Primarul Mocioniu valorizează „Orăşelul Copiilor” din Slobozia

Distribuie articolul:

  • Un nou contract de finanțare europeană a fost semnat de către primarul municipiului Slobozia! Aproximativ 15.000 mp cât înseamnă suprafaţa parcului se vor transforma, cu fonduri nerambursabile, într-o oază de relaxare și socializare. Durata de implementare a proiectului este de 21 de luni, dintre care 12 luni pentru execuția efectivă a lucrărilor. De ani de zile, ziarul Ştirea publică articole şi filmări despre dezastrul care s-a petrecut acolo, din cauza indolenţei autorităţilor şi, nu în ultimul rând, din cauză că locuitorii municipiului nu s-au implicat civic, sub nici un aspect! Iată însă, că după atâta amar de ani, ceva bun este pe cale să se petreacă!

Proiectul „Regenerarea spațiului urban Zona Orășelul Copiilor” are o valoare estimată la 4.540.804,68 lei. Da, aţi citit bine, este vorba despre mai mult de 45 de MILIARDE lei vechi, bani care, cu siguranţă, vor fi de-ajuns pentru ca „Orăşelul Copiilor” să fie valorizat, de să ni se pară tuturor că arată chiar „ca afară”!

Investiţia vizează „modernizarea uneia dintre cele mai îndrăgite zone – Orășelul Copiilor. Parcul, înființat în urmă cu aproximativ 40 de ani, face parte din identitatea locală. Locul a fost întreținut de-a lungul timpului fără intervenții majore. Însă dorim să redăm celor mici și celor mari acest parc, ca zonă de relaxare cu un climat sigur și sănătos. Cu peluze florale, compoziții vegetale și arbori, trasee pietonale, loc de joacă cu echipamente pentru copii de vârste diferite, mobilier urban nou, fântâni arteziene, spații verzi și chiar un foișor octogonal… zona de agrement va deveni multifuncțională și nepoluată, cu infrastructură modernă, potrivită plimbărilor pe jos sau cu bicicleta”, a precizat Adrian Mocioniu – primarul municipiului Slobozia.     


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *