Candidații USR PLUS din Ialomița susțin strângerea de semnături electronice și votul electronic

Distribuie articolul:

COMUNICAT DE PRESĂ

Siguranța înainte de toate! Toate acțiunile noastre, personale dar mai ales profesionale trebuie să se desfășoare sub umbrela siguranței. În condițiile creșterii alarmante în ultimele zile a cazurilor de Covid-19 în România, devine cert faptul că va trebui să trăim cu virusul în perioada următoare. Medicii din toată lumea spun că măsurile de distanțare socială vor trebuie să devină o obișnuință, celpuțin până la apariția unui vaccin anti-COVID care nu este probabil să apară mai devreme de un an, un an și jumătate.

Organizația USR PLUS Ialomița trage un puternic semnal de alarma în ideea în care România se pregătește de alegerile locale care vor alea loc pe 27 Septembrie 2020. Conform legii 115/2015 fiecare candidat la funcția de primar trebuie să prezinte liste de semnături ale susținătorilor care trebuie să cuprindă minim 1% din numărul total al alegătorilor aflați pe listele electorale din localitatea în care candidează. Acest lucru presupune sute, mii de semnături. Noi cei din USR PLUS Ialomița, pentru care zeci de membri au strâns semnături în stradă la ultimele doua rânduri de alegeri, și care ar trebui să facă același lucru în aproximativ o lună, suntem profund îngrijorați de riscurile pe care acest proces le implică și despre cum poate fi el realizat respectând regulile de distanțare socială pe care prezența virusului o impune.

PROPUNERE

Propunem modificarea legislației și dezvoltarea soluțiilor pentru a putea realiza acest proces ONLINE. Pentru aceea dintre voi care sunteți îngrijorați de posibilele probleme legate de securitatea datelor cu caracter personal sau posibilele fraude vă dăm doar două contraargumente puternice. Estonia a implementat încă din 2005 un sistem care permite VOTUL integral online, există deci soluții tehnice care rezolvă foarte bine ambele probleme. De asemenea, vă aducem aminte că actualul sistem este profund deficitar și că semnăturile pot fi și au fost ușor falsificate și nu există procedură pentru a fi verificate. Numai la ultimele alegeri prezidențiale, BEC a constat că peste 94.000 dintre cele 230.000 de semnături de susținere a candidaturii lui Viorel Cataramă sunt similare, dar Curtea Constituțională a decis că acesta nu poate fi un motiv de respingere a candidaturii liberalului, pentru că nu există o procedură legală de verificare a autenticității semnăturilor de susținere. Noi avem rezerve cu privire la toate semnăturile, nu doar cu cele ale candidatului Cataramă. Implementarea unui sistem alternativ online ar rezolva deci nu doar problema siguranței prin distanțare sociala ci și cea a listelor fraudate.


Distribuie articolul:

One thought on “Candidații USR PLUS din Ialomița susțin strângerea de semnături electronice și votul electronic

 1. De felul meu nu fac niciun comentariu pe net. Dar de data asta m-am decis sa scriu ceva.
  Am vrut sa ma informez un pic despre ce candidati sunt pentru Primaria Slobozia. Mi-am adus aminte ca acum 4 ani am votat un tip foarte tanar care dadea dovada de multa inteligenta si avea curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Evident tipul pe numele sau Vlad Costea nu a avut nicio sansa in fata ciumei rosii.
  De curiozitate am cautat sa vad daca gesesc despre acest tip ceva pe net, dar surpriza am gasit foarte multe informatii despre el si cu el.
  La o simpla cautare Vlad Costea am gasit foarte multe interviuri facute de el unor mari si importanti oameni din domeniul financiar al lumii ! Sa stai fata in fata cu astfel de oameni ( Alex Mashinskysi, Donald McIntyre, David Chaum si multi altii) sa dialoghezi liber asta inseamna sa ai o buna educatie, sa fi bine informat si o mare inteligenta. Totodata a dat si multe interviuri la diverse posturi TV, am fost surprinsa ca si RT (Russia Today) s-a aratat interesata de el si i-au luat in interviu de aproape 15 minute.
  Tipul m-a cucerit prin felul in care explica si isi sustine teoriile privitoare la pietele de capital si pietele financiare.
  De astfel de oameni avem nevoie cu astfel de oameni educati si inteligenti putem sa scoatem Romania din mocirla. Bag mana in foc ca ministrul de finante nu e capabil sa poarte un dialog cu interlocutorii lui Vlad Costea !
  Il felicit si poate oamenii care ajung sa fie alesi se folosesc eficient de oameni de acest gen !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *