Autostrada soarelui a fost pusă la adăpost de viscol…

Distribuie articolul:

Guvernul a decis transmiterea a unei suprafeţe de 23,6 hectare de teren agricol de la Administraţia Domeniilor Statului în administrarea Romsilva pentru realizarea unor perdele forestiere de protecţie a autostrăzii A2 Bucureşti-Constanţa, potrivit Biroului de presă al Executivului.
Potrivit Agerpres, prin H.G. adoptată în şedinţa de miercuri a Guvernului s-a aprobat transmiterea unor terenuri cu destinaţie agricolă, în suprafaţă totală de 23,69 ha, din domeniul privat al statului, din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului şi din concesiunea S.C. A&S International 2000 SRL, în domeniul public al statului şi în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, în vederea înfiinţării unor tronsoane de perdele forestiere de protecţie a autostrăzii A2 Bucureşti-Constanţa, cu destinaţie fond forestier.


Distribuie articolul:

One thought on “Autostrada soarelui a fost pusă la adăpost de viscol…

 1. Mai ţineţi minte motivele invocate pentru mărirea accizei pe carburanţi cu 7 eurocenţi? „Acciza de 7 eurocenţi la carburanţi merge la drumuri şi autostrăzi, este bugetul Ministerului Marilor Proiecte”, declara Ministrul delegat Dan Şova atunci când fusese anunţată. Iată că acum aflăm oficial că nu e vorba de aşa ceva…
  Şarada accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe carburant a ajuns la sfârşit: de câteva zile, guvernanţii recunosc în cel mai deschis mod că banii strânşi prin scumpirea carburanţilor NU se vor duce în drumuri şi autostrăzi, ci, ca să o citez pe doamna ministru al Finanţelor, în pensii, sănătate, educaţie şi celelalte cheltuieli de la buget. Drumurile nici măcar n-au mai fost amintite de domnia sa, deşi, dacă nu aveţi memoria mai scurtă decât o zi de salariu, acestea au fost invocate ca fiind motivul principal al instituirii noii taxe. Ba, încă domnul Dan Şova ne spunea că ar vrea să se facă doar autostrăzi, nu şi drumuri naţionale din ea… de parcă n-ar fi ştiut încă de la început că nici nu se pune problema ca banii astfel obţinuţi să fie orientaţi spre autostrăzi. Sau drumuri naţionale.

  Aşadar, banii cerşiţi pentru autostrăzi se vor duce în destinaţiile obişnuite. Cum era replica aia celebră? „Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană. Fii profesionist, ce dracu!”

  Evident, oamenii de bună credinţă au căzut de fraieri, cu toate analizele savante cu privire la programul Guvernului privitor la autostrăzi – program care, dacă vă amintiţi, se baza tocmai pe instituirea acestei taxe suplimentare. Autostrăzile acelea mutate din pix pe hărţi ale României cu reşedinţe de judeţ inventate au avut exact efectul scontat: ne-au spus o poveste, noi am luat ca de la sine înţeles că noua taxă oricum se va institui, şi am încercat din răsputeri să îi arătăm Guvernului că banii trebuie cheltuiţi pe anumite direcţii prioritare, nu pe tot felul de autostrăzi inventate. Am intrat practic în povestea Guvernului, o invenţie pură, de altfel, iar ei ne-au luat banii.

  Recunosc personal, am fost un prost. Prost, pentru că am acceptat (mental) de la început instituirea acestei accize suplimentare, care putea bine-mersi să nu existe, iar fiecare dintre noi să nu dea 1000 de euro în plus din buzunar în următorii 5 ani. Prost, pentru că mi-am închipuit că un feedback al societăţii civile îi va îndemna pe guvernanţii psd să se ocupe de priorităţile reale ale României – investiţiile coerente în infrastructură fiind fix în capul listei. Prost, pentru că am crezut că măcar o mare parte din aceşti bani va fi orientată spre drumurile folosite exact de cei care vor plăti pentru a putea merge pe ele.

  Iată că acum cărţile sunt date pe faţă: nici vorbă să se ducă spre drumuri. Nici vorbă de autostrăzi. Ci e vorbă de mită electorală psd, destinată exact celor care votează în ţara asta: pensionarii şi asistaţii social, funcţionarii şi birocraţii de toate mărimile (tocmai s-au mărit salariile aleşilor locali, dacă nu ştiaţi). Bun aşa, măcar ei să fie fericiţi. În definitiv, mulţi dintre ei nici măcar nu circulă cu maşina personală – fie şi din simplul motiv că nu îşi permit una, sau că au una de serviciu.

  În rest, noi să fim sănătoşi. Noi şi drumurile noastre rupte, noi şi autostrăzile noastre lipsă.

  De la 1 aprilie, de fiecare dată când bagi carburant, aminteşte-ţi că faci asta şi pentru bunicii tăi, pentru şomeri, pentru cei care nu pot să muncească, dar şi pentru cei care nu vor să muncească, pentru ţăranii adunaţi la „magazinul mixt” la una mică, pentru toţi funcţionarii mici şi mari care te vor privi cu dispreţ suveran în timp ce îţi vor lua banii, pentru evazioniştii mari şi mici, pentru marile companii scutite de datorii, precum şi pentru guvernanţii care te mint fără să clipească, indiferent de culoarea lor politică.

  Hai, plăteşte, se vede că ai de unde. E, psd-istii,i rămân la fel de mulţi şi de nesimţiţi, iar noi la fel de proşti.

  Şi nu uita să le dai votul tău preţios, că se apropie alegerile.

  Îl merită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *