Bazin de înot ne-a trebuit…, iată-l terminat!

Distribuie articolul:

În ziua de 13 noiembrie 2014, Compania Naţională de Investiţii a făcutbazin de inot recepţia tehnică şi a semnat protocolul de predare – primire a obiectivului teren şi Bazin de Înot. Protocolul urmează a fi semnat şi la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Această investiţie de mare amploare a fost demarată de către Compania Naţională de Investiţii în vara anului 2009 dar abia în acest an a putut fi finalizată.
Bazinul este unul semiolimpic, are o dimensiune standard de 25×12,5 metri, o adâncime variabilă care pleacă de la 1,2 m şi ajunge până la 1,8 metri şi dispune de 5 culoare de înot. Pentru cele câteva mici retuşuri care trebuie făcute la Bazinul de Înot, constructorului i-au mai fost îngăduite zece zile. Cât a costat, la final, această lucrare, încă nu ştim dar sigur vom afla, căci urmează ca în şedinţa consiliului local de luna aceasta să fie propus spre adoptare proiectul privind predarea Bazinului de Înot către Clubul Sportiv Municipal Slobozia. Ce a făcut CSM cu purcoiul de bani alocaţi de la buget şi cât urmează a mai primi şi pentru funcţionarea acestui Bazin, sper că vor întreba consilierii Opoziţie, iar cineva din Primăria Slobozia va şi răspunde !
Remember …
Istoria bazinului de înot didactic al municipiului Slobozia începe în anul de graţie 2008, pe la sfârşitul lunii iulie a anului respectiv, când Consiliul local decide cu o singură abţinere, cea a mereu împotrivitului Paros Radu, punerea la dispoziţie gratuită a 3000 de metri pătraţi în zona parcului Tineretului pentru obiectivul de investiţii în cauză. Lucrurile s-au mişcat cu viteza melcului şi, în 2011, când se aştepta inaugurarea bazinului, ba în mai, ba în iunie, ba în septembrie, investiţia a rămas doar pe hârtie şi pe terenul municipalităţii tronează doar o construcţie hidoasă, aflată într-un stadiu precoce de construcţie şi care, probabil, va fi terminată la Sfîntu’ Aşteaptă.
Undeva pe la jumătatea anului 2008, consilierii locali au hotărât să ofere pe tavă 3000 de metri pătraţi Companiei Naţionale de Investiţii pentru realizarea obiectivului Bazin de înot în municipiul Slobozia. Zis şi făcut, terenul a fost transferat către CNI aproape instantaneu, iar de la vremea respectivă nu ne aducem aminte decât fraza de geniu a alesului local Emil Constantinescu: «Dacă la Mihail Kogălniceanu se va face bazin de înot, noi de ce nu am avea?». Iar intuiţia consilierului PSD nu avea cum să fie înşelată de ceea ce avea să urmeze. Pentru că, timp de doi ani, autorităţile au bătut pasul pe loc. În 2009, în luna octombrie, firma Bella Consulting Construction semnează cu CNI contractul pentru execuţia bazinului de înot de la Slobozia, în valoare de 5,37 milioane lei, adică aproape 1,5 milioane de euro.
Şi, la sfârşitul anului 2010, a fost aprobat, tot în Consiliul local, Studiul de bazin SFFezabilitate, Proiectul tehnic şi de execuţie al bazinului de înot al Sloboziei, investiţie cu care orice autoritate locală s-ar putea mândri. Nu este cazul şi celei din capitala de judeţ, pentru că greutăţile abia atunci au început. Pe o guvernare portocalie, Compania Naţională de Investiţii a atribuit contractul de execuţie unei firme din Satu Mare, Bella Consulting Construction, care potrivit datelor de la Registrul Comerţului, este deţinută de Sergiu şi Valentin Pop, în umbra cărora ar sta Dumitru Pop, considerat a fi unul dintre prietenii fostului ministru al Internelor, Vasile Blaga.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *