Campusul Şcolar din municipiul Feteşti – lucrări

Distribuie articolul:

liceul fetestiÎn luna aprilie a anului în curs, s-a aprobat valoarea totală a proiectului „Campus Şcolar Liceul Teoretic Carol I Feteşti”, în suma de 27.980.330 lei (inclusiv TVA) şi tot atunci s-a stabilit contribuţia proprie reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, dar şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 1.633.663 lei reprezentând cofinanţarea proiectului. Tot atunci, în HCL (Hotărârea Consiliului Local), nr. 65, la art. 5 a fost prevăzută şi posibilitatea ca „…sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului pentru implementarea proiectului în condiţii optime se vor asigura din bugetul propriu al Municipiului Feteşti”.
La numai două luni distanţă în timp, adoptând HCL nr. 114, consilierii locali au aprobat modificarea sumei, aceasta reducându-se la 27.736.610 lei. Paradoxal, deşi suma de bani alocată a scăzut, cheltuielile neeligibile şi, contribuţia de 2% suportate de la bugetul local au crescut ajungând la 1.930.534 lei. Ce anume lucrări se vor realiza acolo, ce firmă va câştiga licitaţia organizată pentru a stabili constructorul, rămâne să aflăm întrebându-l pe domnul Catrinoiu, edilul-şef care în atâţia ani nu a observat că pe site-ul instituţiei pe care o conduce, cetăţenii nu pot citi şi care este oportunitatea cheltuielilor, Expunerea de motive care ar trebui să însoţească fiecare proiect de Hotărâre fiind sublimă, dar lipsind cu desăvârşire, cum bine zis-a nenea Iancu…
O altă veste bună (căci, chiar dacă a crescut suma reprezentând contribuţia din banii locuitorilor municipiului Feteşti, faptul că se construieşte un Campus este o veste bună!) este cea conform căreia s-a aprobat suplimentarea suprafeţei date în administrarea Liceului Teoretic Carol I Feteşti, pentru amplasarea unui bloc de garsoniere pentru profesori situat pe str. Jandarmeriei, de la 500 mp la 1000 mp.
IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.