caz în urma căruia mai multe cadre medicale au fost trimise acasă, pentru a urma procedura „izolare la domiciliu”. Urmare a discuţiilor purtate cu cei implicaţi, informaţiile noastre sunt de natură a-i face pe oameni să înţeleagă că, mai mult ca oricând, e nevoie de cadre medicale în spital, PANDEMIA arâtându-şi, iată, colţii şi aici, în Ialomiţa. Prin urmare, era de aşteptat ca la nivelul conducerii spitalului să se ia decizia de a-i rechema la muncă pe cei care nu au avut contact direct cu pacientul depistat cu COVID – 19. Şi dacă, în această privinţă, a cadrelor medicale, par de înţeles strategia şi măsurile adoptate, nu la fel putem vorbi despre soţul/soţia celor intraţi în „izolare la domiciliu”. Căci, iată, bieţii oameni riscă să nu le fie plătite concediile medicale, pe motiv că nu au patalama la mână emisă de cptre DSP.

 DSP zice că…

Nu ne îndoim că şi această instituţie are rolul ei bine definit în documentele pline de măsuri procedurale! Doar că, fie din cauza restricţilor ce le-au fost ordonate, în ceea ce priveşte difuzarea în presă a unor comunicate de nivel judeţean, fie din cauza faptului că managementul este mai mult sau mai puţin deficitar / defectuos pe acest segment al activităţii instituţiei, DSP Ialomiţa nu comunică instituţional. Sigur că noi, jurnaliştii, încercăm să spargem tiparul, astfel încât să obţinem măcar un dram de adevăr din toată povestea! Aşa cum am făcut în acest caz. L-am apelat telefonic pe directorul NOEL, iar când pe robot ne-a fost rostită scuza „nu pot vorbi fiindcă am treabă” i-am trimis un sms. Din păcate, şi domnului Dan Noel pare să-i fi plăcut aşa de tare melodia atât de îndrăgită „Nu răspund la sms”, încât nu ne-a fost dat să aflăm, în timp util, un punct de vedere cu privire la ce poate face un soţ, o soţie, în cazul în care partenerul de viaţă este nevoit profesional să se autoizoleze? Iată de ce, ştiind foarte bine că nici un oficial nu va fi dispus să ne răspundă la astfel de întrebări DESPRE faptele de…„vitejie” ale celor ce conduc ostilităţile împotriva COVID – 19, scriem aici, dând Ştirea cetăţenilor pe care mizăm că vor avea reacţii…adverse la nejustificata lipsă de comunicare „în masele largi populare ”


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Ce se întâmplă cu serviciul, în cazul în care soţul/soţia intră în „izolare la domiciliu”

  1. Vedeti voi pe dracu. Ca virusul are perioada de incubatie (7-14 zile) . Si sotia ta fiind infectata s-a dus la lucru. Cand o sa ii apara simptomele, sa vezi ce dosar penal o sa ii faca. Ca persoana infectata, nu decide seful /sefa daca vii la munca. Sunt dispozitii legale, respectati legea.

  2. DSP-ul cereti teste si ducetiva si efectuatile ,mama voastra de mameluci. Auzi tu ,supecti de coronavirus , si nu vrei sa ii faceti testarea si sa ii bagati in carantina. Ne mai punem si intrebari daca unu se duce la munca, ala sta casa. Ba prostilor, peste o saptamana,cand o sa incepeti sa va simtiti rau ,infectati toata populatia orasului. Atunci cine mai raspunde. Respecta doar prostii legea si aia care nu au pile, restu ne doare la basca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *